Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
18.madde mağdurları'nın isyanı sürüyor
 

18.madde mağdurları'nın isyanı sürüyor

Yeni Mahallelilerin 18 isyanı sürüyor.

21 Şubat 2013 Perşembe 12:18
Yazdır

Akçaabat Belediyesi’nin karayolu yapılacak alana İmar Kanunu’nun 18. maddesine dayanarak imar uygulaması yapması sonucu kamulaştırma bedeli almalarını engellediğini iddia eden Yeni Mahalleliler, Akçaabat Belediyesi’ni mahkeme kararlarını hiçe saymakla itham ettiler.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Akçaabat, söğütlü ve Yıldızlı’nın iç kesimlerinden geçirdiği yolla ilgili olarak tüm yerleşim birimlerinde kamulaştırma yapmış ve kamulaştırdığı yerlerin bedellerini ödemiş olmasına rağmen, Akçaabat Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması ile kendilerini bu haktan mahrum ettiğini ileri süren mahalleliler, konunun aktarıldığı yerel mahkemenin imar uygulamasını bozma kararına rağmen belediyenin gere adım atmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Trabzon İdare Mahkemesi’nin kendileri lehine verdiği kararı Danıştay 6. Dairesi’nde temyize götüren Akçaabat Belediyesi’nin buradan da oybirliğiyle çıkan 18. madde uygulamasının kaldırılması yönündeki karar için “karar düzeltmesi” sürecini de kullanmasının izah edilir bir tarafı olmadığını belirten mahalleliler, bu sürecin de kendileri lehine sonuçlanacağından eminler.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan mahalle sakinleri, gelinen süreçte Karayollarının imar uygulamasının iptal edilmesi halinde kamulaştırma bedeli ödemeye hazır olduğunu, hakları olan bedeli alma yolunda önlerindeki tek direnen ve engel olmak için çaba gösteren kurumun Akçaabat belediyesi olduğunu belirterek, şunları söylediler:

“Karayolları ağında olan Trabzon ve Akçaabat’ı bütünleştiren 2. Tanjant yolunun tümü kamulaştırma programında olmasına rağmen maalesef Akçaabat’ta halen kamulaştırma sorunu devam ediyor.

Karayolları kanununa göre kamulaştırmak zorunluluğu olmasına rağmen Akçaabat Belediyesi, Yeni Mahalle ve Çolaklı Mahallesi’nde imar uygulaması yaparak kamulaştırmanın önünü kesti. Karayolları kamulaştırma yapmak istiyor ama Akçaabat Belediyesi şu an için tamamen engel durumda.

Trabzon İdari Mahkemesi’ne açtığımız imar uygulamasının iptaliyle ilgili davayı kazandık. Belediye geri adım atmadı, Danıştay’a itiraz etti. 1,5 yıl sonra Danıştay imar uygulamasını oy birliğiyle iptal etti.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan bizlere, ‘Danıştay kararını versin ondan sonra biz de kararımızı düzelteceğiz’ demişti. Bu sözlere bütün Belediye Meclisi üyeleri de şahittir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan bu mahkeme kararından sonra Belediye’nin geri adım atmasını bekliyorlardı. Ama olmadı. Maalesef Akçaabatlı vekilimiz Aydın Bıyıklıoğlu da bu konuda tamamen ilgisiz kalmıştır. Biz kendisinden duyarlılık bekliyorduk.

Bir insanın inadı yüzünden iki mahalle bu kadar mağdur edilir mi? Mahkeme kararı olmasına rağmen tapu tescil işlemleri yapılarak suç işlemiştir. Devamında Karayolları da kendi kamulaştırma ağındaki yol olmasına rağmen kamulaştırma yapmadan yolu ihale edip inşaatını başlatmıştır. O da suç işlemiştir.

Sayın Bakanımıza, milletvekilimize ve AK Parti’nin yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu kurumlar sizin sorumluluğunuzdadır. Size hatırlatmak istiyoruz, Allah rızası için bizlere yardım elinizi uzatsın. Aramızdan biri kendini mi yaksın? İllegal yollara mı düşelim? Ulusal medyaya mı taşıyalım bu konuyu? Biz buradan duyarlılığına güvendiğimiz Başbakanımıza da seslenmek istiyoruz: Lütfen buradaki yetkililere müdahil olun, bize yardım edin.”

Anahtar Kelimeler: Yeni, Mahallelilerin, 18, isyanı, sürüyor ,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur