
Aydın Birincioğlu İle Dobra Dobra
Türkiye Olup Bitene Kayıtsız Kalamazdı
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu, yaptığı açıklamada “Türkiye Olarak Biz Müslüman Kardeşlerimize Sırtımızı Dönemezdik ” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)Trabzon Şube Başkanı Aydın Birincioğlu SEBAT HABER'e gündeme dair açıklamalarda bulundu.
SEBAT HABER; Sayın başkan Halep’te yaşanan insanlık dramına dünya neden kayıtsız kalıyor, Türkiye’nin tavrı ne olmalı?
BİRİNCİOĞLU; Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Halep’te yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadı.dün gece sabaha kadar diploması trafiği kurarak önce Rusya Devlet Başkanı Sayın Vilademir Putin le telefonda görüştü daha sonra birleşmiş milletler genel sekreteri Sayın Guterres’ i aradı.
Buradaki Müslümanlara yardım gönderilmesi konusunda bir koridor açılmasını kabul ettirdi. Dün gece bütün dünya uykuda iken sabaha karşı Cumhurbaşkanımızın çabaları sonuç verdi ve bu sabah itibariyle Halep’e insani yardımlar ulaşmaya başladı.
SEBAT HABER; Sayın Cumhurbaşkanımız dolar ve Euro bozdurma çağrısında bulundu bu konuda neler söylemek istersiniz?
BİRİNCİOĞLU; Evet, bir iş adamı olarak süreci bende yakinen takip ediyorum; Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce de buna benzer çağrıları var dı. Bankaları faizleri düşürün uyarısında bulunmuştu.
SEBAT HABER; Sayın başkan dolar ve Euro ile ticaret yapan vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?
BİRİNCİOĞLU; Dolar ve Euro ile anlaşma yapmış olan ticari kuruluşlara her hangi bir söyleyecek lafımız yok ancak yeni anlaşmalarımızı yaparken mutlaka TL üzerinden yapalım. Bizim bütün ticari faaliyetlerimiz TL üzerinden yürümektedir.
SEBAT HABER; Sayın birazda Trabzon’a dönelim Akçaabat’a ne zaman doğalgaz gelecek? Akçaabat sizce doğalgaz için geç kalmadı mı?
BİRİNCİOĞLU; Evet doğalgaz Akçaabat için geç kalmıştır, Akyazı tüneli yapılırken bu hesaba katılmadı gibi görünüyor ancak doğalgazın Akçaabat’a ulaşması için sera gölünün orada i bir planlama yapılarak bu şekilde Akçaabat’a 2018 yılında doğalgaz gelmesi mümkün olabilir.
SEBAT HABER; Sayın Başkan bu günlerde Trabzon kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden bir hafif raylı sistem sitem konusu var raylı sistemin hayata geçmesiyle bu güzergâhta dolmuşçuluk yapan minibüs esnafının durumu ne olacak bu konuda ki görüşünüz ne yönde.
BİRİNCİOĞLU; Evet bildiğim kadarıyla 2017 programında var ancak güzergâhı tam olarak netleşmiş değil. Eğer bu proje hayata geçerse minibüs esnafı da mağdur edilmeyecektir diye düşünüyorum çünkü yıllarca buralarda emek verdiler kendileri için de mutlaka bir şey düşünülecektir diye düşünüyorum. Bu konuda benim de edindiğim bilgilere göre ilk etapta KTÜ-YILDIZLI arası olacakmış, sahil geçişi nasıl olacak bilmiyoruz projeyi görmek lazım.
SEBAT HABER; ; Sayın Başkan son olarak ne söylemek istersiniz?
BİRİNCİOĞLU; Evet Yıllardır uyutulan milletimizin Ak Parti İktidarı İle son 14 yıldır ayağa kalkmıştır bugünü 2002 öncesi ile kıyaslarsak halkımız refah ve huzur içerisinde yaşamaktadır, önceki hükümetler döneminde sadaka hükmünde verilen memur ve emekli aylıkları ile ay sonunu getiremiyordu vatandaş. Halkımız en iyi hesabı yapandır yeri ve zamanı geldi mi gereğini yapar tıpkı 15 Temmuz akşamı olduğu gibi.
SEBAT HABER; Sayın Başkan bize zaman ayırıp yaptığınız samimi değerlendirmeler için çok teşekkür ederiz.
BİRİNCİOĞLU; Bende teşekkür eder yayın hayatınızda başarılar dilerim.
15 Aralık 2016 Perşembe 20:10
http://www.sebathaber.com/haber/aydin-birincioglu-ile-dobra-dobra-11142.html