Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Trabzon daha da güzel olacak
 

Trabzon daha da güzel olacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Türkiye’nin en güzel kentlerinden olan Trabzon’un inşası hızla sürdürülen projelerle birlikte çok daha güzel bir kent haline geldiğini söyledi.

20 Mayıs 2016 Cuma 09:17
Yazdır

Gülcemal ve Trabzon Botanik projelerinin belirlenen program dahilinde yapılmaya devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Gülcemal ve Trabzon Botanik ile şehre yeni yaşam alanları kazandıracağız. Bu iki proje şehre gelen yerli ve bancı turistlerin de uğrak yeri olacak. Yaptığımız hizmetler için bizlere her zaman büyük destekler veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 


Trabzon Botanik şehrin hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacak

Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Çamoba Botanik Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzonlulara hediyesidir

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Botanik’in yapıldığı alanın 30 yıldan beri Belediyeye kazandırılması için uğraş verildiğini kaydederek, “Bizim çalışma dönemimiz sırasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde bizzat tensipleriyle birlikte buranın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi sağlandı. Çamoba, Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzonlulara hediyesidir. Bu tahsis için Trabzon halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Tahsisin sonrasında üniversite öğretim üyeleri,  sivil toplum kuruluşları,  meslek odalarıyla birlikte 103 bin metre kare alanı içeren bu bölgede hazırladığımız projeyi ihale ettik ve yüklenici firmaya 5 Ocak 2015’te yer teslimini yaptık. Cennet köşesi bu bölge 540’ı aslında endemik olan yani diğer bölgelerde hiç ama hiç bulunmayan iki bin üç yüz elli tür bitki bulunduran bir bölge. Otuz yıldır talep edilen bölge bir askeri eğitim alanı olarak kullanılıyordu. İşte bu tahsisin sonrasında silahlı kuvvetlerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Onların da yeni yer temini sonrasında tüm Trabzon’a tüm ülkeye kazandırılması mümkün oldu” ifadelerini kullandı.

Trabzon Batum Örneği Olacak

103 dönüm alanda yapım çalışmaları süren Trabzon Botanik’in 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Başkan Gümrükçüoğlu “Bugün Gürcistan ülkesini Batum’un botanik parkı tanıtıyor. Bunu giden gelen her zaman yaşıyor ve söylüyor. Dünyada da ülkesini tanıtan botanik parkları var. Singapur, Londra gibi şehirlerde bulunan botanik parkları kendi ülkelerinin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor.  Trabzon Botanik de Karadeniz’in yanında tüm Türkiye’yi tanıtan çok önemli bir doğa tabiat parkı haline gelecek. Şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak.” İfadelerini kullandı.

 

Trabzon Botanik’in içerisinde neler olacak?

Trabzon’a yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.” şeklinde konuştu.

Gülcemal projesi Trabzon’a renk katacak

Başkan Gümrükçüoğlu Beşirli sahilinde başlayan sahil dolgu projesi  (Gülcemal) tahkimat çalışmalarının planlandığı şekliyle hızla devam ettiğini kaydederek, “800 bin metre kare alanda yapılacak yeni dolgu projesi ile dizayn edilecek sosyal ve kültürel mekanlarla Trabzon’a yeni yaşam alanları kazandırarak, vatandaşların denizle buluşmalarını hedefleniyoruz” dedi.

Vatandaşlar denizle daha çok buluşacak

Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların denizle daha çok buluşmalarını sağlayacak Beşirli ile Kemerkaya Mahallesi’ndeki tünele kadar olan alanda yapılacak yeni dolgu alanı için tahkimat çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydederek, “Beşirlide devam eden birinci tahkimat alanında arkadaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Burada kazanacağımı alanlar Trabzon halkının ve Trabzon’a teşrif edecek herkesin denizle buluşabildiği, oltasını atıp balık avlayabileceği, kayığı ile gezinebildiği mekanların ortaya çıkacak olması bizleri sevindirdi. Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak tahkimat çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi ismiyle Gülcemal Vapuru’nun ismini taşıyan bu güzel Trabzon projesi, bütün sosyal etkinlikleri ile kültürel etkinlikleri ile tematik alanları ile birlikte insanlarımızın oltasını atıp balık tutabileceği yerler dahil olmak üzere vatandaşımızın hizmetine sulunmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gülcemal projesi adeta dantel gibi işlenmiş bir projedir

Gümrükçüoğlu, “Bu proje blok halinde bir dolgu değildir. Rüzgar yönlerini de hesap edilerek adeta bir dantel gibi yerleştirilmiş olan halkın denizle buluşmasını sağlayacak projedir. Gülcemal Projesi ile sahilde oluşacak yeni yaşam alanları yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecektir. Bu projede ve diğer projelerimizde bu kente büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Dr, Orhan, Fevzi, Gümrükçüoğlu, Türkiye’nin, en, güzel, kentlerinden, olan, Trabzon’un, inşası, hızla, sürdürülen, projelerle, birlikte, çok, daha, güzel, bir, kent, haline, geldiğini, söyledi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur