Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Genç Çiftçilere Büyük Destek.

Genç çiftçilere 30.000 lira hibe Projesi tanıtım toplantısı Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonu ile Uçarsu mahallesinde üreticilerinde katılımı ile gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Akçaabat Kaymakamı Soner şenel, Akçaabat Ziraat Odası yönetim kurulu Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü İbrahim Nezir,  Uçarsu, Fındıklı, Esentepe, Çukurca, Maden mahalleri muhtarları katılımı ile gerçekleşti. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan genç çiftçilere hibe desteği çiftçilerden yoğun ilgi gördü. Toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekiplerince üreticilere Genç Çiftçi projelerine başvurma şartları ve başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler verildi. “Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe projesinde kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi kısımları yer alıyor. Kaymakam Soner Şenel, yaptığı konuşmada, "genç çiftçilerimizin devletin sağlamış olduğu bu projeye ilgi göstermelerini bekliyoruz.Projenin genç çiftçiler için büyük bir fırsat ve bu fırsatı değerlendirmeleri gerekir" dedi.  
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, projeye başvuru şartlarına uyan bütün Akçaabatlı üreticilerin başvuru yapması gerektiğini söyledi.  

21 Nisan 2016 Perşembe 21:31

http://www.sebathaber.com/haber/genc-ciftcilere-buyuk-destek-9797.html