Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
MECLİSTE 2023 YILININ HESABI GÖRÜŞÜLECEK MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞTU Genç Ticaret Elçileri Eğitimleri Tamamlandı Başkan Kaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kutladı GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR” BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME TESOB heyetinden Başkan Genç’e hayırlı olsun ziyareti BAŞKAN EKİM’DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi 108. YIL DÖNÜMÜ KUT’ÜL AMARE ZAFERİ KUTLU OLSUN Başkan Kaya: “Ortahisar’da bozuk ve kullanışsız yol kalmayacak” TATSO’nun 20. Yılı Berlin’de kutlandı, törene Başkan Çelebi de katıldı "AKÇAABAT İLÇEMİZDE “ İMECE” TOPLANTILARI START VERDİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINA YOĞUN İLGİ BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı.. Genç öğretmen adayları duayenleri ile buluştu Fatih Erbakan'dan Pulat'a başarı beratı! Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu: "Düzköy MYO İçin Müjde Verdi" TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
GEDİKLİ’DEN AYDIN’A ELEŞTİRİ: “TRABZONLULAR BİRBİRİNİ TUTMUYOR”
 
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
BAŞKAN EKİM’DEN KULÜP BİNASINA İNCELEME
 
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
Akçaabat Anadolu Lisesinden Üniversite Tanıtım Fuarı..
CEMAL YILDIZ
 

BEN KAZANDIM

CEMAL YILDIZ

sebathaber@hotmail.com.tr
1 Nisan 2024 Pazartesi 15:02
Yazdır

31 Mart 2024 Yerel seçimleri nihayet sona erdi.Bir Ramazan boyunca seçmen seçim heyecanı yaşadı.Sandıklar açıldı ve sandıktan çıkan iradeye herkes saygı gösterdi.

Tabii ki sandıktan çıkan sonuçlar her siyasi partinin aynası oldu.Bu durumda da her siyasi parti kendi konumunu gözden geçireceği malumdur.Bu gece Sahura kalktığımda televizyonu açtım. Sayın Mansur Yavaş balkon konuşması yapıyordu.Şu sözlerine rastladım. “Ben Kazandım yok” bizim karşımızda düşman yok biz hepimiz bu toprakların insanlarıyız.

Ben de altı milyon Ankaralının başkanıyım biz kazandık Ankara kazandı, gibi güzel sözlerle devam etti.Şöyle düşündüm.Artık kutuplaşma siyasetinin sonu geldi. (İnşallah)Bu kutuplaşma siyaseti insanımızı çok gerdi.

Evet biz hepimiz bu toprakların insanıyız. Seçim süreci içerisinde akıl almaz vaatler dağıtılan promosyonlar. Beyaz eşyadan tutunda çocuk bezine kadar hatta dağıtılan paralar, emeklilere vaat edilen maddi destekler. Seçmeni hep ikilemde bıraktı.

Oysa ki seçilen her kişi bu ülkenin insanıdır. Onu seçenin tercihidir. Buna da saygı duymak gerekir.Tabii ki seçim için bir analizi yapmak doğru olacaktır.Ne oldu da AK Parti bu kadar hizmete rağmen ülkede Belediye yönetimlerinin birçoğunu kaybetti.

Evet AK Parti bir hizmet partisiyken yapmış olduğu hizmetler ortadayken neden kaybetti.Her şey çok güzel gidiyordu. Ne olduysa Asgari ücrete ve halen çalışmakta olan memurlara verilen zamdan sonra oldu. Verilen zamlar çok güzeldi ama emekliye hiç de memnun edici bir zam verilmemişti. AK Partinin hesabına göre Temmuz 2024 de bu çarpık durum giderilecekti.Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.Çünkü emekli zor durumdaydı ve nereden bakarsanız bakın 15milyonun üzerinde emekli var.

Bu emeklileri %80’i onbinliranın altında maaş alıyor.

Her gün artan fiyatlara bir çare bulunamadı. Denetimsizlik aldı başını yürüdü. Bir hafta önce aldığınız peynir bir hafta sonra en az %10 zamlanıyor. Bunun önüne geçilemedi. Kira artışlarının önüne geçilemedi.

Varoş yerlerde 800TL ye oturan vatandaşlara kiran 4000TL verirsen ver. Vermesen çık dendi.Belki Ak Parti bunları temmuz ayında emekli maaşlarına yapacak olduğu zamla  düzenleyecekti ama emeklinin sabrı tükendi.Bana göre ikinci sebep AK Parti tüm kurmaylarını sahaya sürmesiydi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya’yı daha doğrusu büyük şehirleri Beka meselesi olarak lanse etmeye çalıştı.Üçüncüsü ise AK Parti uzun zamandan beri iktidar partisi ve bu partinin içerisinde birçok küskün var. Bu küskünlük görev dağılımından tutunda göreve getirilen kişilerin makamlarını babadan kalan miras gibi yönetmeleri oldu.

Üçüncüsü Adaylarını hep merkezden atama usulü ile tespit edilmesi oldu.Bu tercih Trabzon ’ada yansıdı.Dördüncüsü Ak Parti İttifak da çok ketum davranıldı. AK Partinin isteğinin dışındaki istekler hep reddedildi.Emekli zamları verilmeden önce de yazmıştım. Sayın Cumhurbaşkanım ne olursunuz emekliye verecek olduğunuz zammı bir defada verin. Öyle önce %25, daha sonra bu rakamı arttırarak vermeyin.

Çünkü artık emekli kendisini, vatanında ikinci sınıf vatandaş görmeye başladı diye de yazmıştım.CHP kanadına gelinde CHP tabii ki bu seçimde başarılı olmuştur ama bu seçimin galibi değildir.CHP’nin başarılı olmasında tabii ki DEM Partinin önemi çok büyük. DEM Parti burada gizli ittifak yapmıştır. Zaten bu biliniyordu. İkinci aktör ise İYİ Parti oldu. İYİ Partiyi İstanbul da hiçbir varlık gösteremedi. İyi Partinin seçmeni CHP’yi destekledi.Beşincisi, AK Parti küskünleri. En önemli faktörlerden bir tanesi de bu.Ak Partiye küsen büyük bir çoğunluk YRP sine yöneldi. Bu durum Genel seçim de devam eder mi. YRP için edebilir ama CHP için edeceğini zannetmiyorum.

Yine de bu seçimde bir galip aranıyorsa o da YRP dir.Ayrıca bu seçimde “GEÇİMİN” hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiği dersi de verilmiş oldu.Seçimin güzel yanı “sandıktan çıkan iradeye” herkes saygılı olmasıdır.Yazımızı İbrahim Hakkı Hz. lerinin şu sözleriyle bitirelim.Hak Şerleri Hayr eyler,Zannetme ki gayr eyler,Arif anı seyreyler,Mevla görelim, neyler,Neylerse, Güzel eyler,

Köşe Yazısı Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1903 Alberta'da (Kanada) meydana gelen toprak kaymasında 70 kişi öldü.
1916 Kut'ül Ammare Kuşatmasında Halil Kut Paşa komutasındaki 6. Ordu Irak cephesinde Kut'ül Ammare kasabasında İngiliz Mezopotamya ordusunu teslim aldı.
1939 Türk güreşçileri Yaşar Doğu ve Mustafa Çakmak 66 ve 87 kilolarda Avrupa ikincisi oldu.
1945 İtalya'daki Alman birlikleri teslim oldu.
1945 Sovyet tankları Berlin'e girdi. Sovyet askerleri şansölyelik binasının kapılarını zorlarken, Nazi lider Adolf Hitler, tabancayla intihar etti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur