Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Dr. Mumcu, mesajında Çanakkale Zaferi’nin milletimizin bağımsızlık aşkının ve vatan sevgisinin en büyük göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

      İl Başkanı Dr. Mumcu, 110 yıl önce yedi düvele karşı verilen destansı mücadelede, ecdadımızın tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir zafer kazandığını belirterek, “Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biridir.   O dönemin küresel güçleri, hasta adam diye nitelendirdikleri Ecdadımız Osmanlı İmparatorluğu karşısında tüm üstünlüklerine rağmen büyük bir yenilgi almış, milletimizin iradesi ve inancı karşısında geri çekilmek zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullandı.Çanakkale ruhunun bugün de milletimizin birlik ve beraberliğinde yaşadığına dikkat çeken Dr. Mumcu, “Bugün de aynı hassasiyetle küresel güçlere karşı büyük bir mücadele veriyoruz.   Çanakkale’de olduğu gibi, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.Başkan Mumcu, Çanakkale Zaferi’nin dünya siyasi tarihinin akışını değiştiren büyük bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, bu ruhun her zaman yaşatılacağını ve vatanın bağrında sıra dağlar gibi uzanmış yatan bir ecdadın torunları olarak bu fedakarlıkları unutmayacağımızı ifade etti.
18 Mart 2025 Salı 17:00

http://www.sebathaber.com/haber/ak-parti-trabzon-il-baskani-dr-sezgin-mumcu-18-mart-canakkale-zaferinin-yildonumu-dolayisiyla-bir-mesaj-yayimladi-26944.html