Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Bahçeşehir Koleji Trabzon'da.
 

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da Fen ve Teknoloji Lisesi Açıyor.

8 Temmuz 2017 Cumartesi 18:28
Yazdır

 

Bahçeşehir Koleji, Türkiye’de fen eğitimini dönüştüren Fen ve Teknoloji Liselerine bir yenisini daha ekliyor.

Bahçeşehir Koleji Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi, 2017–2018 eğitim öğretim yılında eğitime başlıyor.

Bahçeşehir Koleji tarafından 2006 yılında İstanbul Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Türkiye’de fen eğitimine getirdiği farklı bakış açısıyla öne çıkarken, yetiştirdiği gençlerle ülkenin geleceği için umut aşılıyor. Öğrenciler; üniversiteye yerleşme başarıları, yurt dışı üniversitelerden aldıkları burslu kabuller, ürettikleri orijinal projeler, patent başvuruları ve robotik turnuvalarında aldıkları ödüllerle isimlerini hem ülkemizde hem de dünyada duyuruyor. Fen ve Teknoloji Liselerinin sayılarını artırarak yurt genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji, 2017–2018 eğitim öğretim yılında Trabzon’da hizmete girecek bir Fen ve Teknoloji Lisesi açmaya hazırlanıyor.

Enver Yücel: “Önümüzdeki yıllarda Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin sayısını 15’e çıkaracağız”Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinde uygulanan yenilikçi eğitim programı ve öğretim sisteminin mevcut fen liselerine bir “örnek” oluşturduğunu söyleyen Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, Fen ve Teknoloji Lisesi mezunlarının bilim ve teknoloji üreten bir ülke olmamız için gelecekte Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir rol üsteleneceğini belirtiyor. “İstanbul, Samsun, İzmir ve Diyarbakır başta olmak üzere ülkemizin pek çok kentinde Fen ve Teknoloji Liseleri açarak ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz.” diyen Enver Yücel, 2017–2018 eğitim öğretim döneminde yeni Fen ve Teknoloji Liseleri kampüslerini açacaklarını söylüyor. Enver Yücel, önümüzdeki yıllarda yeni açılacak okullarla birlikte fen ve teknoloji liselerinin sayısını 15’e çıkarmayı hedeflediklerini de ekliyor.

Türkiye’nin dört bir yanında açılan ve ülkemizi geleceğe taşıyacak bir nesil yetiştiren Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinin Trabzon’da açılmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Bahçeşehir Koleji Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi Kurucusu Aziz Sonkaya da açılacak olan Fen ve Teknoloji Lisesinin Trabzon’da eğitime değer katacağına inandığını söylüyor.

 

 

AZİZ SONKAYA

Geleceğin Teknolojisine Yön Verecek Bir Nesil, Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde Yetişiyor

Geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek üzere 2006 yılında Bahçeşehir’de kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, bugün ülkemizin dört bir yanında açılan yeni kampüsleriyle Türkiye’nin ve dünyanın saygın okulları arasında yer alıyor.

 

Akademik ve teknolojik alt yapısı güçlü, araştırmacı, yenilikçi, üretken bireyler olarak yetişen Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri ulusal ve uluslararası arenada üstün başarılara imza atıyor, Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşiyor, başta ABD olmak üzere yurt dışındaki saygın üniversitelere tam burslu kabul ediliyorlar.

 

Türkiye’de STEM eğitiminin öncülüğünü yapan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liselerinde uygulanan proje odaklı ve uygulama ağırlıklı eğitim modeliyle öğrenciler, çok yönlü, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetişiyor.

Yalnızca akademik başarılarıyla değil, ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında aldıkları derecelerle de öne çıkan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri, patent başvurusu ve faydalı model geliştirmede Türkiye’nin zirvesinde yer alıyor.

 

 

Robotik Turnuvalarıyla İsimlerini Dünyaya Duyuruyorlar .Robotik takımlarıyla 2009 yılından bu yana ödül üstüne ödül alan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencileri en önemli uluslararası robotik turnuvalarından biri olan FIRST® Robotics Şampiyonası’nda her yıl büyük başarılara atıyor.

Geçtiğimiz yıllarda JudgesAward ve Team SpiritAward gibi ödülleri kazanarak ülkemizi ABD’de en iyi şekilde temsil edenBahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımıINTEGRA 3646, 2017 Mart ayında Kaliforniya’da düzenlenen FRC Turnuvası’nda yarışmanınen saygın ödülü olan “Chairman’sAward”u ikinci kez kazanarak bu ödülü ülkemize ikinci kez kazandıran robotik takımı oldu. Chairman’sAward’un ardından INTEGRA 3646, Houston’da gerçekleşen dünya şampiyonasında 4 bin takım arasında ilk 3’e girerek “California Bölgesel Şampiyonluğu ve Chairman Dünya Finalistliği” ödüllerinin sahibi olarak da tarihi bir zafere imza attı.

 

Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Kurucu Müdürü Aziz SONKAYA:Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Sayın Enver YÜCEL’e Trabzon şehri için böyle bir imkan sağladığından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Geleceğin Dijital Dünya Vatandaşlarını yetiştirmekten büyük onur duyduğumu bildirerek, Ortaklarımızdan Lider Stem Öğretmeni Hakan ÖZTÜRK ‘ü Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü olarak atadığımızı, arkadaşımızın bu konuda yetkin olduğunu artık Trabzon kamuoyu tarafından da bilindiğini belirtti. Şehrimizde ve civar illerimizdeki  gençlerimiz için  çok önemli bir kurumu  açacak olmamızın gururunu yaşamaktayız. Bu kurum gençlerimize dünya vatandaşlığın ve göğsümüzü kabartacak yeni buluşların kapısını aralayacaktır.

 

 

Hakan ÖZTÜRK

 

Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Kurucu Müdürü Aziz SONKAYA;Okulumuza da Genetik Laboratuvarı, Mekatronik/Robotics Laboratuvarı, Elektrik/Elektronik Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı (Mekanik ve Elektrik), Kimya Laboratuvarları, Biyoloji Laboratuvarları, Matematik Laboratuvarları, Distance Learning (Uzaktan Eğitim) Bilgisiyar Laboratuvarı, Hyper Class - BilgisiyarLaboratuvarı, Computer Networks Laboratuvarı,Software Laboratuvarı, Bilgisiyar Donanım Laboratuvarı, Net Laboratuvarı, Araştırma laboratuvarlarına sahip olacaktır. Okulumuz hazırlık sınıfında başlayan yoğun İngilizce dersleri SAT sınavı için yoğun bir şekilde başlayacaktır. Amacımız Amerikan üniversitelerinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği ve sonuçlarını bu üniversitelere başvururken kullandıkları sınavda yeterli puanı almalarıdır. College Board tarafından düzenlenen SAT testi SAT 1 (Reasoning Test) ve SAT 2 (Subject Test) olmak üzere iki ayrı sınavdan oluşur.

 

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri öğrencilerinin büyük bölümü üniversite eğitimlerine yurt dışında devam etmeyi tercih ediyor. Özellikle ABD'de bulunan ve dünya sıralamalarında ilk sıralarda yer alan birçok üniversiteden "Tam Burslu" olarak kabul alıyor. Mezun olduklarında dünyanın her yerinde geçerliliği olan bir dijital CV'ye sahip olan öğrenciler, ABD başta olmak üzere dünyanın en saygın üniversitelerinde kabul görüyorlar. Bugün aralarında Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford University, Yale University, University Of Chicago, NortheasternUniversity, Case Western ReserveUniversity, WorcesterPolytechnicInstitute, University Of Denver ve Illinois Institute Of Technology'nin olduğu saygın üniversitelerde birçok Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi burslu olarak eğitim alıyor.olmak.

 

FEN VE TEKNOLOLİ MUCİTLERİNİN TARİHİ BAŞARILARINA BAZI ÖRNEKLER.DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ROBOTİK YARIŞMASINA TÜRK DAMGASI.

 

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı “INTEGRA 3646”, ABD Kaliforniya’da düzenlenen dünyanın en önemli yarışması FIRST RoboticsCompetition’da, yarışmanın en saygın ödülü olan “Chairman’sAward”u ülkemize ikinci kez kazandıran Türk takımı olarak bir kez daha başarısını kanıtladı.

 

TÜRK ÖĞRENCİ STANFORD’DAN KABUL ALDI

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Neval Çam geçen yıl Microsoft tarafından düzenlenen "Teknolojinin Kadın Liderleri" yarışmasında "yılın en başarılı kadın yazılım geliştiricisi" seçildi. Neval  Çam işitme engelliler için işaret dilini tercüme eden bir yazılım icat etti.Bu yıl mezun olacak olan Çam, önümüzdeki yıl ise Stanford Üniversitesi’nde okumaya hak kazandı.

 

BAHÇEŞEHİR FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ VE ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MAHSUR KALAN KÖPEK “KUYU” İÇİN SEFERBER OLDU

Düştüğü 70 metrelik sondaj kuyusunda mahsur kalan ve 12 gündür kurtarma çalışmaları devam eden yavru köpek Kuyu, 15 Şubat’ta sabahın erken saatlerinde İstanbul İtfaiyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve hayvan hakları savunucuları tarafından yürütülen kurtarma çalışmasıyla kuyudan sağlıklı olarak çıkarıldı.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA 3646 ve Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Anadolu Lisesi FRC takımı AdroitAndroids 6025, 6 saat içinde robot kol tasarladı

İZMİR FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN TASARLADIĞI PROTEZ EL İLE YUSUF HAYALLERİNE KAVUŞTU.

 

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ve doğuştan sol eli olmayan on yaşındaki Yusuf Tolga Bahçeşehir Koleji İzmir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin tasarlayıp sadece 50 tl ye ürettiği mekanik protez el yardımıyla hayallerine kavuştu.İlkokulda okuyan Yusuf Tolga Türkiye de ilk kez lise öğrencilerinin 3D yazıcıda ürettikleri protez el yardımıyla artık sol eliyle de annesinin elini tutabiliyor, saçlarını okşayabiliyor.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Bahçeşehir, Koleji, Trabzon'da, Fen, ve, Teknoloji, Lisesi, Açıyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur