Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Trabzon'da zirvenin sahibi Pegem Akademi
 

Trabzon'da zirvenin sahibi Pegem Akademi

Siyasetçi ve eğitimin duayeni Yasin Aydın’la hem eğitimi hem de siyaseti enine boyuna.

3 Kasım 2016 Perşembe 16:39
Yazdır

Uzun yıllar eğitim camiasında olun ve bir çok eğitim yuvasını kurum haline getirme başarısı gösteren duayen eğitimci ve siyasetin ağır toplarından Yasin Aydın’la her şeyi konuştuk.

Eğitimden- siyasete, spordan- kültür sanata kadar tüm sorularımıza açık yüreklilikle cevap veren Yasin Aydın, eğitim ülkenin olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi. Eğitimde yıllarını veren Yasin Aydın, Trabzon’da kurduğu Pegem Akademi büyük başarıya imza atarak, zirvede ki yerini korudu. İkinci Şubesini Akçaabat Söğütlü’de açan Trabzon’da eğitim kalitesini artıran Pegem çok sayıda öğrenciyi geleceğe hazırlıyor. Eğitim kurumunun kurucu Müdürü Yasin Aydın’la hem eğitimi hem de siyasi hayatını konuştuk. İşte o röportaj:

 

LİSTE BAŞIYIZ Soru: Eğitimde kaliteye önem verdiğinizi biliyoruz. Yıllardır bu sektörün içerisindesiniz. Pegem Akademi ile Trabzon’da marka olduğunuz. Başarılarınızdan biraz bahseder misiniz?

 

YASİN AYDIN: Pegem Akademi’nin Trabzon’da ikinci yılı. İlk açıldığımız sene itibari ile 1600 civarında bir öğrenci ile biz sektöre giriş yaptık. Şuanda da Trabzon’da kamuya personel yetiştirme sınavlarında öğrenci hazırlama anlamında liste başıyız diyebilirim. Pegem’in yayın ve kadrosu çok iyi bir düzene ve sisteme sahip. Türkiye geneli bir yayınla çalışıyor. Bu anlam da memur olmak isteyen tüm adayları Pegem’e bekliyoruz.

 

SÖĞÜTLÜDE HİZMET VERMEYE BAŞLADIK

 

Söğütlü’de bu sene itibari ile faaliyete geçtik. Fatih Eğitim Fakültesi burada. Birçok öğretmen adayı vardı. Dolayısıyla burada bir şube açma gereksinim de hissettik. Söğütlü de çok büyük bir ihtiyaç duyuldu. Söğütlü şubesini açma durumu söz konusu oldu. Bu yıl da Söğütlü Ulu Camii’nin hemen yanında. Devasa bir yer oldu. 14 dersliği, kafeteryası ve çalışma salonları ile beş katlı bir yerimiz var şuanda da orada faaliyete başladık.

 

SÖZLÜ MÜLAKATTAN DOLAYI KAYITLARDA AZALMA OLDU Soru: Talepler nasıl? YASİN AYDIN:

 

Şimdi ilk yıl olmasına rağmen biz aşağı yukarı tahminimizin yüzde 85’ini gerçekleştirdik. Özellikle bu sene ki memurluk sınavına ait yapılacak olan sözlü mülakatın ciddi anlamda etkisi oldu. Sözlü Mülakatlardan dolayı bu sene ki kayıtlarda Türkiye genelinde bir azalma söz konusu. Sözlü mülakatın yapılmış olmasında Eğitim-Bir-Sen’inde ciddi eleştirileri oldu. Bazı mağduriyetler yaşandı. Devletimiz inşallah bunun önlemini alacaktır. Özellikle 15 Temmuz sonrası bu mülakatın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Devlete tabi memur alımında vatan- millet sevgisi aidiyet duygusu önemli. Devlet, vatanımızı, milletimizi, devlet kadrolarını 15 Temmuz’da ki olaydan sonra daha da korumak zorunda.

 

BAŞARI ORANI YÜKSEK Soru: Pegem’in başarı oranı geçtiğimiz yıl yüzde kaçtı?

 

YASİN AYDIN: Türkiye 28’incisi A grubunda görüldü. Çok ciddi anlamda devletin çeşitli kademelerine öğretmenlik başta olmak üzere devlet memurluğunda B kadro dediğimiz gruplara çokça öğrenci gönderdik. Bu anlamda öğrencilerimizin yüzde 65’ini bir kuruma yerleştirme, atama durumuna kavuştuk. Bu anlamda güzel oldu.

 

DGS SINAVI ÖNEM KAZANDI

 

Soru: Kayıtlarınız nasıl gidiyor? Hangi zaman aralığında kayıtlarınız yapılıyor?

 

YASİN AYDIN: Yeni Eğitim- Öğretim yılına ait kayıtlarımız başladı. Ekim ayı itibariyle derslerimizde başladı. Bu sene tabi sadece A grubu dediğimiz kadrolar ve öğretmenlik grupları şuan da dershane de. DGS’ ye dikkat çekmek istiyorum. DGS şuan da önem kazandı. Öğrencilerimiz DGS ile beraber okudukları bölümleri dört yıla tamamlayarak lisans mezunu olabiliyorlar. Aldıkları lisans diploması da dört yıllık bitirenlerle aynı eş değere sahip oluyor. DGS kayıtları şuan da devam ediyor. Kasım ayının ilk haftası inşallah DGS kurslarımız da başlayacak. Hazırda dört tane sınıfımız açılmış durumda. KPSS, DGS ve Öğretmelik var kursumuzda.

 

TÜRKİYE SINAVLAR ÜLKESİ Soru: Eğitim’den ve iş hayatınızdan bahseder misiniz bize?

YASİN AYDIN: Eğitimle alakalı şu var; Türkiye’de şunu kabul etmek lazım ki Türkiye sınavlar ülkesi. Yani çokça nüfus var buna oranla genç nüfus var. Dolayısıyla da bu genç nüfus Türkiye sanayi ve tarım ülkesi olamadığı daha çok işi, ekonomik geçim kaynağını devlet dairelerinde, devlet kurumlarında elde etmek istor. Türkiye’de özel sektöre bağlı kuruluşlar tabi çok var. Özel sektörde iş bulma olanağı fazla. Ama tabi devlet garantisi olması, kişileri devlet kurumlarına atanma yönünde kendini garantiye alma adına bu şekilde bir yola itiyor. Dershanelerde dâhil öğretmenlik yapan öğretmenlerimiz devletin vermiş olduğu bu yıla ait dershane öğretmenleri atamasında oldukça fazla miktarda yararlanan öğretmenimiz oldu. Özel sektörde olmasına rağmen, belki rakamsal olarak daha fazla maaş daha fazla para almasına rağmen atama yolu ile devleti tercih ediyor.

 

İNSANLAR ÖZEL SEKTÖRÜ TERCİH ETMİYOR

Geçmişte bu böyle değildi. Geçmişte insanlar devletten daha çok özel sektörü tercih ediyordu. Hatta devletin verdiği maaşlar belki özel sektörün haftalığına denk geliyordu. Ama şimdi öyle değil. Devletten insanlar istifa edip dershanecilikte çalışırlardı. Şimdi öyle bir şey yok şimdi öğretmenimiz devlet garantisinden dolayı devleti tercih ediyor. Tabi şu var Pegem gibi bir kurumun bu anlamda bir sıkıntısı olmaz ama güç anlamında daha düşük sayılabilecek daha mütevazi kurumlar bundan çok ciddi anlamda etkileniyor. Pegem Türkiye’de 78 şubesi ile dev bir aile dolayısıyla genel merkezimiz bu anlamda çok güçlü. Türkiye’nin her yerinde şubesi var, her yerinde yayın ve yazar kadrosu var. Pegem böyle bir camia. Dolayısıyla bu anlamda baktığınız zaman biz onda bir sıkıntı yaşamadık. Ama mütevazi ölçekli dershaneler bu anlamda sıkıntı yaşayacaklardır. O yüzden dikkat etmelerinde fayda var. Ama benim özellikle dikkat çekmek istediğim konu şu; yani kadroları bu gün tercih ediliyor. Öğretmenler ve çalışanlarda bu böyle. Şuan da hazır da bizim B grubu dediğimiz işte genel kültür genel yetenek alanında eğitim veriyoruz. Eğitim bilimleri alanında eğitim veriyoruz ve yine A grubu dediğimiz alan kadrolara eğitim veriyoruz.

 

DERSHANE SEKTÖRÜNDE HİZMET VERİYORUZ

Soru: Bize dershane çalışmalarınızdan bahseder misiniz? YASİN AYDIN: 2003 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilgisi öğretmenliğinden mezun oldum. Sonrasında hiç devlette çalışmadan atanmadan 2003 yılı itibari ile Trabzon’da özel bir dershane de dershanecilik hayatına başladım. 2 yıl öğretmen olarak burada çalıştıktan sonra başka bir dershane de çalışmaya başladım. Daha sonra mevcut bir dershaneyi bazı arkadaşlarla satın aldık. Sonrasında devam eden dershanemizi biz daha büyük bir atılım olarak koleje çevirdik. Üç dört yıl biz kolej olarak devam ettikten sonra dershane de bulunan arkadaşlarla birlikte bir ayrıma gittik. Biz Trabzon Uzun Sokak’ta Pegem Akademiyi devraldık. Arkadaşlar kolejde kaldı. Şuan da bir ortağımla beraber Trabzon’da Uzun Sokak’ta Pegem Akademi’nin yöneticiliğini yapıyorum. İnşallah bu yıl Söğütlü şubesi faaliyete geçti. Pegem Akademi olarak şuan Trabzon’da iki şube olarak eğitim veriyoruz. Bunun dışında iş hayatında sektör olarak Saray Halı’nın bayiliğini yapmaktayız. Yine üniversite ve SBS hazırlık noktasında Pegem, matematik, geometri adı adlında bir kursumuz daha var. Ona devam etmekteyiz. Yine emlak sektöründe şuan da Trabzon’da Uzay Gayri Menkul adı altında faaliyet göstermekteyiz.

 

BEN DAVA ADAMIYIM Soru: Aynı zamanda siyasetin de içersinde yer aldınız. AK Parti Ortahisar Başkan Yardımcılığı, medya tanıtım başkanlığı görevlerinde bulunduğunuz. Bir bakıma siyasetin de ağır toplarındasınız. Siyasi hayatından bahseder misiniz?

YASİN AYDIN: 2012 yılından itibaren Ortahisar ilçesinde siyaset ile vatandaşımıza hizmet vermeye başladık. AK Parti’de başkan yardımcısıydım. 2 ay öncesine kadar devam ettirdik ve şuan da partideki görevimden istifa ettim. Partinin bir üyesiyim. Ak Partililiğim devam ediyor. Başkanımızla yönetimsel anlamda fikir ayrılığına düştük yönetimden istifa ettim. Bu siyasetin içinde olmadığım anlamına gelmiyor. Ben paylaşımcı, istişareye önem veren bir kişiyim. Tek adamlıktan çok fazla haz etmeyen bir yapım var. Diyalog benim için çok önemli dolayısıyla mevcut başkanımızın takdiridir. Sonuçta bu yönetimi o idare ediyor. Ben mevcut başkanımla arkadaşlık, ağabeylik noktasında hiçbir sorunum yoktur. Kendisini çok severim hala görüşüyorum fakat siyasi olarak yönetim tarzında dolayı sayın başkanla şuan da yollarımızı ayırmış bulunmaktayım. Ben AK Partiliyim ölene kadar da AK Partili olacağım. Ben bir dava adamıyım. Ben hiçbir zaman davamdan vazgeçmeyeceğim. AK Parti’nin bana ihtiyacı olduğunu her an her dönem gerek sandık başında gerek okul kapısında gerek yapılacak her türlü faaliyetinde bana ne görev verilirse ben tüm benliğimle maddi manevi hazırım. Çünkü dediğim gibi bizler illaki bir koltukta oturmak zorunda değiliz. Sonuçta bu parti bizim partimiz sonuna kadar da bu şekilde olacaktır.

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU BAŞKANLIK SİSTEMİDİR

Soru: il ve ilçe kongreleri geliyor. Önümüzde ki dönem de siyaseti tekrar düşünür müsünüz?

 

YASİN AYDIN: AK Parti büyük bir camia. Türkiye’nin yüzde 50’sininin oyunu alan bir camia. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde şuan da AK Partimiz ciddi rekorlar kırıyor. Yatırım anlamında, kültürel ve sosyal anlamda, dış politika da çok ciddi işler yapılıyor. Türkiye’de şuan başkanlık seçimine doğru gidiliyor. Bana sorarsanız Türkiye’nin kurtuluşu da budur. Koalisyon hükümetlerinden bu ülke çok çekti. Yani olması gereken bu Türkiye buna geçmeli artık. Bunun dışında partimin çeşitli görev ve kademelerinde birileri olacaktır bu doğaldır. AK Parti çok büyük bir camia. Trabzon’da bu görevlerde bulunan çok değerli arkadaşlar var, başkanlar var, belediye başkanları, belde başkanları, ilçe, il Başkanları var. İhtirasım yok ama elbette hedefleri olan bir insanım. Partim ne görev verirse bu görevlerin hiç birinden kaçmayacağımı bilmesini isterim kamuoyunun. Ben Partimin bir neferiyim. Nerede görev verirse her göreve hazırım. Siyasetin yanında çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinde görev aldım. Hatta TÜMSİAD’da İl yöneticiliği yaptım. Yine şuan da Yeniden Diriliş 2023 derneğinin üyesiyim. Bu anlamda da sosyal alanda etkin rolümüz var. Trabzon için ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. (taka)

 

 

Anahtar Kelimeler: Siyasetçi, ve, eğitimin, duayeni, Yasin, Aydın’la, hem, eğitimi, hem, de, siyaseti, enine, boyuna
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur