Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Bartın Üniversitesi’nde ‘uzaktan eğitim’ başladı
 

Bartın Üniversitesi’nde ‘uzaktan eğitim’ başladı

Bartın Üniversitesi’nde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından 17 bin aşkın öğrenci ve 536 ders sorumlusuyla uzaktan eğitime başlandı.

23 Mart 2020 Pazartesi 09:17
Yazdır

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla Bartın Üniversitesi’nde eğitim-öğretimin sekteye uğramaması için tüm hazırlıklar tamamlanarak, ‘Uzaktan Eğitim Sistemi’ne geçildi. Bu kapsamda 2017 yılından bu yana süren yatırımlar neticesinde tüm altyapı ve bilişim sistemleri konusunda hazırlıklarını tamamlayan Bartın Üniversitesi’nde 17 bini aşkın öğrenci ve 536 öğretim elemanı sisteme tanımlandı.

Yükseköğretim kurumlarında, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından hızlı bir şekilde test yayınlarına başlayan Bartın Üniversitesi’nde elde edilen yüksek başarı oranının ardından ilk dersler gerçekleştirildi.

Uzaktan eğitimin açılış dersini Rektör Uzun yaptı

Uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte ilk ders işlendi. Bartın Üniversitesi’nde 17 bini aşkın öğrenciye hizmet verecek sistemde ilk dersi ise Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun verdi.

Türkiye'nin bütün dünya gibi zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Rektör Uzun, “Hepiniz içinde bulunduğumuz bu zor dönemde tüm Türkiye’ye örnek olacak bir hassasiyet gösteriyorsunuz. Evlerinizde kalarak, fedakârca çalışan sağlıkçılarımıza, ülkemizde gösterilen bu önemli mücadelede ‘Sorun küresel, mücadele ulusal’ diyerek destek veriyorsunuz. Bizler de bu süreçte sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak ve ‘Her anı birbirimizden öğrenerek’ devam ettiğimiz bu yolculukta yalnız bırakmamak için var gücümüzde çalışıyoruz. Uzaklaştıkça yakınlaşıyor ve aramızdaki mesafeleri gönül bağımız ile geleceğe olan inancımız birlikte kapatıyoruz” dedi.

İlk dersler akıllı sınıflarda işlendi

Bartın Üniversitesi Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) bünyesinde yer alan akıllı sınıfta işlenen ilk derse 100 öğrenci katılım sağladı. Rektör Uzun, Türkiye’nin birçok ilinden öğrenciyi aynı platform altında buluşturan sistem üzerinden üniversitede uzaktan eğitim noktasında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Rektör Uzun, “YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamızın önderliğinde oluşturulan vizyon doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, bugün 17 bini aşkın öğrencisine uzaktan eğitim verecek gerekli altyapı ve donanıma sahiptir. Üniversitemizin ihtisaslaşma alanı olan ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ise dijitalleşen dünya şartlarının önemi üzerine kurulan bir dizi çalışmaları ifade etmektedir. İşte bu noktada, kalite odaklı yaklaşımımızla, öğrencilerimizi tüm çalışmalarımız merkezine alarak bu süreci eğitim noktasında da en iyi şekilde atlatacağımızı temenni ediyorum” diye konuştu.

Evde Kal Uzaktan Eğitim Al

Bu zorlu günleri birlikte aşarak, birlikte başaracaklarına olan inancını da dile getiren Rektör Uzun, “’Evde Kal, Uzaktan Eğitim Al’ sloganıyla devam edeceğimiz bu süreci, alanında yetkin akademik insan kaynağımızın destekleri ve siz değerli öğrencilerimizin özverili duruşuyla faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz.  İçinde bulunduğumuz durum ve yaşadığımız çağ itibariyle değişime ayak uydurmanın başarıya ulaşmak için en önemli etken olduğunu hatırlatmak istiyorum. İnanıyorum ki bu zorlu günleri birlikte aşacak ve birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

“Evde kalmaya devam ediyoruz”

Rektör Uzun, öğrencileri mümkün olduğunca evden çıkmamaları konusunda da uyararak, sağlık çalışanlarının gösterdiği özverili tutuma destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Rektör Uzun, “Akademik ve idari insan kaynağı, öğrencileri ile mezunlarının mensubu olduğu Bartın Üniversitesi ailesi geleceğe yönelik kararlı adımlar atmaya devam edecektir. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, evde kalmaya devam ettikleri bu süreci en verimli şekilde değerlendirelim. Bizler burada sizler için gece gündüz çalışıyoruz arkadaşlar, sizler de geleceğimiz için evde kalmaya ve bizi takip etmeye devam edin” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin soruları yanıtlandı

Rektör Uzun, ilk ders kapsamında farklı bölümlerden katılım sağlayan öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yaklaşık 40 dakika süren derse yoğun ilgi gösteren öğrenciler, kısa zamanda hizmete sunulan sistem ve süreci geçiş konusunda yapılan ayrıntılı bilgilendirmelerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi’nde, yeni, tip, koronavirüs, salgını, nedeniyle, eğitime, verilen, 1, haftalık, aranın, ardından, 17, bin, aşkın, öğrenci, ve, 536, ders, sorumlusuyla, uzaktan, eğitime, başlandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur