Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Çarşıbaşı Belediyesi’nde maaşlar ödenemeyince Zekeriya Karaçengel sordu BAŞKAN EKİM’DEN MİTİNGE DAVET KARADAĞ – HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM BÖLGESİ PROJESİ İLE TURİZME YENİ BİR SOLUK Siyasi ayrım yapmadan BÜTÜN KARDEŞLERİMDENDESTEK BEKLİYORUM! OSMAN KALYONCU “HER OY ÇOK KIYMETLİ, AKÇAABAT’A SAHİP ÇIKALIM!” BAŞKAN EKİM ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDEYİ VERDİ DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde Çalışma Sezonu Açılış Töreni Gerçekleştirildi EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI Trabzon Valiliği'nden Seçim Günü İçin Kritik Uyarı! ORTAHİSAR BİLİR GERÇEK BELEDİYECİLİK AK PARTİ'DİR YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞTİ İÇLERİNDEKİ KÜTÜPHANEYİ TUVALE AKTARDILAR GENÇLİK ATEŞİAVNİ AKER’DE YANIYOR BAŞKAN EKİM 27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNÜ KUTLADI KIZILAY’DAN KAYMAKAMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ÇEBİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK KOLYONCU'DAN DEV MİTİNG TESOB’un ahşap hediyelik eşya projesinin gelişimi Vali Yıldırım’a anlatıldı BAŞKAN EKİM'DEN BAŞKA TELEFERİĞİ SORAN YOK
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
AYNI SOFRAYI PAYLAŞIYOR, BİRLİKTE ORUÇ AÇIYORUZ
 
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
MUSTAFA MECLİSTE OLMAK İSTİYOR
 
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
GEDİKLİ, BALIKHANE ESNAFIYLA
Nizamettin BEKAR
 

SEVGİ ÜZERİNE

Nizamettin BEKAR

10 Eylül 2018 Pazartesi 16:03
Yazdır

Sevgi Rabbimizin bir ismidir Yani El Vedud. Kendine ait olan bu sıfattan biz diğer varlıklara da verdi. Biz canlılar bu sevgiyle bebeklerimize bakar onları el bebek gül bebek büyütürüz. Bu sevgi biz insanlara verildiği gibi hayvanlara ve bitkilere de verilmiştir. Sonradan yaratılan tüm canlı varlıklara verilmiştir.

Bakınız Peygamberimiz bir müjdeli sözlerinde konuyla ilgili ne buyurmuştur?! “Bir gün arkadaşlarıyla bir ateş etrafında sohbet etmekte. Sohbetin bir yerinde Peygamberimiz şöyle buyurur; Arkadaşlarım! Bir kadın düşünün. Bu kadının kucağında bir bebek olsun. Bu çocuk bu ateşe düşmekle karşı karşıya kalsın. O anda bu kadının psikolojisi nedir diye sorar. Arkadaşları hep bir ağızdan bu kadın kendini ateşe atar ne ki bebeğine bir şey olmasın derler. Peygamberimiz bu cevabını aldıktan sonra şöyle söyler; O kadının o andaki psikolojisi nasıl ki bebeğine bir şey olmasınsa işte Allah’ta biz kullarını böyle ateşe atmak istemez.”

Sevgi bu kadar önemli bir duygudur. Bakınız Rabbimiz kutsal kitabı Kuranda konuyla ilgili şöyle buyurmaktadır. Katımızdan ona bir sevgi duyarlılığı ve temizlik (de verdik). O, çok takva sahibi biriydi.” (Meryem Süresi 13. Ayet) Bu ayette açık olarak Rabbimiz kendine ait bir özellik olan sevgiden bu  Peygamberine  vei ardiğnlatılmaktadır.

Peygamberimizde bu güzel duyguyla olarak güzel sözlerinin bir kaçında de şöyle buyurmaktadır;

“ İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de hakiki manada iman etmiş olmazsınız.” Sevgi nasıl olmalıdır Peygamberimiz başka bir sözlerinde şöyle buyurmaktadır; “ Bir kişi kendisi için istediği şeyleri diğer kardeşleri için de isteyemiyorsa , kendi için istemediği bir şeyi de diğer kardeşleri içinde isteyemiyorsa hakiki mümin değildir.” Bu hadis hakiki mü ‘minin diğer Müslümanları da düşünmekten geçtiğini ortaya koymaktadır.

Konumla ilgili diğer bir muştulu sözlerinde Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır; “ Arşın gölgeliklerinden başka gölgenin olmadığı bir günde Allah yedi sınıf insanı arşın gölgeliklerinde gölgelendirecektir. Bunların ilk üçü şunlardır; Adil devlet adamı… Günahlarını ağlayan insan ve Allah için birbirini seven iki kişi…”

Allah Teala biz canlılara sevgi duygusu vermiştir. Bu sevgiyle bizler anne babamızı, eşimizi , akrabalarımızı ,  komşularımızı ve milletimizi severiz.  Burada önemli olan sevginin gereğini yapabilmektir.

Günümüzde biz insanların yetirdiğimiz en önemli duygu sevgidir. Bu sevgisizliklerimizden dolayı aileler dağılmaya başladı, komşuluklarımız bitmeye başladı ve fırsatını bulduğumuzda da ülkemize ihanet etmeye başladık. Bu sevgisizlik öyle bir şey ki bir insan hanımına ve çocuğuna şiddet uygulayabiliyor. Yada şöyle yazayım bir köpeği arabaya bağlayıp kilometrelerce yerde sürükleyerek hem de hiç vicdanı sızlamadan gidebilmektir. Yada fırsatını bulduğunda hem de böyle sıkıntılı günlerde bile kamu kurumunun içini boşaltmaya çalışabilmektir…

Fakat şu kesinlikle unutulmasın ki kul hakları mutlaka hakkının gasp edildiği kişiden helallik alınmasıyla olmalıdır. Hem helallik alınacak hem de zararı telafi edilecektir.  Kamu haklarına ise kesinlikle değinmek istemem. Kamu hakları tüm ülke halkıyla olmalı ki bu da mümkün olmadığından sonuçta böyle bir ihlal kişiyi cehenneme getirecektir.

Eğer bu insanlar dünya hayatında imtihanı kaybedeceklerse bunun en önemli sebebi sevgiden mahrum kalmalarındandır.

 

Köşe Yazısı Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1636 Hollanda'da Utrecht Üniversitesi kuruldu.
1812 Venezuela'nın Karakas şehri, şiddetli bir depremle tahrip oldu.
1821 Seyyid Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Benderli Ali Paşa atandı.
1917 I. Dünya Savaşı: Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında görev yapmak üzere Osmanlı 15. Kolordusu'nun teşkili.
1915 I. Dünya Savaşı: Birinci Gazze Muharebesi
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur