Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'

Iğdır'da PKK saldırısı şehit haberleri var

IĞDIR 'dan gelen son dakika haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Iğdır'da polise saldırı düzenlendi 13 şehit haberi geldi. İşte Iğdır saldırı ve son durum.

IĞDIR 'da polis servisine terör örgütü PKK tarafından bombalı saldırıdüzenlendi. Son dakika haberlerine göre, saldırıda 13 polisimiz şehit oldu, 3 polisimiz yaralandı. IĞDIR'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne PKK'lı teröristler bombalı saldırıda bulundu. Gelen ilk son dakikahaberlerde şehit sayısı 13 olarak bildirildi. Polis minibüsüne düzenlenen saldırıda yaralanıp tedavi altına alınan askerlerden birinin kurtarılamayarak hayatını kaybetmesi sonucu şehit sayısı 12'den 13’e yükseldiği bildirildi. ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU Iğdır'daki şehitlerimizin isimleri: P.M.Yusuf YELKENCİ
P.M. Fehmi ŞAHİN
P.M. Ali KOÇ
P.M. Haluk VARLI
P.M Burak ZOR
P.M. Yalçın TALIK
P.M Yaşar DOĞANCAY
P.M Hasan ESERLERİ
P.M İbrahim DERİNDERE
P.M Adem CANKURTARAN
P.M Bekir Serhat KAYA
Yaralılar
Mehmet ANCIN
İdris ŞAHİN
Müslüm DİKME
İsmail ORDU

ŞEHİTLERİN HABERİ VERİLİYOR 
GÜL'ÜN KORUMASI ŞEHİT

Polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polismemuru Fehmi Şahin'in Ankara'daki evinde yas var. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra eski Devlet Bakanı Kemal Derviş'in de yakın korumalığını yapan Şahin'in şehadet haberi, Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde diş hekimi olduğu öğrenilen eşi Çiğdem Şahin'e yakınları tarafından verildi. Kurumundan Mamak Aşık Veysel Mahallesi'ndeki evine getirilen Çiğdem Şahin'e yakınları ve çevredeki vatandaşlar destek olmaya çalıştı. Şehidin komşularının da evlerine Türk bayrakları astığı sokağa Mamak Belediyesi taziye çadırı kurdu. 43 yaşındaki Şahin'in yaklaşık 5 ay önce şark görevini yapmak üzere Iğdır'a tayin olduğu öğrenildi. Şahin'in 11 yaşındaki oğlu Yağız'ın da vefat haberinin ardından katıldığı yaz kampını yarıda keserek Ankara'ya döndüğü bildirildi.

ŞEHİT BAŞKOMİSERİN BABAOCAĞINA ACI HABER GİTTİ
Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polisekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen Başkomiser Mehmet Parlak'ın (32), Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba evinde yas var. Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Poçulu, şehadet haberini, şehidin Harbiye Mahallesi'nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Hatice Parlak'a verdi. Metanetini koruduğu gözlenen baba Parlak, "Vatan sağ olsun, sebep olanlar daha beter olsun" diye konuştu. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi, acı haberi alan komşuları ve yakınları Ahmet ve Hatice Parlak çiftine taziyelerini iletti. Bu arada şehidin öğretmen olan eşinin İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

BABA OCAĞINA BAYRAK ASILDI

Polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Adem Cankurtaran'ın (31) Yozgat'taki babaevine ateş düştü. Şehidin baba ocağı Türk bayrağıyla süslendi. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda 13 polisinşehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'e başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Iğdır'daki saldırınedeniyle İçişleri Bakanı Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Lekesiz'e başsağlığı telgrafı gönderdi. Telgrafında terör saldırısını lanetleyerek, saldırının kendisini derinden üzdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, millete ve Türkpolis teşkilatına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini iletti. IĞDIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA Iğdır Valiliği, Dilucu Sınır Kapısına görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisin şehit olduğunu açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu köyü mevkisinde terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polismemurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki zırhlı araca bombalı saldırı yapıldığı, saldırı sonucu 13 polisimiz şehit olurken 1 Özel Harekat polis memurunun hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı" belirtildi. Olayın ardından başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığı ifade edilerek şöyle denildi: "Operasyonlar devam etmektedir. Devletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan kahraman polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum. Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir. Bu vesile ile Iğdır halkı adına, merhumlara Allah'tan rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.” SALDIRI NASIL YAŞANDI?
Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 13'ü şehit oldu. Bu arada, Iğdır'daki izinli sağlık personeli, yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. Çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için Iğdır Devlet Hastanesi'ne geldi. Bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.
AYNI YERDE İKİNCİ SALDIRI

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

8 Eylül 2015 Salı 14:24

http://www.sebathaber.com/haber/igdirda-pkk-saldirisi-sehit-haberleri-var-8247.html