Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ DOĞALGAZ ÇALIŞMASI İLE BOZULAN YOLLAR YENİLENİYOR. TRABZON'DA BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ OLACAK Trabzon Ticaret Lisesi, 100. Yılını kutluyor TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında sektörlerin talepleri dile getirildi CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon'a Geliyor! Bu Şehirde Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçildi! O Böceğe Karşı Timi Kuruldu Turizm Lisesinden Atletizm Müsabakalarında Büyük Başarı! AKÇAABAT’TA RAMAZAN ŞENLİKLERİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR AKÇAABATTA TOPLU BAYRAMLAŞMA OLACAK MI? TTSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN
 

ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN

Tarih 15 Temmuz 2016 Cuma gecesini saatler ise 20.30’u gösterdiğinde Fetullahçı Terör Örgütü ve mensupları tarafından hain darbe girişimi yaşandı.

15 Temmuz 2022 Cuma 17:46
Yazdır

Milyonlar sokaklara döküldü. Vatan aşkıyla, imanın gücüyle hainlere karşı koyuldu. Milli irademize, demokrasimize, ezanımıza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza göz dikenler bozguna uğratıldı.

Hainlerin gerçekleştirdiği bu kalkışmada 251 kahraman vatan evladımız şehitlik mertebesine ulaştı. O gece hainlere karşı zafer kazanıldı, destanlar tekrar yazıldı. O kara gecede, hainlere karşı koyan kahraman evlatlarımızdan biri de Akçaabatlı hemşehrimiz, gururumuz, şehidimiz Samet Uslu...

Akçaabat, 15 Temmuz gecesini de şehitlerimizi de kahraman evladımız, şehidimiz Samet Uslu’yu da unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacak.

Şehidimizi Ailesinden Dinledik

Akçaabat Belediyesi olarak şehidimizin anne ve babasıyla gerçekleştirdiğimiz röportajda 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitliğe ulaşan Samet Uslu’yu ailesinden dinledik. Hüseyin ve Gönül Uslu, vatan uğruna feda ettikleri evlatlarını anlattılar. Hüseyin ve Gönül Uslu, evlatlarıyla son görüşmelerini, son kez sesini duydukları o anları anlattılar. Samet Uslu, komando olmak istiyor; şehitlik makamına ulaşmayı arzuluyordu. Öğrenim hayatına İstanbul’da devam ediyordu. Kader bu ya; 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı anlarda da İstanbul’da bulundu. Binlerce kahraman gibi o da köprüde hain terör örgütlerinin darbe girişimine karşı dimdik durdu. Ömrünün son anlarını yaşadığının farkında olmadan vatanı savundu. O, son anlarını cep telefonundan kayıt altına aldı. Ailesi, biricik evlatlarının sesini cep telefonu kaydından duydu; son anlarına böyle şahit oldu.

Şehidimizin ailesi, Hüseyin ve Gönül Uslu çifti; Samet Uslu’nun odasını, kıyafetlerini, cebinden çıkan harçlığını, kana bulanmış telefonunu, son kez giydiği ayakkabılarını, son kez kullandığı tarağını, tabutunun sarıldığı bayrağı ve daha birçok eşyasını özenle saklıyor. Her zaman yanımızda olduğunu hissediyoruz diyen Uslu ailesi, “Derdimizde, kederimizde veya sevincimizde onun odasında soluğu alıyoruz. Her şeyi onunla paylaşıyoruz. Varlığını ve desteğini her daim içimizde hissediyoruz. Biz bir evlat kaybettik. Ciğerimiz yandı; içimiz paramparça oldu. Vatanımız uğruna can parçamızı verdik. Rabbim; devletimize milletimize zeval vermesin. Aynı günleri tekrar yaşatmasın. Onu çok özlüyoruz. Her zaman dualarla anıyoruz. Mezarını ziyaret ediyoruz. Onu kalbimizde, dilimizde, dualarımızda yaşatıyoruz. Evlatlar; anne babalarına emanettir. Biz emanetimizi Allah’a teslim ettik.” Dedi.

Akçaabat Belediyesi Seralarından Şehidimiz İçin Çiçek Seçtiler

Röportajın ardından Uslu Ailesi’ni Akçaabat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiye alanında kurulu olan çiçek ve bitki seralarında ağırlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehidimizin annesi Gönül Hanım’ın seradan beğendiği çiçekleri ona armağan etti. Gönül Hanım, çiçekleri Şehit Samet Uslu’nun mezarına ekeceğini söyledi.

Şehitlerimize Borcumuz Büyüktür

‘15 Temmuz Şehitlerimiz ve tarihten beri vatan uğruna canını vermiş, şehadet şerbetini içmiş yiğitlerimize ‘VATAN’ borçluyuz.’ Diyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Borcumuz büyük, sorumluluğumuz ağırdır. Gözünü kırpmadan canlarını verdiler. Geride kalanlar olarak onları hiç unutmayacağız; unutturmayacağız. Vatanımızı en yüksek refah seviyesine taşıyarak, birlik, beraberlik içerisinde olarak bağımsızlığımızı ve demokrasimizi koruyarak vatanımızı bölmek isteyenlere en güzel cevabı vereceğiz. Biz, Türk’üz. Damarlar    ımızdaki kan asildir. Vatanımız, kutsal emanetimizdir. 15 Temmuz Fetullahçı terör örgütlerinin düzenlediği hain darbe girişiminde şehadet şerbetini içen tüm yurttaşlarımızın ruhları şad olsun. Onları rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Akçaabatlı hemşehrimiz; şehidimiz Samet Uslu da vatan uğruna can verenlerden; vatan sevdalılarındandır. O bize önce vatanı sonra ailesini emanet etti ve şehadete ulaştı. Rabbim tüm şehitlerimizi ve Samet Uslu kardeşimizi Peygamber Efendimiz (s.a.v)’e komşu eylesin. “ dedi.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Tarih, 15, Temmuz, 2016, Cuma, gecesini, saatler, ise, 2030’u, gösterdiğinde, Fetullahçı, Terör, Örgütü, ve, mensupları, tarafından, hain, darbe, girişimi, yaşandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1430 Osmanlı orduları Selanik ve İyonya'yı fethetti.
1827 Beethoven, Viyana'da 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
1903 Marconi'nin telsiz sistemi aracılığıyla Londra ve New York arasında düzenli haber akışı başladı.
1938 Harp Okulu Mahkemesi, Nazım Hikmet'i 28 yıl hapse mahkum etti.
1950 Nazım Hikmet, Bursa Cezaevinde açlık grevine başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur