Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

AKÇAKÖY'E ÇILGIN PROJE

Son dönemlerde yapilan yatırımlarla Trabzon turizmde cazibe merkezi haline gelmiştir.

Yerli ve özellikle körfez ülkelerinden gelen yabancı turistlerin şehrimize olan ilgisi giderek artmaktadır. Şehrimizi ziyaret eden misafirlerimize alternatif turizm alanları oluşturmak kaçınılmaz hale gelmiştir.
Ayrıca şehrimizde sahile sıkışan nüfus yoğunluğu ciddi trafik sorunlarına sebep olmaktadır.Trabzon'u güneye açacak tesisler herzamankinden daha elzem hale gelmiştir.İlgili konuda her vatandaş gibi kendimizi sorumlu hissediyoruz. Şehrimize olan bu sevgi ve hassasiyet bizleri yeni bir proje hazırlamaya teşvik etti. Trabzon Akçaabat Akcaköyde mesire yeri botanik ve hayvanat bahçesi kurmak arzusundayız.İlk olarak sosyal medyada paylaştığımız proje büyük beğeni ve heyecan yaratmıştır.Yöre halkından gelen binlerce destek mesajında projenin hayata geçmesi konusunda yöre halkının maddi manevi desteklerini esirgemeyeceklerini belirtmişlerdir.
Akçaköy coğrafi konum olarak Sümela manastırına,Sera gölüne ve Mağmat boğazına yapılması planlanan tesislere komşu durumdadır.Akçaköyde turizm için kullanılabilecek binlerce dönüm hazine arazisi bulunmaktadır.Ayrıca gerekirse  köy halkı da arazisini bu proje için hibe edebileceklerini belirtmişlerdir.Proje hayata geçerse doğu karadenizde ilk ve örnek bir proje olacaktır. Şehrimizde sürekli artan truzm potansiyelini baz aldığımızda projenin getirisi maliyetini kısa sürede karşılayacaktır.Politikada ve bürokraside bir çok hemşerimizin görev alması güzel Trabzonumuz için bir grur ve fırsat kaynağıdır.Projemize yetkili kişilerin ve tüm halkımızın destek olmasını diliyoruz.Herşey daha güzel ve yaşanılabilir  bir trabzon için...(Erdinç memis-fen bilimleri ögretmeni-proje koordinatörü)

10 Mayıs 2019 Cuma 16:36

http://www.sebathaber.com/haber/akcakoye-cilgin-proje-16385.html