Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Bayram Namazı Saati

Akçaabat Müftülüğünden alınan bilgiye göre, Akçaabat’ta bayram namazı 05:57’de kılınacaktır.

Bayram Namazı Şevval ayının birinci günü fıtır, ya'nî Ramazan bayramının, Zilhiccenin onuncu günü ise, Kurban bayramının birinci günleridir. Bu iki günde, güneş doğduktan sonra, iki rek'at bayram namazı kılmak, erkeklere vâcibdir.

Bayram namazlarının şartları, Cuma namazının şartları gibidir. Fakat, burada hutbe sünnettir ve namazdan sonra okunur.

Ramazan bayramında namazdan önce tatlı [hurma veya şeker] yimek, gusül etmek, misvak kullanmak, en iyi elbiseleri giymek, fıtrayı namazdan önce vermek, yolda yavaşça tekbir okumak müstehabdır. Kurban bayramı namazından önce bir şey yimemek, namazdan sonra önce kurban eti yimek, namaza giderken yüksek sesle, özrü olan yavaşça tekbir getirmek müstehabdır.

Bayram namazları iki rek'attir. Cemâat ile kılınır, yalnız kılınmaz.

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

1- Önce "Niyyet ettim vâcib olan bayram namazını kılmağa, uydum hazır olan imâma" diye niyyet ederek, namaza durulur. Sonra "Sübhâneke" okunur.

2- Sübhânekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp, birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmâm önce Fâtiha, sonra bir sûre okur ve beraberce rükû'a eğilinir.

3- İkinci rek'atta, önce Fâtiha ve bir sûre okunur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükû'a eğilinir. Kısaca: İki salla, bir bağla, Üç salla, bir eğil! diye ezberlenir.

27 Temmuz 2014 Pazar 15:51

http://www.sebathaber.com/haber/bayram-namazi-saati--5319.html