Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
14 farklı ülkeden araştırmacılar BARÜ’deki sempozyumda bir araya geldi
 

14 farklı ülkeden araştırmacılar BARÜ’deki sempozyumda bir araya geldi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu” 14 farklı ülkeden araştırmacıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

4 Ekim 2023 Çarşamba 19:10
Yazdır

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Orman Fakültesi tarafından çevrim içi olarak düzenlenen “5. Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu”na ulusal ve uluslararası alanda araştırmacılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’deki 24 farklı üniversiteden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Romanya, Japonya, İspanya, İtalya, Almanya, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Nijerya, Hindistan, Etiopya, Zimbambe ve Endonezya’dan araştırmacılar yer aldı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Ormancılık Araştırma Enstitüleri ile birlikte 16 kurum ve kuruluşun destekleriyle tamamlanan sempozyumda alana dair önemli gelişmeler ele alındı.

“İnsanlığın en önemli zenginlik kaynaklarından biri ormanlardır”

Sempozyumun açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinerek “Varoluştan bu yana ormanlarımız sayamayacağımız birçok ekolojik, ekonomik ve kültürel faydayı bizlere sunmaktadır. Ormanların ana kaynağı odun hammaddesi olsa da bunun dışında kalan her türlü bitkisel ve hayvansal ürün genel bir ifadeyle odun dışı orman ürünleri insanlık için oldukça değerlidir. Bu konu sadece ekonomik değil, yerel ve bölgesel dinamiklerin canlı tutulması, bilgi ve kültürün korunması ile sürdürülebilirlik açısında da oldukça önemlidir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen sempozyuma ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyor, emeği geçenlerle birlikte destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Orman ekosisteminin önemi her geçen gün artıyor”

Türkiye’de orman varlıklarının korunması ve sürdürülebilir bir şekilde yarınlara aktarılması için yapılan çalışmalardan bahseden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, odun dışı orman ürünlerinin öneminin her geçen dönem daha fazla arttığının altını çizdi.

Karacabey, “Orman ekosisteminin içerisinde sadece ağaçlar yoktur. Bu sistem içerisinde yaşayan unsurlar her biri çok farklı görevler üstlenmiş ayrılmaz parçalardır. Ekosistemin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinde bu unsurların her birinin hayati bir önemi vardır. Bu orman ekosisteminin önemi dünyada her geçen gün çok daha fazla hissedilmeye başlandı. Özellikle yaşanan pandemi süreciyle birlikte bu ihtiyaç çok daha fazla ortaya çıktı. Bu noktada birbirinden değerli araştırmacıları bir araya getiren bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

“Odun dışı orman ürünleri alanında son gelişmeler ele alındı”

BARÜ Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya, odun dışı orman ürünleri alanında son gelişmelerin ve uygulamaların paylaşılarak bu alandaki sorunların tartışıldığı sempozyum hakkında bilgi vererek “Odun dışı orman ürünleri, doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, biyoçeşitliliğin korunması, ekonomik kalkınma ve toplumların refahı için büyük bir potansiyele sahiptir. Ormanlarımız, sadece ahşap ürünlerin kaynağı değil, aynı zamanda gıdadan ilaç sanayisine kadar pek çok alanda kullanılan odun dışı ürünlerin kaynağıdır. Bu nedenle, bu ürünlerin sürdürülebilir şekilde yönetilmesi ve kullanılması hem doğal kaynakların korunması hem de ekonomik kalkınma için kritik bir öneme sahiptir. Bu etkinlik, tüm bu konuları daha derinlemesine anlamamızda ve çözümler üretmemizde elimizi güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

Sempozyumun disiplinler arası çalışma anlamında iş birliği imkânlarını artıracağını kaydeden Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ise farklı görüş açılarıyla ortaya konulan fikirlerin alanın gelişiminde oynayacağı role dikkat çekti.

İki gün boyunca çevrim içi gerçekleştirilen oturumlarla tamamlanan sempozyumu farklı ülke ve üniversitelerden öğrenciler, akademisyenler, sektör temsilcileri ile kurum temsilcileri takip etti.

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, (BARÜ), tarafından, bu, yıl, beşincisi, düzenlenen, “Uluslararası, Odun, Dışı, Orman, Ürünleri, Sempozyumu”, 14, farklı, ülkeden, araştırmacıların, yoğun, katılımıyla, gerçekleştirildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur