
Suç işledim işlem yapın!
Adalet Bakanlığı’nın personeli iken Trabzon Adliyesi’nde hakimin UYAP şifresini çaldığı ve telefon dinlemesi yapılan kişilere tapeleri sattığı iddiasıyla meslekten ihraç edilen Cihat Sekil, hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını belirterek kendi kendini ihbar etti.
2005 yılında Adalet Bakanlığı'nda zabıt katibi olarak işe giren Cihat Sekil (31) 2007 yılında mahkeme kararıyla telefon dinlemesi yapılan tapeleri sızdırdığı gerekçesiyle işine son verildi.
Mahkeme sonunda "Çalışmış olduğu mahkemenin hakiminin Ulusal Yargı Ağı (UYAP) şifrelerini çalarak üzerinde sahte karar oluşturduğu" iddia edilen Sekil hakkında önce kınama, sonra meslekten ihraç kararı verildi.
2007 yılında başlayan hukuk savaşında Sekil son noktayı koymak için ilginç bir iddiada bulundu. Sekil, "Bu suçların Türk Ceza Kanunu'nda cezası vardır. Beni neden yargılamıyorlar bu kadar işe bulaşmış ve meslekten atılmışsam? Bana ceza vermemişlerse hakkımda işlem yapmayan tüm yetkililerden şikayetçiyim" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
BENİ YARGILAYIN
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Sekil, şöyle dedi: "Savcılık hakkımda dava açsın. Bunları kim ya da kimler sızdırdı? Bir de hakimi tehdit ettiğim ileri sürülüyor. Nasıl tehdit etmişim? Bunların hepsi asılsızdır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Bana komplo kuruldu. Bu komplo sonucunda işten atıldım. Ayrıca görülen duruşması yapılan ve üzerime atılan suç 'mahkeme hakimini tehdit etmek'. Sizce bu dava bu kadar basit mi olur? 'Katip para karşılığı bu işlemleri yaptı' deniliyor. Bu suçları yapmış kişi nasıl olur da elini kolunu sallayarak gezebiliyor?"kaynak:karadeniz gazetesi
2 Eylül 2013 Pazartesi 10:35
http://www.sebathaber.com/haber/suc-isledim-islem-yapin--3695.html