Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Başkan Genç: “Akçaabat’a Yeni Yaşam Alanı Kazandıracağız” BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ TÜRK SAĞLIK SEN TRABZON ŞUBESİNDE; SÜLEYMAN ÇOLAK DÖNEMİ "Türk Kızılayı Tanıtım ve Bilgilendirme Programı" Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR” ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’NDE ANLAMLI PROGRAM BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK TTSO üyesi firmalar TravelExpo Turizm Fuarında yer aldı Genç kızlara çikolata yapımı öğretildi, girişimciliğin önemi anlatıldı TRABZON BAKKALLAR VE SEBZECİLER ESNAF ODASINDAN BASIN AÇIKLAMASI TESOB Genel Sekreterler Toplantısı yapıldı AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı AYFER CİHAN’ın basın açıklamasıdırA ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN VERGİ HATIRLATMASI: SON GÜN 1 ARALIK AKÇAABAT ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DÜZKÖY İLÇESİNDE FINDIK ÜRETİCİLERİNE FINDIKTA BUDAMA EĞİTİMİ BAŞKAN KAYA, ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’Nİ GURBETÇİ VATANDAŞLARA ANLATTI Vali Aziz Yıldırım, DOKA’nın 172’nci Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı AKÇAABAT’IN İLÇE OLUŞUNUN 139. YILI COŞKUYLA KUTLANACAK İYİ Parti'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği CHP'DEN BASIN DUYURUSU ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN ANISI, FİDANLARLA YAŞAYACAK
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ
 
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:'OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
Başkan Genç Akçaabat'a müjdeyi verdi:"OTOGAR İHALESİ ARALIK’TA YAPILIYOR”
 
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
BELEDİYE ŞOFÖR ALACAK
'21 ay boyunca projelere başlanmadı'
 

"21 ay boyunca projelere başlanmadı"

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nu eleştirdi

28 Aralık 2020 Pazartesi 20:08
Yazdır

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, Ortahisar Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Başkan Kuvvetli’nin gündeminde ise Trabzon’a vaat edilip hayata geçirilmeyen projelerle birlikte hayata geçirilmesi gereken projelerde vardı. İlk olarak asgari ücrete yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Kuvvetli, açıklanan 2 bin 825 liralık rakamı sükut-u hayal olarak nitelendirdi. Başkan Kuvvetli’nin diğer gündemi ise Trabzon’a vaat edildiği halde hayata geçirilmeyen projelerdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 proje vaat ettiğini bu projelerin sayısını 161 projeye çıkarabileceğini söylediğini ancak buna rağmen onlarca projenin hayalden öteye geçmediğini kaydeden Başkan Kuvvetli, “Belediye Başkanı esasında seçildiği döneme ait yapacakları projeleri taahhüt etmek zorundadır.

Daha sonra ki dönemlere aksayacak onun dönemini kapsamayacak projeleri toplumun düşüncelerini manipüle edici bir anlayış içinde olmaması lazım. 5 yıllığını seçilirken Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bazı projeler tanıttı. Bu projelerin bir kısmı şu. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi sadece Çömlekçi’den ibaret değildi. O dönem gündeme getirilen projede Esentepe, Kaymaklı, Çömlekçi ve Gazipaşa Mahallesini kapsayan 99.5 hektarı içeren bir kentsel dönüşümdü. Bu dediğim 2009 yılıydı.

Ancak 2020 yılında yaklaşık 12 yıl sonra maalesef Çömlekçi’ye sıkıştırılan proje 100 daire ve birkaç tane dükkandan ibaret olduğu noktasına getirildi. Modern terminal, Kültür ve Kongre Merkezi, Değirmendere Dere Islahı, Boztepe Teleferik, Trabzon’u Denizle Buluşturma Projesi, Bilim Merkezi, Modern Semt Pazarları, Gıda Toptancıları Sitesi, Hafif Raylı Sistem, Lojistik Merkez, Yatırım Adası, Güney Çevre Yolu, Erzinvan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu, Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi, Kadınlar için Spor Kompleksi 5 yılda 5 bin istihdam, Toptancılar Sitesi, Tabakhane kentsel dönüşüm projesi vaatlerinde bulundu.  2019 Mart’ta görevi biten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu projeler ve bunun üzerinde sayamadığımız projelerin hangisini gerçekleştirdi. İki seçim dönemini kapsayan zamanda bu projeleri taahhüt etti ama hiçbirini gerçekleştirmedi.” eleştirilerinde bulundu.

ZORLUOĞLU DÖNEMİ VE PROJELER

Başkan Murat Zorluoğlu’nun görevde olduğu 21 ayda yapılan bazı çalışmaları da değerlendiren Başkan Kuvvetli, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi yine şuandaki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun 5 yılı kapsayan görev süresi için taahhüt ettiği projeler var. Bu projelerin bir kısmını da sizinle paylaşmak istiyorum. 16 yeni otopark, Kanuni Bulvarı 2020 yılında bitirilecek. Kanuni Bulvarı geldi biliyorsunuz Boztepe’ye saplandı. Bir ön çalışma yapılmadan projelendirmeleri tamamen müteahhitlerin yaptığı bir proje burası. Ben esasında işlevselliği, kalitesi açısından bir şey söylemeyeceğim. Şehirde binaların tepesinden giden bir yol olarak yapılmaması gerekirdi. Daha derinden vadilerden kollar vermek suretiyle Boztepe’de meydana getirilen felaket Trabzon’a yaşatılmamalıydı. Şimdi orayı sarmaşıklarla kapatmaya çalışacaklar. Çok daha az maliyetle bu yol yapılabilirdi. 2020 yılında bitirilmesi gereken bu proje de maalesef bitirilemedi. Çukurçayır- Boztepe yolu sahile bağlanacaktı. Bununla ilgili hiçbir çalışma yok. Halbuki Büyükşehir Belediye Başkanı 5 yıllığına seçildi ve bunun 21 ayı geçti.

39 ayı kaldı. Bu projeler vaat edildiği süre içerisinde yapılmalı. Trabzon Turizm Master Planı gündeme geldi ama esamesi okunmuyor. Kültür ve Sanat Merkezi, Tarihi Kızlar Manastrı, Kentsel Dönüşümler, Gülcemal Projesi. ‘Trabzon’a yakışan bir otobüs terminali 2 yıl içinde hizmete açılacak.’ demiş. Değirmendere’deki dere yatağında bu projenin yapılmaması gerekirdi. Kaynak ve istihdam yaratan bir belediye ile 5 yılda 15 bin yeni istihdam öngörüldü.

TİSKİ’de işe eleman alındı. Kimin alınıp alınmadığını biliyor musunuz? İştiraklerde personeller alınıyor. Onların hangisini biliyorsunuz? Burada taahhüt edilen bu İstihdam yaratabilecek projeler görebiliyor musunuz Trabzon’da? Bunları topluma sundular. Toplumda bunları cazip gördü  diye bunlar oy verdi ama bugün geriye baktığımız zaman 21 ayı doldurmuş bir belediye başkanı bu projelerin hiçbir tanesini bu zamana kadar başlatmadı. Bundan sonra da süresi içinde başlatacağına ihtimal vermiyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.114 kilometrelik kıyı şeridi düzenlemesi vaadini de hatırlatan Başkan Kuvvetli, bu projenin de hayat bulmasını mümkün görmediğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: İYİ, Parti, Trabzon, İl, Başkanı, Azmi, Kuvvetli, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Zorluoğlu’nu, eleştirdi,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1548 II. Süleyman komutasındaki Osmanlı ordusu, Halep'e girdi.
1812 I. Napolyon komutasındaki Fransız ordusu, büyük kayba uğrayarak Rusya topraklarını terk etmek zorunda kaldı.
1842 Notre Dame Üniversitesi (Indiana, ABD) kuruldu.
1922 Howard Carter ve Lord Carnarvon, Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarına 3000 yıl sonra giren ilk insanlar oldular.
1923 Posta Kanunu kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur