Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Akçaabat Fen'den 18 Mart Özel "İki Kıta Bir Destan" AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. PES DOĞRUSU AKÇAABAT’TA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI BAŞKAN GENÇ’TEN FATİH TEKKE’YE ZİYARET BARÜ’de Uluslararası Matematik Günü kutlandı BAŞKAN EKİM: “YETİMLER BİZLERE EMANETTİR” TESOB ile Girne Koleji arasında indirim protokolü imzalandı "SÜPER MEYVE ARONYADA BİTKİ BESLEME ZAMANI İÇİN ÜRETİCİLERE UYARI!" ACISU’YA TAŞKIN KORUMA İNŞAATI TEŞEKKÜRLER TRABZON BAŞKAN EKİM’İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI YENİ LİDER SEBAT Çelebi’den bankalara çağrı BAŞKAN EKİM: “AKÇAABAT KÜLTÜRÜNÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ” BAŞKAN GENÇ, KABORON’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU Ekrem İmamoğlu Memleketi Trabzon’da! Üç devlet üniversitesinden ‘çevre ve su’ için güç birliği ÜCRETSİZ ÇAMAŞIRHANE ÖĞRENCİLERDEN TAM NOT ALDI Akçaabat’ta Ramazan Coşkusu Yaşanıyor
PES DOĞRUSU
PES DOĞRUSU
 
BAŞKAN EKİM: “AKÇAABAT KÜLTÜRÜNÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
BAŞKAN EKİM: “AKÇAABAT KÜLTÜRÜNÜ GELECEĞE TAŞIYORUZ”
 
BAŞKAN GENÇ, KABORON’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
BAŞKAN GENÇ, KABORON’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
AKÇAABAT’TA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
 

AKÇAABAT’TA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü, Akçaabat’ta düzenlenen törenle kutlandı.

18 Mart 2025 Salı 17:11
Yazdır

 

 

 

 

Törene Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Kaymakam Refiki Mustafa Şahin, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Alper Gündoğdu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenk Sunma Töreni ve Anma Programı

Tören, katılımcıların saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Akçaabat Kaymakam Refiki Mustafa Şahin, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Garnizon Komutanı Alper Gündoğdu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törenin ardından anma programı, Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti.

Anma programında, Çanakkale Zaferi’nin kahramanlık destanını anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Öğrenciler tarafından şiirler okunurken, koro eşliğinde söylenen Çanakkale Türküleri, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Başkan Ekim: “Şehitlerimizin Emanetine Sahip Çıkacağız”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, programda yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin inanç, cesaret ve fedakârlıkla yazdığı bir destan olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yılını anmak ve şehitlerimizi rahmetle yad etmek için bir araya geldik. Çanakkale, milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği, destansı bir mücadeledir. 250 bini aşkın vatan evladı, bu toprakları bizlere emanet etmek için canlarını feda etti. Bizler de onların fedakârlığının bilincinde olarak, vatanımızı daha güçlü bir geleceğe taşımak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhlarının şad olmasını diliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Şehit Engin Saraç’ın Kabri Ziyaret Edildi

Törenin ardından, Başkan Ekim ve protokol üyeleri, Akçaabat’lı şehit Engin Saraç’ın mezarını ziyaret ederek kabri başında dua etti. Başkan Ekim, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin fedakârlıklarının asla unutulmayacağını belirterek, “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, onlara olan vefa borcumuzdur. Bugün burada, Engin Saraç ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akçaabat’ta düzenlenen bu anlamlı etkinlik, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin tarihindeki yerini bir kez daha hatırlatarak, milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

Anahtar Kelimeler: 18, Mart, Şehitleri, Anma, Günü, ve, Çanakkale, Deniz, Zaferi’nin, 110, yıl, dönümü, Akçaabat’ta, düzenlenen, törenle, kutlandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
624 Bedir Muharebesi gerçekleştirildi.
1756 İrlanda'nın koruyucu azizlerinden biri olan Aziz Patrick'in (385-461) adına kutlanan bir festival olan Aziz Patrick Günü ilk kez New York'ta da kutlandı.
1776 Amerikan Devrimi: George Washington ve Henry Knox'un kente bakan tepelere topçu birliklerini konuşlandırmasının ardından İngiliz güçleri Boston'u terketmek zorunda kaldı.
1816 38 tonluk 'Elise' adlı buharlı tekne, kaptan Pierre Andriel yönetiminde, Manş Denizi'ni aşan ilk buharlı tekne oldu.
1845 Küçük paketlerde kullanılan lastik bandın patenti alındı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur