
Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez CHP Kurultayı Sonrası Konuştu
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ankara’da 28–29–30 Kasım tarihlerinde düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi’nin 39. Olağan Kurultayı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Suiçmez, açıklamasında kurultayın birlik ve kararlılık atmosferinde tamamlandığını belirtti.
CHP’nin Ankara’daki 39. Olağan Kurultayı’nı değerlendiren Sibel Suiçmez, yeni parti programının kabul edildiğini ve Özgür Özel’in yeniden genel başkan seçildiğini açıkladı. Trabzon’dan başlayan mücadelenin Türkiye’nin geleceği için süreceğini vurguladı.
Geniş katılımla gerçekleşen kurultay, üç gün boyunca parti programı, yönetim kadroları ve yeni dönemin yol haritası üzerine şekillendi.
╔════════════════╗
• Kurultay 28–30 Kasım’da Ankara’da yapıldı
• Özgür Özel tüm geçerli oyları alarak yeniden seçildi
• Parti Programı ilk gün delegelerin onayıyla kabul edildi
• Parti Meclisi, BYKP ve YDK seçimleri kurultayın son gününde tamamlandı
╚════════════════╝
Yeni Parti Programı Kabul Edildi
Kurultayın ilk günü, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal sorunları üzerine oluşturulan yeni Parti Programı delegelerin oylarıyla kabul edildi. Programın, demokrasi, adalet ve liyakat temelinde şekillendiği vurgulandı. Trabzon delegeleri de oylama sürecinde yer aldı.Bu aşamanın ardından parti yönetimi, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında uygulanacak yeni politik çerçevenin resmen belirlendi.
Özgür Özel Yeniden Genel Başkan
Kurultayın ikinci gününde yapılan seçimlerde Özgür Özel, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Oylama sürecine Trabzon delegasyonunun da katılım sağladığı belirtildi.
Suiçmez, bu bölümü şu sözlerle özetledi:
“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel geçerli oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkanlığa seçilmiştir.”
Suiçmez, yeni dönemde partinin demokrasi ve hukuk devleti hedefleri doğrultusunda kararlılıkla çalışacağını kaydetti.
Parti Meclisi ve Diğer Kurullar Seçildi
Kurultayın son gününde Parti Meclisi, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlendi. Yenilenen kadronun, örgüt yapısını güçlendireceği ifade edildi.
Trabzon örgütünün de kurultay sürecini yakından takip ettiği ve sonuçların şehirde memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Suiçmez’in Mesajı: “Trabzon’dan Ankara’ya Bu Mücadeleyi Büyüteceğiz”
Suiçmez, açıklamasında Trabzon’u özellikle anarak şu ifadeleri kullandı:
“Bizler, Trabzon’dan Ankara’ya uzanan bu büyük mücadelenin neferleri olarak, her koşulda milletimizin yanında durmaya; mazlumun hakkını savunmaya; ülkemize hak ettiği aydınlık yarınları getirmek için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz.”
Suiçmez, CHP’nin “umudun ve özgürlüğün adresi” olduğunu belirterek, yeni seçilen tüm kurulları tebrik etti.
3 Aralık 2025 Çarşamba 16:22
http://www.sebathaber.com/haber/trabzon-milletvekili-sibel-suicmez-chp-kurultayi-sonrasi-konustu-28482.html