Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Yüzde 25 Esnaftan Yüzde 75 Belediyeden

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi’nde tarihi Kemeraltı sokağının restore edilmesi için maliyet paylaşımına gidildi. Maliyetin yüzde 25’ini mülk sahibi yüzde 75’ini Ortahisar Belediyesi karşılayacak.

Ortahisar Belediye Meclisi, ‘Suk-i Sultani’ adını verdikleri proje ile Kemeraltı sokağını yenileme kararı aldı. MHP’li Meclis üyeleri proje kapsamına alınan kaçak yapılar üzerinden Ortahisar Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu. MHP’li Meclis Üyesi Ayşe Kabadayı, “Kaçak yapılmış, mevzuata aykırı yapılmış bir yapı ile ilgili yenileme olamaz. Ya o binanın yıkılması gerekiyor ya da yasal hale getirilmesi gerekiyor. Eğer yasal hale getirilmezse o binalara, belediye olarak yatırım yapamayız” dedi. Kabadayı’nın söylemine destek veren Davut Çakıroğlu da,“Keşke prosedüre göre proje yapılsaydı, kaçak binalar üzerinden proje yapmışsınız” eleştirisinde bulundu.
DEVLETİN PARASI İLE HUKUKSUZ İŞ YAPMAYACAĞIZ
Eleştirilere cevap veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, şunları kaydetti: “Projenin icra aşamasında hukukileştirilecek binalar tespit edilecek. Belki hukukileştirilmesi mümkün olmayan binalarla karşılaşacağız. Bu noktada çekincelerinizi çok iyi anlıyorum. Hukuka aykırı binaları, yasal hale getirmeyeceğiz. Kaçak yapıları devletin parası ile hukuka aykırı yapmayacağız. Turizm potansiyeli artan bir şehiriz, buradaki derdimiz Kemeraltı sokağını tarihi dokuya uygun iyi bir görünüme kavuşturmaktır. Böylece hem şehrimiz hem de esnafımız kazanacak.” Konuşmaların ardından gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. İLKHABER/MERYEM AKGÜN  

6 Şubat 2016 Cumartesi 16:34

http://www.sebathaber.com/haber/yuzde-25-esnaftan-yuzde-75-belediyeden-9254.html