Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
GELECEĞİN HUKUKÇULARI ADLİYE DE FUTBOL TURNUVASI COŞKU VE DOSTLUKLA TAMAMLANDI HAYDİ TRABZON, TAKIMIMIZA DESTEK VERELİM Yine MİLLİ GÖRÜŞ, yine MİLLİ DURUŞ YENİDEN REFAH İLE !!! Muratoğlu’ndan Çocuk Parkı Teşekkürü ULAŞIM ZAMLANIYOR NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil
ULAŞIM ZAMLANIYOR
ULAŞIM ZAMLANIYOR
 
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
NAZMİYE ERGÜN DUALARLA UĞURLANDI
 
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
AKÇAABAT HALKI YARDIM MERKEZLERİNE AKIN ETTİ
 

AKÇAABAT HALKI YARDIM MERKEZLERİNE AKIN ETTİ

HAYDİ AKÇAABAT BİRLİKTE YURTTAŞLARIMIZIN YARALARINI SARALIM

9 Şubat 2023 Perşembe 16:25
Yazdır

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda şehri vuran deprem nedeniyle, deprem bölgelerine yardım toplama ve yardımları tırlarla ulaştırma çalışmaları Akçaabat’ta olağanüstü bir hızla devam ediyor.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

ÇOK SAYIDA TIR, YARDIM MALZEMESİ VE PERSONEL YOLA ÇIKTI

Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere Akçaabat’tan bugüne kadar toplam 15 dolu tır, 8 küçük kamyon, 9 pikap ve 15 minibüs yola çıktı. Ayrıca deprem bölgelerine toplamda 8 teknik personel, 19 beden işçisi, 5 operatör, 3 ekskavatör, 1 kamyon, 2 kazıyıcı-yükleyici ve 1 pikap da gönderildi.

Yardım tırları, araçlar ve personeller; Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerine gönderildi.

Bir 3 kişi, çocuk, ayakta duran insanlar ve sokak görseli olabilir

Deprem bölgelerine gönderilen tırlara; su, ekmek, kuru, konserve ve ambalajlı gıda ürünleri (helva, şekeri tuz, bisküvi, kek, çikolata, gofret, un, süt, zeytin, peynir, reçel, makarna, bakliyatlar, tüketime hazır ürünler, vs.); battaniye, yatak, yorgan, mont, bot, ayakkabı, bere, eldiven, uyku tulumu, halı; medikal malzemeler, odun, kömür, tüp, tüplü ısıtıcı, jeneratör, çadır, konteyner, arama kurtarma malzemeleri; hasta bezi, ıslak mendil, çocuk bezi ve çocuk maması, kağıt havlu, temizlik ve hijyen ürünleri gibi acil ihtiyaç malzemeleri yüklendi. Bütün bunların yanı sıra deprem bölgelerinde acil ihtiyaçlar arasında olduğu bildirilen kefenler de üzülerek yardım tırlarının içerinde yer aldı.

DEPREM BÖLGELERİNDE EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMELER NELERDİR?

Akçaabat Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ülkenin her yerinden yardım malzemelerinin gönderildiği deprem bölgelerinde en çok kuru, konserve ve ambalajlı, tüketime hazır, pişirilmeden tüketilebilen ürünlere ihtiyaç var.

Akçaabat’taki yardım merkezlerinde yeterince kıyafet stoğunun oluşturulduğunun da altı çizilirken daha ziyade kışlık mont, bot, eldiven, yorgan, yatak, kadın-erkek-çocuk iç çamaşırlarının da hala zaruri ihtiyaçlar arasında olduğu belirtildi.

Ayrıca Akçaabat Belediyesi tarafından oluşturulan yardım merkezlerindeki malzemelerin ayrıştırılmasında ve tırlara yüklenmesinde gönüllü vatandaşlara da ihtiyaç olduğu vurgulandı.

AKÇAABAT HALKI YARDIM MERKEZLERİNE AKIN ETTİ

Akçaabat halkı, deprem bölgelerindeki yurttaşlara umut olabilmek için, genciyle yaşlısıyla; kadınıyla erkeğiyle; çocuğuyla Gençlik ve Spor Merkezi’nde, Söğütlü ulu Camii’nde ve Yıldızlı TOKİ İlkokulu’nda oluşturulan yardım merkezlerine akın etti.

Kimi beden gücüyle çalıştı, kimi çantalara neyi var neyi yoksa doldurup getirdi kimisi de elindeki tüm imkanlarını seferber etti. Akçaabat, umudun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin büyüklüğünü gösterdi; göstermeye de devam ediyor. Tüm dünya ve ülke gibi Akçaabat’ta yurttaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.

DUALARIM DEPREMZEDE YURTTAŞLARIMLA

Deprem bölgelerine yardım malzemeleri, araç-gereç ve personel tedarikinde seferberlik ilan eden; tüm imkanlarını depremzede yurttaşların yaralarını sarmak için kullandığını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yüreklerimiz paramparça, üzgünüz. Yurttaşlarımıza merhem olmaya çalışıyoruz. Var gücümüzle gece gündüz yardım etmeye onlara umut olmaya gayret ediyoruz. Onlar için her an her saniye dua ediyoruz. Hemşehrilerimin kimisi sırtına yükleniyor yardım kolisini kimisi kucağında taşıyor. En ağır malzemeleri bile kol kuvvetiyle ulaştırıyorlar merkezlerimize. Ülkemizin baba yiğitleri nene hatunları, koca yürekli gençleri ve çocukları var. Onların gücüyle, desteğiyle ve dualarıyla ekiplerimizi ve araçlarımızı deprem bölgelerine yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın desteğiyle yardım merkezlerimizden bugüne kadar 15 tır, 8 küçük kamyon, 9 pikap ve 15 minibüs acil ihtiyaç malzemeleriyle dolu olarak yola çıktı; Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerine ulaştırılıyor. Deprem bölgelerindeki ekiplerimizle irtibata geçerek oralarda acil ihtiyaçların neler olduğunu belirliyoruz ve vatandaşlarımıza bu doğrultuda duyurularda bulunuyoruz; yardım merkezlerinde anonslar yapıyoruz, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımlarda bulunuyoruz ve telefon mesajları gönderiyoruz. Akçaabat halkı bu bilgilendirmeler ışığında gerekli malzemeleri tedarik edip merkezlerimize ulaştırıyor. Akçaabat Belediyesi adına ve kendi adıma tüm hemşehrilerime, maddi manevi yardımda bulunan herkese, elinden gelen imkanları esirgemeden kullanan tüm dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Milletçe depremzede yurttaşlarımız için olağanüstü bir çalışma ve gayret gösteriyoruz. Milletçe üzgünüz, yastayız, kederliyiz. Lakin gün, birlik olma günüdür; gün ihtiyaçlıya yardım eli uzatma günüdür; gün kardeşlik günüdür; yaralarımızı sarma günüdür. Acımız yüreğimizde, gücümüz bedenimizde hep birlikte çalışma günüdür.” Şeklinde konuştu.

 

13-1.jpg

18-1.jpg

Bir 2 kişi görseli olabilir

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir 17 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Anahtar Kelimeler: HAYDİ, AKÇAABAT, BİRLİKTE, YURTTAŞLARIMIZIN, YARALARINI, SARALIM
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur