
AKÇAABATLI 350 UMRECİ DUALARLA YOLA ÇIKTI
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği Umre Organizasyonu kapsamında, Akçaabatlı 350 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
İlk umreci kafilesi, Trabzon Havalimanı'nda düzenlenen özel bir uğurlama programıyla Cidde ve Mekke'ye doğru yola çıktı.
Uğurlama programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından ilahiler ile salavatlar eşliğinde devam etti. İl Müftüsü Selami Aydın'ın yaptığı dua ile program sona erdi. Akçaabat İlçe Müftüsü Yusuf Genç'in liderliğindeki kafilede bulunan 263 umreci, din görevlilerinin eşliğinde yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara doğru yola çıktı.
İkinci uçakla 190 kişi daha akşam saatlerinde umre için yola çıkarken, ikinci umreci kafilesi Mekke'de diğer kafile ile birleşerek ibadetlerini gerçekleştirecek.
Umre ibadetlerini tamamladıktan sonra 02 Ocak 2024 tarihinde Trabzon'a dönmeyi planlayan umreciler, dualarla ve hayırlı temennilerle yola çıktılar.
20 Aralık 2023 Çarşamba 18:58
http://www.sebathaber.com/haber/akcaabatli-350-umreci-dualarla-yola-cikti-24514.html