Açılışta bir konuşma yapan Tütünspor kulübü başkanı Fazıl Tuylu “14 Şubat 1957 yılında Tütünspor kulübünü kuran başta merhum Hüseyin Reis ve arkadaşlarını ayrıca yöneticilik antrenörlük ve sporcu olarak görev yapıp vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Tütünspor kısıtlı imkânlarla amatör futbol hentbol ve güreş branşlarında başarıyla hizmet etmeye çalışan 500 kişilik sporcusuyla bir spor akademisi hüviyetindedir.
Hayallerimize ulaşmak için kısa orta ve uzun vadeli hedeflerimiz vardır.
Bu nedenle bir yol haritamız mevcuttur. Anne ve babalar Spor yapan çocuklarınıza destek olun.Sporda başarılı olan çocuk okul hayatında da başarılı olur” dedi
Tütünspor un ilk futbolcularından Turhan verep, Yılmaz Mısır, Hayati Bektaşoğlu, Hayati Ekici,Ahmet Bayraktar Arif Özcan ve Ali Sivrikaya ya plaket verildi.
Bir konuşma yapan Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen “ 1957 yılından buyana Akçaabat’ı temsil eden Tütünspor kulübü ne teşekkür ediyorum” dedi.
Trabzonspor as başkanı Ali Kemal Başaran ise Tütünspor kulübüne bu yıl yardımda bulunacağız. Ayrıca Akçaabat Sebatspor kulübünü sırdan alıp tekrar Profosyenel lige çıkartan Zeki Öztürk ede teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Hatıra fotoğrafından sonra Trabzonspor as başkanı Ali Kemal başaran Sebatspor başkanı Zeki Öztürk Tütünspor kulübü başkanı Fazıl Tuylu birlikte pasta kestiler.