Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Abdülhamid Han Külliyesi Açılıyor ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA Başkan Genç’ten Şehit Polis İçin Taziye Mesajı! “Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun” Trabzon'da "Referandum olsa Trabzon’a katılırlar” tartışması MİNYATÜRDE FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı Büyükşehir Belediyesi 18 ilçede trafik levhalarına düzenleme yapacak Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı TGC TRABZON, ŞEHRİN GELİŞİMİ VE GÜVENLİĞİ İÇİN ZİYARETLERDE BULUNDU BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM BÜYÜKŞEHİR 18 İLÇEDE SORUNLARI ÇÖZÜYOR E-Ticaret Türkiye Etkinlikleri (Trabzon) ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDEN SINAV HAFTASINDA ÖĞRENCİLERE DESTEK İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi’nde düzenlenen hizmet içi eğitimle, tematik futbol spor liseleri öğretmenleri mesleki ve akademik becerilerini geliştirdi. Trabzon’un Gururu Samet Bulut – Tokyo Deaflympics Yolunda! Şehit Kaymakam Safitürk’ün adı kütüphanede yaşatılacak TESOB heyetinden Emniyet Müdürü Loğoğlu'na hayırlı olsun ziyareti SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE ASLAN BULUT YAZDI AK Parti Trabzon Kadın Kolları’ndan Ankara’ya Anlamlı Ziyaret: Erdoğan ile Birebir Görüşme
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
TÜRSAB ve Büyükşehir’den Bölge Turizmi İçin Güç Birliği Mesajı
 
Ortahisar'daki 'Personel Sayısı' Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
Ortahisar'daki "Personel Sayısı" Tartışması Raporla Sona Erdi! Zorlu'dan Özür Çağrısı
 
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
BELEDİYE'DEN TARİHİ ADIM
AKÇAABAT ÇİFTÇİSİ İÇİN MEGA PROJE
 

AKÇAABAT ÇİFTÇİSİ İÇİN MEGA PROJE

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu Akçaabat çiftçisi için var gücüyle çalışıyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe 12:54
Yazdır

Mustafa Hikmet Eyüpoğlu çalışmalarla  ilgili  şu açıklamalarda bulundu : “Akçaabat Belediyesinin öncülüğünde  birlikte  el ele vererek  kırsal mahallelerdeki üreticilerimize destek olmak için yeni projeler ortaya koymak için çalıştık.  Böyle bir projeye öncülük yaptığı için Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim beye teşekkür ediyorum. Çiftçilerimiz doğduğu yerde doysun istiyoruz.  İlçemizde arazi yapısı  çok parçalı ve engebeli olduğu için üreticilerimizin gelir seviyesini arttırmak ve kırsal mahallelerden  kente  göçü önlemek ayrıca  üreticilerimizi ilçemizde tutmak için proje çalışmalarına başladık. Akçaabat Ziraat Odası ve Akçaabat Belediyesi ile birlikte Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında proje  başvurumuzu yaptık.  Bu kapsamda Belediye Başkanımız , İlçe Başkanımız ve Sivil Toplum Kuruluşu  Başkanları ile önce milletvekillerimizi ardından Bakanlarımızı ziyaret ettik.

Bu proje ile kırsalda üretimi gerçekleştirilen ancak kısıtlı gelir getirdiği düşünülen yerelde sahiplenmesi yüksek ürünlerin katma değerli şekilde üretiminin yapılması ve satış kanallarının oluşturulması suretiyle kırsal kalkınmaya katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Akçaabat ilçesinde yaklaşık 18.190  hektarlık tarım arazisinde üretim sağlanmaktadır. Bu arazinin de  1000 hektarı sebze-meyve ağırlıklı üretimdir. Akçaabat ilçemizde kadınların güçlü ve çalışkan olduğu bilinmektedir. Özellikle bağ ve bahçe işlerinde kadın üreticilerimiz ön plandadır. Akçaabat ilçesinin pazar durumu incelendiğinde pazarda organik ürünlerin satışında % 74 oranında kadınların hakim olduğu görülmektedir. Proje kapsamında Trabzon’un önemli turizm ve mikro klima ikliminden dolayı tarımsal ürünlerde ciddi çeşitliliği olan ilçesi  Akçaabat’ta tarımsal ürünlerin katma değerli üretiminin sağlanması, meyve üretiminin arttırılması , doğrudan tüketiciye/pazara  sunulması ve pazarlama / markalaşma çalışmalarının desteklenmesi yoluyla kırsal kalkınmaya katkı sağlanması ve ayrıca kadın istihdamının artması amaçlanmaktadır. Ayrıca üretimi yapılan ürünler online satış sistemi gelişen sosyal medya üzerinden  (DİTAP, instagram, twitter, popüler satış siteleri vb.) oluşturularak hem internet üzerinden hem de yerel Pazar (marketlerde) satış yapılması sağlanacaktır.

Bu proje ile 750 sözleşmeli çiftçi oluşturulacak , 440 m2 alanda tesis kurulacak , 5 adet 20 m2 lik büfeler oluşturulacak, 25’i kadın 35 kişiye doğrudan ,  sebze ve meyve üretimi yapan yaklaşık 4000 kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanmış olacaktır.  Çilek , kivi, mantar, aronya, yaban mersini, Trabzon hurması, üzüm, karayemiş, lahana vb. ürünlerin satışı bu sistem üzerinden gerçekleştirilecektir. Ayrıca Rize, Giresun gibi çevre illerden de satıcılar ve alıcılar hiçbir menfaat beklemeden bu sistem üzerinden irtibata geçebilecekler istedikleri ürünleri buradan  karşılayabileceklerdir ” dedi.

Bu kapsamda Akçaabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve beraberinde Ak parti ilçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe , Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Hotoman,  Akçaabat Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Sabri Kahramanoğlu ve Oto Galericileri Dernek Başkanı Necati İsak ile birlikte Ankara’da Akçaabat ilçemiz için takip edilmesi gereken projeleri milletvekillerimiz Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar,  Salih Cora Beyler ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nu Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve Ak parti MKYK üyesi ve Ar-Ge Başkanı Mustafa Şen’i, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler. Akçaabat için yapılabilecek olan projeleri görüştüler ve yapılan yatırımlar için teşekkür ettiler.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Akçaabat, Ziraat, Odası, Başkanı, , Mustafa, Hikmet, Eyüpoğlu, Akçaabat, çiftçisi, için, var, gücüyle, çalışıyor,
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1315 Morgarten Çarpışmasında İsviçreliler Habsburg Hanedanına karşı zafer kazandılar.
1638 Osmanlı ordusu Bağdat'ı kuşatmaya başladı.
1889 Brezilya'da monarşi devrildi ve cumhuriyet kuruldu.
1920 Milletler Cemiyeti'nin ilk toplantısı İsviçre'nin Cenevre şehrinde yapıldı.
1937 Dersim Harekatı ilk adımı tamamlandı.Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı Tunceli'de idam edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur