Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı AKÇAABAT CHP’DEN AHMET KAYA’YA TEBRİK ZİYARETİ Muhtarlar Toplandı AKÇAABAT’TA FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ AVRUPA ŞAMPİYONU HAVVANUR’A MEMLEKETİ TRABZON’DA GÖRKEMLİ KARŞILAMA TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR Otomobilen Nisan Ayında Faizleri Düşürdü İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNE ÇEBİ’DEN YANITI ÇANKAYA'DAN 10 BAŞLIKTAN OLUŞAN AÇIKLAMA Ekrem İmamoğlu’ndan Trabzonspor'a ziyaret İYİ Parti Trabzon'dan Koray Aydın'a tam destek! BAŞKAN GENÇ’E ŞALPAZARI’NDA COŞKULU KARŞILAMA BAŞKAN EKİM ŞEHİT KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği, 70 Ülkeden 200 Öğrenciyle Ramazan Bayramı'nı Kutladı TTSO camiası bayramlaştı, sektörlerin sorunları görüşüldü Başkan Kaya ilk meclis toplantısını yönetti AHMET KAYA’YI MAKAMINDA TEBRİK ETTİ TESOB camiası bayramlaştı AKÇAABAT’TA GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA TÖRENİ YAPILDI
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
Özdemir Başkan Yardımcısı Olarak Atandı
 
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
BU ŞEHRE YENİ KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ KAZANDIRACAĞIZ
 
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı.
 

Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı.

- İçişleri Bakanı Soylu:- "Cumhurbaşkanlığı sistemi, milletimizin ferasetinin bir neticesi olarak hayat bulacak ve Türkiye, daha güçlü adımlarla geleceğe yürüyecektir"

22 Kasım 2016 Salı 16:11
Yazdır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanlığı sistemi, milletimizin ferasetinin bir neticesi olarak hayat bulacak ve Türkiye, daha güçlü adımlarla geleceğe yürüyecektir." dedi.

Soylu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Polis Akademisi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Yeni Güvenlik Konsepti Konferansı"nda yaptığı konuşmada, ülkelerin ve toplumların yaşanan olaylardan ders çıkarması gerektiğini belirtti.

15 Temmuz gecesi meydana gelen ihanet girişiminin önemli dersler verdiğini ifade eden Soylu, darbe girişimi gecesinin birçok yeniliğin, zihniyet değişiminin miladı olduğunu bildirdi.

Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin gösterdiği üstün cesaret ve kararlı irade, şehit ve gazilerin destansı fedakarlıkları sayesinde ülkemiz büyük bir tehlike atlatmış ve Cumhuriyet'e, demokrasimize 27 Mayıs 1960'da musallat olmuş, bulaşmış bir kanserli hücre 15 Temmuz akşamı tamamen kesilip atılmıştır. Türkiye'de artık darbeler dönemi bitmiştir. Çünkü bunu kesin olarak bitiren bizatihi milletin kendisi olmuştur." dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra gerçekleştirdiği yapısal değişimlerle önemli mesafeler aldığına dikkati çeken Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının, İçişleri Bakanlığına bağlandığını hatırlattı. Soylu, bu sayede güvenlik noktasında işbirliğinin ve koordinasyonun artırıldığını, daha verimli bir yapıya ulaşıldığını aktardı.

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Personel eğitim noktasında da yapısal düzenlemelere gidilmiştir. İnşallah bu değişimin en önemli ayağı olarak gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı sistemi de milletimizin ferasetinin bir neticesi olarak hayat bulacak ve Türkiye, daha güçlü adımlarla geleceğe yürüyecektir. Yaşanan bu sürecin bir parçası da güvenlik anlayışımızın değişmesidir. Türkiye'de bir çok zihniyet değişiminin işaret fişeğini yakan sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya da ekim ayında yaptığı bir değerlendirmede işaret buyurmuş, yeni güvenlik konseptimizi tarif etmiştir. Yeni güvenlik anlayışımız, hukuk devleti ve demokrasiden taviz vermeyen, herkesin güvenliği için önleyici tedbirler alan, hızlı ve etkin müdahaleyi amaçlayan, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğine önem veren proaktif bir yaklaşıma dayanmaktadır."

Türkiye'nin sadece terörle mücadele eden bir ülke olmadığını vurgulayan Soylu, Türkiye'nin bir yandan vatandaşının güvenliğini temin ederken bir yandan da kalkınan, gençlerini bilgiyle donatan, gençleri uyuşturucu ve kötülüklerden koruyan, eğiten ve yüksek hedeflere hazırlayan bir ülke olduğuna işaret etti.

Soylu, son 14 yılda kalkınma ve büyümenin her alanında ciddi mesafeler katedildiğine değinerek,  güçlü, güven veren, krizlerle sarsılmayan bir ekonomik yapı içerisinde vatandaşlara daha müreffeh hayat sunmak için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

- "Önemli bir gayret sarf edilmektedir"

Yaşanan değişim süreci içerisinde polislik eğitiminde de önemli mesafeler katedildiğine dikkati çeken Soylu, şunları ifade etti:

"Eskiye nazaran yılda 250, 300 mezun veren Emniyet yönetim kadrosu hem ülkenin yetişmiş insan kaynağı kullanılarak hem de teşkilattaki personel kullanılarak, yılda 2 binin üzerinde komiser yardımcısı mezun verir hale getirilmiştir. Emniyet teşkilatına yönetici yetiştirmenin yanı sıra bir yılda 20 binden fazla polis eğiterek ülkenin iç güvenliğinin sağlanması konusunda da önemli bir gayret sarf edilmektedir. İşte bu yapı içerisinde sizlerin rolü çok önemlidir. Hukuktan, kanundan ayrılmayan, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini, temel hak ve hürriyetlerini koruyan bir polis teşkilatı inanıyorum ki sizlerin katkısıyla çok daha güçlenecektir."

Polis adaylarına "Asla kanundan sapmayın, kanunsuzluğun içerisinde hiç olmayın." diye seslenen Soylu, polislerin devletin ve milletin göz bebeği bir mesleği icra ettiğini belirtti.

Süleyman Soylu, "Attığınız her adımın bir dua olduğunu biliniz. Bazen bir mazlumun yanında, bazen bir zalimin karşısında imdat isteyen birisine şefkat ve merhamet elini uzatmaktan hiçbir zaman çekinmeyiniz. O dua sadece size değil, hem aziz milletimize hem de büyük, güzel topraklarımıza, bu güzel cennet vatanımıza katkı olabilecek duadır. Sizden sonra gelecek nesle de faydası olan, sadece sizi muhafaza eden değil, o yaptıklarınızla birlikte sizden sonra gelecek nesli de muhafaza eden bir duadır." diye konuştu.

Polisliğin bir dua mesleği olduğunu vurgulayan Soylu, polislerin devletin temsilcisi olduğunu, devletin de "merhamet" demek olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız bugün sizlere çok önemli bir ders, hem yeni güvenlik konseptini ama aynı zamanda Türkiye'nin yeni dünya ufkunu, vizyonunu, anlayışını, yürüyüşünü ve bütün dünya milletlerinin bizden beklediği o merhamet ve şefkat medeniyetinin asli unsurlarını tek tek izah edecek. Bu sizin için büyük bir fırsattır. Muhakkak aldığınız bütün dersler, hocalarımızın verdiği bütün dersler önemlidir ama bu ders, bütün devlet tecrübemizin, bilgimizin, bütün millet ve medeniyet anlayışımızın süzülerek gelen bir anlayışın ifadesi olarak ortada duracaktır. Her bir cümlesi yarına ait yürüyüşünüzün, hareketinizin bir parçası olsun isteriz ve inanırız ki bu tecrübelerle donatılarak önümüzdeki günlerde bu memlekete çok büyük hizmetler yapacağınız inancımız tamdır."

Anahtar Kelimeler: -, İçişleri, Bakanı, Soylu-, "Cumhurbaşkanlığı, sistemi, milletimizin, ferasetinin, bir, neticesi, olarak, hayat, bulacak, ve, Türkiye, daha, güçlü, adımlarla, geleceğe, yürüyecektir"
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul adalarını fethetti.
1924 İtalya'da genel seçimleri Benito Mussolini'nin faşist partisi kazandı.
1925 Ankara Yahşihan demiryolu hattı işletmeye açıldı.
1925 Bir gün önce kapatılan 'Tanin' gazetesinin sahibi ve başyazarı Hüseyin Cahit Yalçın tutuklandı.
1928 Ankara Palas Oteli hizmete açıldı. Mimar Vedat Bey'in (Tek) tasarımıyla, 1926'da yapımına başlanan bina, çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle mimar Kemalettin Bey'in tasarımıyla tamamlandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur