Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

DOĞU Karadeniz gezisi çerçevesinde dün Gümüşhane’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentin beklediği müjdeyi verdi. Gümüşhane’ye Zigana müjdesi veren Erdoğan, “10 Kasım’a ihale tarihi alındı.

13 Ekim 2014 Pazartesi 21:39
Yazdır
Zigana Tüneli 10 Kasım’da ihaleye çıkıyor

Zigana’yı yeniden delerek 1750 rakımını 1250’ye indireceğiz. Bu güzergah ticaret ve lojistiğin ana merkezi olacak Türkiye’nin en büyük tünellerinden birini Zigana dağına yapmış olacağız. Ben Gümüşhane’nin bütün projelerinin takipçisi olacağım” şeklinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerimizde tarihle bugünü, bugünle yarını inşa etmeye mecbur olduğumuzu belirterek “Çünkü biz inşa ve ihya ile mecburuz ve bunu yapacak kalitedeyiz” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde akademik yıl açılışına katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Bu üniversitede sadece ismim yok, aynı zamanda kuruluşunda da imzam var” diyen Erdoğan “Bugün hem cumhurbaşkanı olarak hem ismimi taşıyan hem de fahri doktora unvanını gururla taşıdığım üniversitede sizlerle bir aradayım. Ayrıca bu üniversitede sadece ismim yok, aynı zamanda kuruluşunda da imzam var. Bununla da ayrıca iftihar ettiğimi belirtmek isterim. 2006 yılında üniversitemizi kurduk üniversitemiz Karadeniz bölgemizin ve Türkiye’nin gerçekten çok önemli eğitim kurumlarından biri konumuna yükseldi” ifadelerini kullandı.
Dünyanın ve bölgemizin son derece önemli ve kritik gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Aslında bu kritik döneme 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümünde şahitlik ediyoruz. 100 yıl önce 1. Dünya savaşı o dönemde Osmanlı Cihan Devleti’ni çok köklü bir şekilde etkilemişti. Sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmuştu. Yani 1. Dünya Savaşı’ndan en fazla etkilenen bizler olduk. Savaşın sonuçları o günlerle sınırlı kalmadı. Savaş 1918 yılında bitmiş olmasına rağmen etkisi ve sancısı bugünlere kadar devam etti. Balkanlarda, Kafkasya’da, Ortadoğu’da var olan hemen tüm krizlerin ve anlaşmazlıkların temelinde 1. Dünya savaşı vardır. Filistin Meselesi, Irak ve Suriye Meselesi, Lübnan’da zaman zaman ortaya çıkan sorunlar, şuanda Yemen Meselesi, Kuzey Afrika’da, Balkanlar’da zaman zaman ortaya çıkan krizler 100 yıl önce başlayan bu savaşa aittir. Egemen güçler gelmiş Osmanlı Devleti’nin topraklarını parçalamış, Osmanlı Devleti’nin boşalttığı alanlara da yapay gerçekçi olmayan petrol ve çatışma odaklı sınırlar çizmişlerdir. Ortadoğu haritasında sınırlara baktığınızda sınırların cetvelle çizildiğin görürsünüz. Ne yazık ki cetvelle çizilen o sınırlar yüzyıl boyunca bölgede akan kanın ve gözyaşının da kaynağı olmuştur.”
BİZİM ŞAH DAMARIMIZ KESİLDİ
Bölgedeki Irak ve Suriye meselelerinde olduğu gibi İsrail-Filistin meselesini dünyada bizim kadar anlayabilecek başka bir millet olmadığını ifade eden Erdoğan “Bu meselinin tüm belgeleri bizim arşivlerimizde ve kütüphanelerimizde vardır. Ancak bizim şah damarımız kesildi. Biz o arşivin dilini anlamıyoruz. O arşivin dilini bilmiyoruz, arşivlere girdiğimizde orada Georghe var ama Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin yok. Bizim bunu halletmemiz lazım” diye konuştu.

Bir ülkenin önemli bir liderinin kendisine yıllardır Osmanlı Devlet Arşivleri’nin almak istediği yönünde teklifte bulunduğunu kaydeden Erdoğan “Dedim ki biz hepsini bunların veremeyiz. Replika olarak bile veremeyiz. Niye bunların devlet sırrı özelliği var. Bazıları noktasında bazı konularda çalışma yapabiliriz. Ecdat bize öyle bilgiler belgeler bırakmış ki bunların birçoğunu maalesef bizden önce gelen birileri hassasiyetini bilmeden bunları maalesef satmışlar. Zaman zaman bunları bazı yerlerde buluyoruz ve alıyoruz. Kardeşlerim, sevgili öğrenciler üzerimizde, üzerinizde şunu unutmayın tarihi bir sorumluluk var” dedi.
Lübnan sorunlarını yaşarken Lübnan’a bir seyahati olduğunu ve orada yaşadığı bir anısını anlatan Erdoğan “Oradaki muhalefet liderlerinde bir tanesi bana orada bir ifade kullandı, çok manidardır. Yaşadığım için söylüyorum ‘Biz’ dedi ‘Aslında sizin bu arabuluculuklarınızı pek anlamıyoruz’ Niye dedim. Dedi ki ‘Bu işin tek çözümü var. Siz dedeleriniz gibi yapmanız lazım. Osmanlı gibi geleceksiniz, buralardan şöyle bir gelip geçeceksiniz bu işi çözeceksiniz. Bu zat şimdi yine Lübnan’da önemli bir mevkide olan bir zat. Yani şuanda biz böyle olalım havasında değilim ama o siyasi temsilcinin hadiselere, olaylara bakışını anlatmak istiyorum. Şuanda bu asırda bulunduğumuz yıllar içerisinde bu işi yapanlar yok mu? Afrika’da olanlara bakın, son dönemlerde Ruanda’da, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde olanlara bakın. Yaşananları görüyorsunuz, Kırım’da olanları görüyorsunuz. Birçok şeyler yaşanıyor. Kardeşlerim şunun altını çizerek ifade ediyorum; biz bu üniversitelerimizde tarihle bugünü, bugünle yarını inşa etmeye mecburuz. Çünkü biz inşa ve ihya ile mecburuz ve bunu yapacak kalitedeyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: DOĞU, Karadeniz, gezisi, çerçevesinde, dün, Gümüşhane’de, konuşan, Cumhurbaşkanı, Recep, Tayyip, Erdoğan, kentin, beklediği, müjdeyi, verdi, , Gümüşhane’ye, Zigana, müjdesi, veren, Erdoğan, “10, Kasım’a, ihale, tarihi, alındı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur