Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Aydın:Ayasofya müze kalmalı
 

Aydın:Ayasofya müze kalmalı

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenen eylemlere destek verdi.

16 Haziran 2013 Pazar 22:18
Yazdır

Bir gazetecinin, Trabzon Ayasofya ile ilgili sorusuna Aydın, “Cami sıkıntımız yok. Her tarafa cami yapıyoruz. Bana göre orası müze olarak kalmalı” dedi.

 

 

 

Gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Koray Aydın, son günlerde meydana gelen olaylara değinerek, "Türkiye’de son 15-20 gündür çok önemli olaylar yaşandı. Bunların Türk siyasi hayatına bir değişiklik katacağını düşünüyorum. Bu yaşanan olayları değerlendirmek amacıyla toplantıyı yapıyorum. Aslında Türkiye bu noktaya bir anda gelmedi. Bir birikim sonucu geldi. Trabzon'da son 3-4 aydır yaptığım bütün toplantılarda; 'ülkede bir patlama yaşanabilir, Türkiye’de gaz birikiyor; bu gaz kendisine bir yer bulur, bir kanal açar ve bu patlar' demiştim. Konuşmalarımı çıkarırsanız bu sözlerimi görürsünüz. Son 15-20 gün yaşanan olayların nedenlerini o günü anlatırken de, Türkiye’de inanılmaz bir baskıya dayalı rejimin kurulduğunu anlatıyordum. Yasama ve yürütme bir iktidar partisinin elinde. Bunun yargı ayağı da dönüştürülmüş vaziyette. Yasama, yürütme, yargı gitti, geriye ne kaldı? Bu üçü demokrasilerde tekelleşirse, bunun adı istibdat rejimi olur. Medya da sustu ve sindirildi. Bugün basının neredeyse yüzde 85’i iktidar yanlısı bir hale dönüştürülmüştür. Bu da Türkiye için utanç verici bir durumudur. Özgür basın da gitti geriye STÖ’ler kaldı. STÖ’lerden konuşan iktidarla ilgili bir şey söyleyebilen STÖ kalmadı" diye konuştu.

 

Taksim'deki olaylara da değinen Aydın, "İbretlik bir vakadır. Bu olay aslında halkın bütün bu gerekçelerle isyan edişidir. Bunu tetikleyen en önemli unsur da sözde çözüm süreci adı altında götürdüğü, Türkiye’nin zaman içinde çözebilecek bir milletin gelecekte ayrışmasına yol açacak, özellikle Türklüğe ve bu milleti bir arada tutan kavramlara karşı yapılan hakaretlerin, Akil İnsanlar adı altında dolaşan kimliklerin, pervasız açıklamaların yarattığı iklimin bütün halinde düşünülmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Taksim olayları başlangıçta hükümetin Taksim Meydanı'na nefes alma borusu olarak kalmış bir parka kışla adı altında AVM, otel ve rezidans yapabilirim anlayışına karşı masum taleplerini dile getiren insanlara karşı bu işin tetikleyicisi olması ve insanların da buna karşı olma güdüsü ile büyük bir tepkiye dönüşmesidir" dedi.

 

Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Halkın karşısına halkı çıkarmak ateşle oynamaktır. Bu çok yanlış bir tavırdır. Ülkeyi yöneten insanlar bu tür olaylar olduğunda ortamı yumuşatıp, kendisine oy vermeyecek bir kitle ile empati yaparak, kendini onun yerine koyarak, onun hak ve hukukunu da sergileyecek bir tavır ortaya koymalı. Türkiye’nin itibarı yerle bir oldu. AKP iktidarı karizmayı çizmiştir. Şimdiye kadar sindirerek, yazılıp çizilmeyi önleyerek oluşturduğu korku imparatorluğu çökmüştür. İnşallah bu olaydan bir ders çıkarır."

 

AYASOFYA MÜZE KALMALI

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın, Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılmasına ilişkin kamuoyundaki tartışmaların hatırlatılması ve görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi:

 

“Valla Türkiye’nin o kadar çok konusu var ki, iş Ayasofya’nın cami olup olmamasına kaldıysa yandık yani. Her taraf cami yapıyoruz yani sıkıntımız yok. En iyilerini en mükemmellerini yapıyoruz. Bana göre orası müze olarak kalsın.”   

Anahtar Kelimeler: MHP, Trabzon, Milletvekili, Koray, Aydın, Gazeteciler, Cemiyeti’nde, düzenlediği, basın, toplantısında, İstanbul, Taksim, Gezi, Parkı’nda, düzenlenen, eylemlere, destek, verdi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur