AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Manisa’nın Soma ilçesindeki bir kömür ocağında meydana gelen kaza sonucu hayatını kaybeden maden işçileri için bir başsağlığı mesajı yayımladı.
Günnar, mesajında, milletçe hepimizin yüreğini yakan maden faciasının ülkemizi yasa boğduğunu belirterek şunları söyledi: "Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan büyük facia hepimizi derinden sarsmıştır. Olayla ilgili tüm imkanlar seferber edilmiş durumdadır. Mümkün olan en hızlı şekilde madendeki kardeşlerimize ulaşmanın gayreti içinde çalışmalar devam ediyor. Enerji Bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlıklarımız her türlü ayrıntının üzerinde titizlikle durmaktadır. Bu aşamadan itibaren de gereken her şeyi yapılacaktır. Adli ve idari olarak yapılması gereken çalışmalar da başlamıştır.
Başbakanlık tarafından yayımlanan genelge ile üç günlük yas ilan edildi. Hükümetimiz kazayı en ince ayrıntılarına kadar araştıracaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu olayları istismar etmek isteyenlere de itibar edilmemesinin ülkemizin birlik beraberliği için çok önemlidir. Bu elim olayda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, milletimize ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz. En büyük duamız, diğer işçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarılarak, ailelerine teslim edilmesidir. Rabbim milletimize böyle acılar bir daha yaşatmasın. Milletimizin başı sağ olsun.”