Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Akçaabat cam hedef büyüttü
 

Akçaabat cam hedef büyüttü

Bölgenin camdaki markası Akçaabat cam sanayii

1 Ekim 2012 Pazartesi 18:58
Yazdır

Sebat haber- Kısaca Akçaabat cam sanayini tanıyalım.

Akçaabat cam sanayinin kurulması nasıl gerçekleşti, bu fikri kim ortaya attı bize bu konudan kısaca bahsedermisiniz?  Dilerseniz sohbetimize buradan başlayalım.

Hayri çelenk--Ticaret hayatına 1992 yılında Akçaabat yaylacıkta hizmete açtığımız çelenk camla başladık. Yıl 1992 ve hala ilk olan o dükkânımız faaliyetini sürdürüyor. 1997 yılına geldiğimizde Akçaabat’ın bir ısı cam fabrikasına ihtiyacı olduğunu hissettik bundan yola çıkarak Akçaabat cam sanayini kurduk Bu fabrikayı iki ortaklı bir işletme olarak kurduk. Bir müddet ortaklarımızla yürüttük. Tabi o yıllarda bu fabrika çok büyük gibi görünüyordu iki yıl aradan sonra ortaklardan ayrılarak burayı tek başıma idare etmeye çalıştım. Bir süre sonra akrabam olan TEMEL Topal beyle ortak olduk burada sermayemizi büyüterek İşimizi biraz daha geliştirdik büyüttük yeni makineler aldık ve en son aldığımız büyük kapasiteli cam makinesi ile beraber şimdi yaklaşık olarak 200 m2 kare kapasiteye kadar üretimimizi artırdık.

 

 Sebat haber -Sayın çelenk hedef kitlenizden biraz bahsedermisiniz Bizim ulaşabildiğimiz Akçaabat, Çarşıbaşı Beşikdüzü Vakfıkebir ve Tonya bizim genelde buralarda müşterilerimiz daha yoğun aynı zamanda Trabzon da da müşterilerimiz var.

Piyasa gittikçe artık daralıyor. REKABET Artıyor. Bu ortamda biz de ayakta durmaya çalışıyoruz. 10-12 personelle çalıştırıyoruz. Bu şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Akçaabat cam sanayi olarak günün gerektirdiği, teknolojiyi takip ederek çağın gerektirdiği şekilde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Müşterilerimiz arasında plastikçiler doğramacılar müteahhitler işte bu alanda da faaliyet gösteriyoruz.

 

Sebat haber-Peki, bölge açısından çok önemli olan bu tesis sizce bir Akçaabatlı işletmeci olarak hak ettiği yere geldi mi burada ne kadar Akçaabatlı çalışıyor. Birde bu fabrikayı daha da büyütmeyi hedefliyor musunuz?

 

Hayri çelenk-Evet, bu soru için çok teşekkür ederim Son iki yıl içerisinde işimizi daha da büyütmeye çalıştık ama büyütemedik neden mi bizim buralarda daha doğrusu Karadeniz bölgesine baktığımız zaman arazinin yetersiz ve dar oluşundan dolayı Düzköy yolu üzerinde yani dere yukarı arsalar var ama çok pahalı bu arsalardan alıp bir fabrika yapmak istedik bundan dolayı bir iki çalışmamız oldu ama şartlarda anlaşamadık fiyatlar çok yüksek 500-700 m2 kare yer bir yer bulduğun zamanda belediye ancak bunun % 40 ına ruhsat veriyor.500-700 m2 kare bir yere 800 milyon. Bir trilyon para istiyor. Şu anki durumda bunu yapmamız biraz zor ama tabi hedefimiz o inşallah uygun bir yer bulduğumuz zaman bunu gerçekleştireceğiz.

 

Hayri çelenk- Çalıştırdığımız personel sorunuzda şöyle cevap vereyim personelimizin yüzde yüzü Akçaabatlı. Elimizden geldiğince kendi insanımızı çalıştırma düşüncesindeyiz. İnşallah şuan ki kapasitemizi artırınca daha fazla personel çalıştıracağız bu personellerimizde Akçaabat’tan olacaktır

 

Sebat haber-Peki, Akçaabat organize sanayisi bittiğinde size ne gibi bir katkısı ya da zararı dokunur?

Hayri çelenk burada şöyle bir durum var.  Mesela Akçaabatlının organize sanayide bir fabrikası var Akçaabatlıyı çalıştırmak istiyor. Buradan organizeye gitmek bir külfet. İşçinin aldığı zaten asgari ücret veya biraz üzerinde. Yol masrafı ve bir sürü masraf…

 

Sebat haber-Sizce Karadeniz insanı yeterince çalışıyormu?

Hayri çelenk –Bu Soru için çok Teşekkür ederim Bu çok önemli bir tespit evet maalesef bizim insanımız çalışmak istemiyor hep hazıra alıştırılmış genel olarak aileler çalışıyor genç nesil çalışmıyor

Sebat haber Siz bunu neye bağlıyorsunuz- öncelikle şunu belirtmeliyim ki sizinde bildiğiniz gibi biz Akçaabatlı olarak bizim Almancılarımız meşhurdur babalar çalışır evlatlar yer tarzında ama yavaş yavaş bunu da aşıyoruz, Yavaş yavaş Almanyanın’ve Avrupa nında işi neredeyse bitti.

Sebat haber-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Hayri çelenk-Bu bölgenin bir cam sanayi fabrikası olarak bu bölgede hizmet vermemize rağmen dışarıdan camlar gedirtiyorlar eğer müşterinin isteğine cevap veremezsek biz onlara da bu konuda yardımcı olmak isteriz burada müşterinin isteği bizim için önemli müşterinin sipariş ettiği üzerine camları kendi aracımıza yükleyip müşterinin ayağına kadar götürüyoruz hizmet konusunda bir sınırımız yok. Elimizden geldiğince müşteriye hizmet etmeye çalışıyoruz.

Benim isteğim bizim gibi bölge işletmelerinin desteklenmesi bölge ekonomisinin lokomotifi konumunda olan bu işletmelerin artmasıdır.

Sebat haber-Bizim için zamanınızı ayırdığınız ve verdiğiniz önemli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Hayri çelenk Bende teşekkür ederim

Anahtar Kelimeler: Bölgenin, camdaki, markası, Akçaabat, cam, sanayii
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur