Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
AKÇAABAT ANADOLU LİSESİNDE ÖĞRENCİLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ BAK'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI YARDIM İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENİYOR Çelebi: Trabzon’a büyük talep var, direkt seferlerin artırılmasını bekliyoruz “HALKIMIZIN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR” BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Trabzon Mesleki Eğitimde Dev İşbirliğini Sürdürüyor
 

Trabzon Mesleki Eğitimde Dev İşbirliğini Sürdürüyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Trabzon’daki mesleki ve teknik eğitim okul/kurumları ile özel sektör arasında teknoloji transferi yapılmasına ait esasları düzenleyen çerçeve protokol yenilenerek süresi uzatıldı.

14 Nisan 2014 Pazartesi 21:06
Yazdır
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu arasında imzalanan protokol mesleki eğitimin kamu ve özel sektör işbirliğinde karşılıklı geliştirilmesini amaçlıyor. Törene, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan da katıldı.

Trabzon Valiliğinde imzalanan protokol, sanayici ve iş adamları ile ortaöğretimde mesleki eğitim veren öğretmen ve öğrenciler arasında daha yakın işbirliği kurulmasını hedefliyor.

Protokolü imza töreninde açıklamada bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz mesleki eğitim veren okul ve kurumlar ile özel sektör arasında bilgi, deneyim ve teknoloji transferlerinin karşılıklı geçirilmesinin amaçlandığını söyledi. Vali Öz, mesleki ve teknik eğitim meselesinin bir memleket meselesi, olduğunu ifade ederek bu kadar önemli olan bu konu üzerinde mutlaka durulması gerektiğini kaydetti. Mesleki eğitim konusunda geçmişte maalesef ciddi bir gerileme söz konusu olduğunu dile getiren Öz, “ Bu gerilemenin telafisi için son yıllarda önemli adımlar atıldı. Yeni bina yapımları, teknolojik donanımlar, proje anlamında çalışmalar söz konusu. Umman Projelerimiz dışında mesleki ve teknik eğitim geliştirmesine yönelik projelerimiz var. Hatta bazı şehirlerde özel endüstri meslek liseleri ve meslek okulları bulunmakta. Teknik liseler açılması yönünde güzel çalışmalarımız söz konusu. Bunları geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, imza töreninde yaptığı açıklamada, mesleki eğitimin yapılabilmesi için üzerinde durulan esas noktanın, öncelikli olarak eğitimcilerin eğitimi konusu olduğuna dikkat çekti. Hacısalihoğlu, protokol ile gelişen teknolojileri önce eğitmenlere anlatmaya gayret ettiklerini, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki programların eş zamanlı olarak takip edilmesinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Hacısalihoğlu, “Eğitimcilerimiz bunları öğrendikten sonra ancak öğrencilere aktarmaları gerekiyor. Çünkü günümüzde ileri teknolojili makine ve ekipmanlar çok fazla. Gelişen teknolojiyi öncelikle öğretmenler öğrenmeli ki öğrencilere de aktarsınlar” şeklinde konuştu.

 

 

Hacısalihoğlu protokolün aynı zamanda, gençlerin mesleki teknik eğitime yönelmeleri konusunda bir tanıtım programı olduğunu ifade etti. Meslekleri tanıtmak açısından çalışmalar yapmak ve paralelinde de özellikle öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte sanayi ile iç içe kaynaşmalarını sağlamaya katkı vereceğini söyledi. Öğrencilerin geleceğe dönük kolay meslek sahibi olmalarına katkı verildiğini belirterek, “ Bu doğrultuda çalışmalarımız geçen yıldan beri devam ediyor. Oldukça önemli bir program. Türkiye’de bir İzmir ilimizde bir de Trabzon’da mevcut” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Ticaret, ve, Sanayi, Odası, ile, İl, Milli, Eğitim, Müdürlüğü, Trabzon’daki, mesleki, ve, teknik, eğitim, okul/kurumları, ile, özel, sektör, arasında, teknoloji, transferi, yapılmasına, ait, esasları, düzenleyen, çerçeve, protokol, yenilenerek, süresi, uzatıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur