Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
AKÇAABAT’TA AKÇAHASAT İÇİN KOLLAR SIVANDI
 

AKÇAABAT’TA AKÇAHASAT İÇİN KOLLAR SIVANDI

Akçaabat’taki istihdama katkıda bulunmak ve çiftçimize destek olmak amacı ile çiftçilerimiz tarafından yetiştirilen tarım ürünlerinin işleneceği, paketleneceği, depolanacağı ve satışının yapılacağı AKÇAHASAT Tesisinin yapımı için geri sayım başladı.

26 Temmuz 2022 Salı 18:27
Yazdır

Özellikle bölgedeki çiftçiye birçok imkan sağlayacak ve kadın istihdamına katkı sunacak olan AKÇAHASAT Tesisinin merkezi, Akçaabat Belediyesi’ne ait daha önce Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet verdiği Akçaabat iskelesinin yanındaki bina olacak. Akçaabat Belediyesi tarafından daha önce AKÇAHASAT Projesinde kullanılacak makinelerin tedariki için ihale yapılmıştı. Şimdi de hizmet binasının tesise dönüştürülmesi adına bakım, onarım ve tadilat işi için ihale süreci başladı.

 


Eski Fen İşleri Müdürlüğü binasının tesise dönüştürülmesi ihalesi, 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 10.00’da Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle yapılacak olan tesis, özellikle kadın istihdamı konusunda önemli bir adım olacak. İlçeye ekonomik girdi sağlayacak olan tesiste ilk etapta 15 kişi iş imkânı bulacak. Ayrıca yılda 750 üretici çiftçinin ürünleri burada satılacak.

Bu tesisin haricinde ilçe genelinde belirlenecek 5 noktada satış büfeleri oluşturulacak. Tescil ettirilen AKÇAHASAT markası ile; çilek, kivi, armut, karayemiş, üzüm, incir, Trabzon hurması, aronya, mısır, mandalina ve zeytin gibi her coğrafyada yetişmeyen ancak Akçaabat’ta ılıman iklim sebebiyle yetişebilen ürünler yetiştirilecek.

Vizyon Projelerimizi Somut Verilerle Sunuyoruz

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ”Yapmış olduğumuz projeleri ilgili bakanlık ve kurumların desteğiyle hayata geçiriyoruz.

 

AKÇAHASAT Projemizii de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği halinde yapıyoruz. ‘AKÇAHASAT’ projemiz şehrimize hem istihdam hem de ekonomik anlamda büyük katkıda bulunacak olan bir proje. Çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri AKÇAHASAT Tesisimizde depolayabilecek, kurutabilecek, satışını yapabilecek. Ayrıca yine çiftçilerimiz isterlerse ürünlerini AKÇAHASAT Markasına dahil edebilecekler. Biz hem belediye olarak hem de ilçe olarak üretime çok önem veriyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde de tarımda kadınların emeği ve payı yadsınamayacak kadar fazladır. Bu sebeple tesisimizde özellikle kadın istihdamına yer vermeyi planlıyoruz. AKÇAHASAT Tesisimizin tadilatı 5 Ağustos 2022 tarihinde ihale edilecek. İhale işleminden sonra tesisin bakım, onarım ve tadilat işi başlayacak. Bu çalışmalar belirlenen süre içerisinde tamamlanacak. Böylece tesisimiz faale hale gelecek.

AKÇAHASAT Tesisinin oluşturulmasında Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olmak üzere destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler: Akçaabat’taki, istihdama, katkıda, bulunmak, ve, çiftçimize, destek, olmak, amacı, ile, çiftçilerimiz, tarafından, yetiştirilen, tarım, ürünlerinin, işleneceği, paketleneceği, depolanacağı, ve, satışının, yapılacağı, AKÇAHASAT, Tesisinin, yapımı, için, geri, sayım, başladı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur