Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
3 yeni tabiat parkı
 

3 yeni tabiat parkı

Kadıralak imzalandı, Pazarcık teklif edildi, Hıdırnebi için çalışma başlatıldı

26 Eylül 2017 Salı 08:10
Yazdır

TRABZON’A 3 yeni Uzungöl kazandırma amaçlı planlanan "Tabiat Turizmi Toplantısı" Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başkanlığında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla yapıldı. Kadıralak Yaylası, 223. Tabiat Parkı olarak ilan edilirken Araklı’nın Pazarcık Mesire Alanı da tabiat parkı olması için teklif yapıldı. Toplantıda Hıdırnebi Yaylası’nın tabiat parkı yapılması için de çalışma başlatıldı. DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Bakanlar Eroğlu, Soylu ve Bak’ın yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurumların müdürleri katıldı. Toplantıda Trabzon’da Uzungöl’ün yanı sıra 3 yeni Uzungöl benzeri turizm merkezi oluşturulması için fikir alışverişinde bulundu. Proje kapsamında Tonya’nın Kadıralak Yaylası Türkiye’deki 223. tabiat parkı olarak ilan edilirken, Araklı’daki Pazarcık Mesire Alanı da tabiat parkı yapılmak üzere teklif edildi. Ayrıca Akçaabat’ın turizm merkezlerinden biri olan Hıdırnebi Yaylası’nın da tabiat parkı yapılması için çalışma başlatılmasına karar verildi.

SALİH CORA'NIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Kadıralak Yaylası'nın tahrip edileceğine dair ortaya atılan iddialar tabiat parkı ilan edilmesiyle son bulurken Trabzon'un Tonyalı milletvekili Avukat Salih Cora geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Kadıralak Yaylası'nın daha hassas ve korunaklı bir alan olması için uğraşıyoruz. Hayalim orada doğanın bozulmaması için bir tabiat parkı oluşturmak.” demişti. Milletvekili Cora'nın Kadıralak tespitleri üzerinden çok zaman geçmeden doğru çıkması eleştileri tamamen bertaraf ederken “hayalim” dediği projenin gerçekleşecek olması hemşehrilerince takdirle karşılandı. Toplantıyı değerlendiren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Kadıralak Yaylası’yla ilgili hayalinin gerçek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Kadıralak Yaylası Trabzon’un tabiat parklarından biri ilan edildi. Trabzon’un Tonya İlçesine bağlı Kadırak Yaylası, hem sit alanı hem de tabiat parkı özelliğini koruyacağı; içerisinde yürüyüş alanlarının ve orman köşklerinin bulunacağı ayrıca gölet projesinin de yer alacağı önemli bir turizm destinasyonu olacak. İlerleyen zamanlarda orada Veli Tepesi'nden Tonya'ya bir teleferik projesi de düşünülecektir.” diye konuştu.

HIDIRNEBİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILIYOR

Toplantıya katılan isimlerden biri olan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Toplantıda ‘İkinci Uzungöl neresi olacak?’ olacak diye bir soru geldi. Biz de Hıdırnebi’yi önerdik. Hıdırnebi’de şu anda mevcut olan bir gölet var. Bu göleti daha da büyüteceğiz. İmarı ve gelişmesi anlamında ne gerekiyorsa yapılacak. Gerekli planlamalar yapılarak Hıdırnebi’nin turizmi hizmeti daha da artırılacak. Hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi olacak. Uzungöl’e alternatif bir merkez haline gelecek. Hıdırnebi’nin Karadağ Yaylası ve o havzada bulunan yaylalarla irtibatı da sağlanacak. Yine Simba Yaylası da gündeme geldi. Orada da bir turizme yönelik gölet yapma düşüncesi var. Bunun projesi hazırlandı. O bölge de böylece turizm anlamında gelişecek. Atılan adımlar çok güzel. Emeği geçen bütün bakan ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

SİS DAĞI YAYLASI DA ÖNERİ OLARAK GELDİ

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da turizm merkezi yapılması anlamında Sis Dağı Yaylası’na gölet yapılmasını önerdiklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Kadıralak, imzalandı, Pazarcık, teklif, edildi, Hıdırnebi, için, çalışma, başlatıldı,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur