
Eğitimcilerimiz Almanya’da
Çarşıbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje sahibi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Trabzon, Şehit Ünal Bıçakçı, Çarşıbaşı ve Akçaabat liseleri ile Şalpazarı Çok programlı Anadolu Lisesi’nin konsorsiyum ortağı olduğu “Güvenli Okullar, Güvenli Eğitim, Güvenli Gelecek” isimli proje kapsamında 10 öğretmenden oluşan kafile Almanya’ya gitti.
Almanya’ da 3A Education&Service Kurumu’nda eğitim alan kafilede Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Emin Güler de yer aldı.
Almanya da iş sağlığı ve iş güvenliği alanında, mesleki eğitim kurumlarında uygulanan güncel uygulamalar, alınan tedbirler, uygulanan iş güvenliği eğitim programlarını gözlemleyen; sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı oluşturulması, iyi bir risk yönetimiyle risklerin azaltılması, çevrenin korunması, çalışanların ve öğrencilerin verimliliğinin artırılması, iş kazaları sonucu oluşacak mali ve yasal mesuliyetlerinin en aza indirilmesi, modern uygulamalar ve yenilikçi yaklaşım çalışmalarını Almanya da yerinde gören heyet, iş güvenliği alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirdiler.
T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Erasmus+ programı kapsamında sağlanan hibe ile yürütülen projeye katılan eğitimciler Almanya7nın değişik şehirlerinin yanı sıra Hollanda ve Fransa’ya da günübirlik geziler düzenlediler.
20 Kasım 2018 Salı 18:46
http://www.sebathaber.com/haber/egitimcilerimiz-almanyada-15187.html