Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Köy mezarına alınmadı
 

Köy mezarına alınmadı

Terörist Yayla’nın cenazesine bile tepki yağdı

4 Nisan 2015 Cumartesi 13:09
Yazdır
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla'nın cenazesi, Giresun'da toprağa verildi. Bazı vatandaşların, şehitlerin bulunması nedeniyle Yayla'nın cenazesinin köy mezarlığına defnetmesine tepki göstermesi üzerine teröristin cenazesi, evlerinin bahçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında tepki gösterip İstiklal Marşı okuyan grupla Yayla'nın yakınları arasında tartışma yaşandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden terörist Şafak Yayla'nın cenazesi, Giresun'un Çanakçı ilçesinde toprağa verildi.

Yayla'nın cenazesi, Gazi Kültür Vakfı'na ait cenaze aracıyla İstanbul'dan Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyüne getirildi.  Anne Aysel Yayla'nın İstanbul'dan gelmesi için bekletilen Yayla'nın cenazesi, ilçe belediyesine ait cenaze aracında yıkandı.

Yayla'nın cenazesinin getirilişi sırasında güzergahlarla köyün girişi ve evlerinin önünde geniş güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekipleri, şüphelendikleri araçları durdurarak içindekiler kontrolden geçirildi.

"SLOGANLARLA TEPKİ GÖSTERİLDİ"

Cenaze aracının ilçe merkezinden geçişi sırasında bir grup, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Cenaze aracına saldırmak isteyen gruba, polis ekipleri müdahale ederek izin vermedi.

Cenazenin baba Şinasi Yayla'nın evinin önünde bekletildiği sırada yaklaşık 30 kişilik bir grup, buraya geçmeye çalıştı. Jandarmanın engellediği grup, sloganlar atarak tepki gösterdi.

Bu sırada evin bulunduğu alanda bekleyen gruptakiler, aralarında daha önce terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle bir süre cezaevinde tutuklu kaldığı öğrenilen teröristin ağabeyi Bulut Yayla'nın da bulunduğu bazı yakınlarıyla sözlü tartışma yaşadı.

"CENAZE EVİN BAHÇESİNDE TOPRAĞA VERİLDİ"

Köy mezarlığında şehitlerin olduğunu belirten gruptakiler, Yayla'nın cenazesinin kimsesizler mezarlığında toprağa verilmesini istedi.

Tepkiler üzerine teröristin ailesi, Şafak Yayla'nın cenazesini evlerinin bahçesine defnetmeye karar verdi.

Yayla'nın cenazesi, yakınlarının basın mensuplarının görüntü çekmesine izin vermediği törenin ardından öğle vakti kılınan cenaze namazına müteakip, evlerinin bahçesinde toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında yolun karşısında bekleyen grup, İstiklal Marşı okuyarak, çeşitli sloganlar attı. Gruptakilerden bazılarının bu sırada taş atması üzerine güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, müdahale ederek gruptakileri uzaklaştırdı.

Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu cenaze törenine katılmayan baba Şinasi Yayla'nın rahatsızlığı nedeniyle evden çıkmadığı bildirildi.

"O SAVCI, BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL Kİ"

Şafak Yayla'nın dayısı Esat Berberoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Devlet yetkililerinin söylediği gibi, 'devletin operasyonu, polisin operasyonu çok başarılıdır' ama burada 3 tane ölü var. Biz bunu asla başarı olarak kabul etmiyoruz. Bu çocuk işte burada. Bu çocuk bu toprağın çocuğu. Hukuk fakültesinde okuyan bir çocuk. Bunların nedenleri nelerdir? Bu da bizim canımız, ciğerimiz, biz insan değil miyiz?" diye konuştu.

Berberoğlu, "Yazık değil mi? O savcıya da yazık. O savcı, bizim düşmanımız değil ki, ona da yazık. Biz ona da acıyoruz, bu çocuklara da acıyoruz"  şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Terörist, Yayla’nın, cenazesine, bile, tepki, yağdı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur