Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, 70 Ülkeden 200 Öğrenciyle Ramazan Bayramı'nı Kutladı TTSO camiası bayramlaştı, sektörlerin sorunları görüşüldü Başkan Kaya ilk meclis toplantısını yönetti AHMET KAYA’YI MAKAMINDA TEBRİK ETTİ TESOB camiası bayramlaştı AKÇAABAT’TA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Akçaabat turizm merkezi olacak
 

Akçaabat turizm merkezi olacak

Ekim, Akçaabat’ın yatırımları ve projeleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

17 Temmuz 2019 Çarşamba 18:59
Yazdır
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın devam eden yatırımlarını ve hayata geçecek projelerini günebakış gazetesine değerlendirdi. Hıdırnebi’den Teleferik Projesine, Kış Turizminden Sera Gölü’ne, Güney Çevre Yolu’ndan hayal projesi Sahil Planlaması’na kadar bütün projelerini anlatan Başkan Ekim, Trabzon’un da Akçaabat’ın da geleceğinin turizmde olduğunu belirterek Akçaabat ilçesini turizm merkezi haline getirmek istediğini söyledi.

Hıdırnebi’de gölet imarını DSİ ile tamamladınız. Hıdırnebi’ye Akçaabat için en mega proje diyebilir miyiz?

Osman Nuri Ekim: Hıdırnebi Bölgesi tamamen başlı başına büyük bir proje. 100 dönüme kurulacak bir proje. İçerisinde günübirlik tesislerin olduğu, okul alanlarının olduğu, küçük yürüyüş yolarının ve aktivite alanlarının olduğu bir yer. Yine “Ziyaret Kayası” diye bir yer var, manzarası harika bir yer. İç turizmi yönelik çalışmalar var.  Evet, Hıdırnebi Akçaabat için büyük bir proje olacak.

Hıdırnebi’de 100 dönümlük alanda yaklaşık 2 bin 500 civarında bir konaklama alanı düşündüğünüz bilgisine ulaştık.

Osman Nuri Ekim: Plan anlamında verilen rakamları tam net söylememekle beraber otellerde yanılmıyorsam 800 oda kapasitesi var. 3 tane böyle alanımız var. Artı bu konaklamalara ilaveten de küçük butik otellerimiz var. Bunların dönüşümü ile birlikte inşallah burada hem sağlık, hem spor, hem de konferans turizmine yönelik konaklama alanları oluşmuş olacak.

Bu bağlamda hedefinizde yerli yatırımcı mı yabancı yatırımcı mı var? Bir düşünce oluştu mu?

Osman Nuri Ekim: Bizim için yatırımcı her zaman önemlidir. Önceliğimiz her zaman yerli yatırımcıdan yanadır. Yerlinin yatırım yapmasını arzu ederim ama yabancı yatırımcı da bizim için önemlidir.

Teleferik Projesi hangi aşamada?

Osman Nuri Ekim: Akçaabat içerisindeki Teleferik Projesi tamamen bitti. Yatırımcısını bekliyor. Yatırımcı bulduğumuz takdirde orası yap-işlet-devret ile beraber vereceğimiz bir iş. Buradan başlayıp, Balık Haline, oradan Orta Mahalle’ye, Orta Mahalle’den ikinci istasyon, arka istasyon Akçatepe’de onunla beraber de bu işi tamamlamış olacağız.

Akçatepe’de konaklama alanı zaten hazır

Osman Nuri Ekim: Orada da bir konaklama alanımız var. Zaten ilave bir otel yeri de yatırımcıya verebiliyoruz. Bizim belediyeye ait orada dağ evlerimiz var. Orada işletilen bir restorantımız var. Onlara ilaveten de bir otel yeri hazırladık. Planlaması tamamen bitmiş. Yatırımcı onu da alabilir.

Teleferik’te sizi nasıl bir süreç bekliyor?

Osman Nuri Ekim: Piyasa koşulları nedeniyle yatırımcı bulma noktasında biraz sıkıntı çekiyoruz. Yatırımcı bulduğumuz takdirde, yatırımcının bunu gerçekleştirmesi 1-1,5 yılda gerçekleşebilir. Tamamen yatırımcıya bağlı.

Sera Gölünde turizm anlamında yeni bir tesis çalışmanız var. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Osman Nuri Ekim: Sera Gölünün etrafıyla ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bir çalışma yapıyoruz. Sera Gölünün etrafını yürüyüş yolları ile beraber döneceğimiz bir çalışma olacak. Ayrıca Sera Gölünün tepe kısmında bir çalışma var. Ayane tepesi denilen bir tepemiz var orada. Tepenin burada hemen üst kısmında meradan tahsis değişikliği yapılmış bir alanımız var.

Ayane Bölgesinin imarı tamamlandı mı?

Osman Nuri Ekim: O bölgede tahsisler alındı şu an plan yapılıyor. Planlaması bittiğinde o bölgede hem günü birlik tesisler hem küçük konaklama tesisleri oluşmuş olacak.

Sahil Projeniz ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Osman Nuri Ekim: Sahil benim özellikle yapmak istediğim bir proje. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu projeye destek veriyor. Ortahisar’dan bu tarafa gelirken Akyazı, Akyazı’dan sonra Yıldızlı, Yıldızlı’dan sonra Söğütlü, Söğütlü’den sonra Yaylacık. Daha sonra’da 2.etap da batıda Salacık-Darıca bölgemizi planlayıp, hem plajları ön plana çıkarıp, arkasında yürüyüş, bisiklet yollarını planlayıp, daha sonrasında ulaşım hatlarını planlayıp, insanların dinlenebileceği güzel bir sahil hayal ediyorum. Özelikle bisiklet yolunda belli toplama noktaları belirleyeceğiz.

Bu bağlamda, sahilden yol geçirmek isteyen Kara Yollarına karşısınız. Akçaabat bunun şiddetle karşısında. Ne diyeceksiniz?

Osman Nuri Ekim: Bizim gündemimizden düştü. İnşallah bu şekilde de devam eder diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız, biz, hep beraber buna karşı duruyoruz. Sahillerimiz bize kalsın diyoruz.

Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat boyutunu konuşabilir miyiz?

Osman Nuri Ekim: Şu anda yürüyen bir Pulathane Bulvarımız var. Arkadan şehir içi geçişi, Yıldızlı ve Düzköy yoluna kadar olan kısmı şu anda açılmış. Üst yapısı yapılıyor. Müteahhit şu an asfaltlama çalışmasında. Daha sonra Düzköy yolu ile şehrin içerisi yani Yeni Mahalle arasını tamamladığımızda şehrin içerisinden çıkıp, arka yoldan Yıldızlı’ya kadar ulaşabiliyoruz. Bu ivedilikle tamamlanmalı. Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin olduğu kavşak yine Trabzon Üniversitesinin altındaki kavşak, bu kavşaklar da dönüştüğünde hızlı bir geçiş sağlanacak. Bizim kısa vadede trafikte sorumuz kalmayacak. Uzun vadeli yatırım ise çevre yolu. Daha güneyden, şehri dikine yollarla bağladığımız, şehrin de arkaya doğru gelişmesini sağlayacak bir Güney Çevre Yolu ile beraber Akçaabat geçilsin istiyoruz. Bu Güney Çevre Yolu Giresun’dan mı başlar, Beşikdüzü tarafından mı başlar, Of tarafından mı devam eder. Bizim için bu hatta trafiğin sıkıştığı bölge Trabzon’un giriş çıkışı olan Akçaabat Bölgesinin yoluna ivedilikle başlanılması gerekiyor. Aksi takdirde bir 5 yıl sonra bizim yaptığımız bu geçici düzenlemeler de çözüm olmayacak. Daha fazla trafik yoğunluğuna sebebiyet verecek. Çevre Yolu projelendirilir ama öncelikle başlayacağı yer Akçaabat olmalı ki proje hızlı bir şekilde yürüsün.

Hayal projeniz sahil ile ilgili imar planı tamamladı mı?

Osman Nuri Ekim: İki bölgesi şu an bakanlıkta onay aşamasında. Oşinografik raporları eksikti. Onları da tamamladı arkadaşlar. Bu hafta onaydan çıkacaktı. Sonraki süreçte bakanlık süreciydi. Bakanlık süreci de tamamlanırsa 1-2 ay içerinde çözüleceğini düşünüyorum. İki ay içerinde imar sorunu çözülmüş olacak. Bir animasyon çalışması hazırladık. Detaylarını çalışıyoruz inşallah finansmanını bulup, tamamlarız.

Hedef turizm merkezi Akçaabat gibi gözüküyor

Osman Nuri Ekim: Daha önceki başkanımız da biz de aynı düşüncedeyiz. Trabzon’da veya Akçaabat’ta işsizliğin çözümlerinden biri turizm. Daha sonra bunu küçük sanayi ile besleyip bu işsizlik sorununa çözüm üretmiş olacağız. Diyorlar ki; ‘Belediyeler personel alıyor.’Benim personelim yeteneğine göre ve yeterince olmalı. Aksi takdirde personel alınmak için personel alınmaz. Bunu da belirtmek isterim.

Teşekkür ederim…

Osman Nuri Ekim: Ben teşekkür ederim…

 

kaynak.günebakış

Anahtar Kelimeler: Ekim, Akçaabat’ın, yatırımları, ve, projeleri, hakkında, çok, önemli, açıklamalarda, bulundu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur