Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

SGK Trabzon il müdürü sorun dinledi

Trabzon SGK ,l müdürü Aydın Gedikli Akçaabat’ta vatandaşlarla görüşerek kurumu ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Sosyal Güvenlik il müdürü Aydın Gedikli Akçaabat’ta vatandaşlarla görüşerek sigortalılık konusunda sorunları dinledi. Sigortalılık konusunda sorunları olan vatandaşlara yol gösterdi.     SGK il başkanı Aydın Gedikli “Genç yaşta emeklilik nedeniyle  8 milyon olması gereken emekli sayısı 13 milyona ulaştı Bu durum dengeleri biraz bozdu.” diyerek sözlerine şöyle devem etti.” Akçaabat ilçe merkezinde görüştüğümüz vatandaşların en önemli sorunu primlerin yüksek oluşu. Özellikle Bağkur ve tarım sigortası ödemeye çalışan vatandaşlar prim ödemekte zorluk çektiklerini ifade ettiler. Sigortalı olup primlerini ödeyemeyen vatandaşlar için yeni bir yapılanma imkanı sağlandığını anlattım. Bu konuda birçok vatandaşımızın habersiz olduğunu gördüm ” dedi.      
SGK il müdürü Aydın Gedikli yapılanma konusunda vatandaşları uyararak “ Yapılanmanın son müracaat tarihi 31 Ekim 2016 tarihidir. Borcu olan işveren ve sigortalılar  yapılandırmadan faydalanabilmeleri için söz konusu tarihe kadar ilgili SGK kurumlarına müracaat etmelerini istiyoruz. Bu süreçte banka kredisi alarak borçlarını ödeme imkanı getirildi “ dedi.     Genel sağlık sigortalılarından gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlar  1 Eylül 2016 tarihi ile 2 Ocak 2017 Tarihleri arasında gelir testi yaptırmaları gerekiyor diyen  Gedikli “31 Ocak 2017 Tarihine kadar yapılandırmaya başvuran vatandaşlardan  önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası  prim borçlarını , gecikme cezası  ve gecikme zammı ödemeksizin borçlarını peşin veya on iki taksitte ödeyebileceklerdir” ifadelerini kullandı.
  SGK il müdürü Aydın Gedikli Akçaabat'ı Ziyareti Kapsamında Sgk Akçaabat İlçe Müdürü Kahraman Dereceyi ve Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedilkliye bir ziyaret Gerçekleştirdi.    

15 Ekim 2016 Cumartesi 20:22

http://www.sebathaber.com/haber/sgk-trabzon-il-muduru-sorun-dinledi-10733.html