Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Önce iş adamlarını Çarşıbaşı’na çekeceğim
 

Önce iş adamlarını Çarşıbaşı’na çekeceğim

Çarşıbaşı’nda istihdama yönelik tedbirler sıralayan Kocamanoğlu, hem Trabzon hem İstanbul’daki Çarşıbaşılı iş adamlarına güveniyor

9 Kasım 2013 Cumartesi 17:59
Yazdır

 

günebakış: Eğitimciydiniz Sayın Kocamanoğlu, eğitimcilikten siyasete, aktif politikaya yöneldiniz. Böyle bir duygu mu vardı? İçinizde siyasete yönelik bir ilgi mi vardı? Yoksa belediye başkan adaylığı teklifini mi değerlendirdiniz?


Turan Kocamanoğlu: Bizim burada ilçelerimiz arasında geniş bir ortam gördüm. Burada doğdum. Her haftanın 3 gününde buraya geldiğimde ben buraya neler yapabilirim. Ben burayı nasıl güzelleştirebilirim ve güzelleştirmenin yanında burada hayli bir işsizlik var. İşsizliğe çözüm arayacağız. Hem Çarşıbaşı’na, hem Trabzon’a, hem de Türkiye’ye.
günebakış: Peki istihdamı nasıl sağlayacaksınız? Projeniz var mı?
Turan Kocamanoğlu: İstihdam var. Mega projelerim var. İnşaat sektörü iş adamlığından gelen bir eğitimciyim. İş adamını veren eğitimciyim. İnşaat sektörüne yönlendirmeyi daha çok düşünüyorum. Bu da küçük konutlar. Yetimli Mahallesi’nin tepesinde her tarafı görecek çok güzel fiziki mekanlarımız var. Ben bunları tespit ettim. Bu mekanları 60’şar konut düşünüyorum. Turizme açık ahşap ev. Ve iş adamlarını buraya çekmeyi düşünüyorum. Çok güzel bir görüntü var. Tüneli çıktığınız zamanlarda Alanya gibi bir güzelliği var.

günebakış: İş adamlarına yazlık mı yapacaksınız?
Turan Kocamanoğlu: İş adamları ve Çarşıbaşı esnaflarına. Çok ucuz maliyetine yapıp, onları ilçeye çekeceğiz.

günebakış: Böyle bir sıkıntı mı var?
Turan Kocamanoğlu: Evet var. İş adamları buraya gelmiyor. Geldiği zamanda oturacak alanları olmadığını görüyorlar bana anlatıyorlar. Bende ona inandım. Küçük böyle 40-50 metrekare mini konut evler. Orada yazın dinlenecekler. Koşu alanları var. Şu anda Çarşıbaşı’nda bir tane oturacak park var. Bunu dışında oturacak parkımız yok.

günebakış: Projelerinizi daha sonra geniş bir röportajla alacağız. Biz sadece tanıtmak anlamında sizinle bu röportajı yapıyoruz. Adaylar arasında Çarşıbaşı’nda 8 aday adayı aynı partiden. Rekabet mi var? Yoksa aynı partiden makul ve saygın bir yarış mı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Turan Kocamanoğlu: Saygın bir yarış. Ben onların ağabeyiyim. En deneyimli iyi bir eğitimciyim. Deneyimli ve başarılıyım zaten geçmişte. Bunlar daha sonrada görülecek. Biz saygın, tatlı bir rekabet içindeyiz. Bu yaptıklarımı da Allah nasip ederse aday olduğumda bunları burada gördüğünüz ilanlarımda vereceğim. Yoksul aileler var burada. Onlara bir aşevi düşünüyorum. İlk defa ilçemde gelip burada yoksul, muhtaç olan kişiler kahvaltılarını yapacaklar. İkinci bir durum kız yurdu düşünüyorum buraya. 18 tane köyümüz var. 18 köyün kızları ve muhtaç olan çocukları orada barındırıp ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyorum.

günebakış: Aday adayları içerisinde ben onların ağabeyiyim dediniz. Anketlerden çıkabilecek misiniz?
Turan Kocamanoğlu: Çıkacağıma inanıyorum. 5 gün sonra halk beni daha iyi tanıyacak. Adımımızı attık. Memur olmamızdan dolayı konuşma durumlarımız olmadığından ve anlatma durumları olmadığından bugünden itibaren artık sahalara çıkacağız. Ve halkımıza anlatacağız. 5 gün içersinde de Turan Kocamanoğlu dedikleri anda da ben bir öğretmen olarak onlara anlatacağım. Bize de sizsiniz diyeceğine inanıyorum.

günebakış: Teşekkür ediyorum. Son olarak neler söyleyeceksiniz?
Turan Kocamanoğlu: Çarşıbaşı’na hizmet için buraya geldim. Buraya almaya değil vermeye geldim. Maaşımın yarısını da noter huzurunda fakir, yetim çocuklara ve şehit ailesi çocuklarına vermeyi düşünüyorum. Ben buraya halkıma hizmet için geleceğim. Sadece amacım o belirli zaten bir hizmet ve belirli bir aşamaya geldim. Bir de içtiğim su buranın, havasını kokladım ve burada doğduğum için ilk defa burada adım attım. En azından bu halk beni çok iyi tanıyacak. Başaracağıma inanıyorum.

günebakış: Başarılar diliyoruz.
Turan Kocamanoğlu: Teşekkür ediyorum.

Anahtar Kelimeler: Çarşıbaşı’nda, istihdama, yönelik, tedbirler, sıralayan, Kocamanoğlu, hem, Trabzon, hem, İstanbul’daki, Çarşıbaşılı, , adamlarına, güveniyor,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur