Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Arıcılarımız Dünya Arıcılık Kongresinde

Akçaabat lı arıcılarımız Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği ve Akçaabat Bal Üreticileri Birliği ortak koordinasyonu ile Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan 45.Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresine katılacak.

İstanbul Kongre Merkezinde 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ve dünya arıcılığının konuşulacağı kongreye katılmak üzere yaklaşık 30 arıcı akşam saatlerinde yola çıktı.
Arıcılarımız  yapılan yenilikleri görmeye, dünya arıcılığını daha iyi tanımaya gittiklerini ve en önemlisi dünyada arıcılıkla ilgili söz sahibi bilim adamlarını dinleme fırsatı bulacaklar.Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU  “Bu organizasyon  arıcılarımızın ufkunu açacak. Dünyada neler olduğunu görecekler. Dünyanın her tarafından bilim insanları ve sektör temsilcileri orada olacak. Ayrıca arıcılıkla ilgili malzemeleri de görecekler” dedi.

Kongrede dünya arıcılığının tüm yönleriyle ele alınacağını, önemli yenilik ve değişimlerin en kapsamlı şekilde tartışılacağını dile getiren Akçaabat bal Üreticileri Birliği Başkanı İsmail ŞAR, dünya arıcılığında bir asrı aşkın süredir yapılan Apimondia Kongresi’ni 2005 yılından bu yana süren adaylık süreci sonunda Türkiye’de yapılmasının arıcılık tarihi açısından da bir milat olduğuna değindi.

29 Eylül 2017 Cuma 18:02

http://www.sebathaber.com/haber/aricilarimiz-dunya-aricilik-kongresinde-12762.html