Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi’nde, köy halkının katılımı ile gerçekleştirilen meyve dalı aşılama eğitimi, yoğun ilgi ve memnuniyetle tamamlandı. Trabzon’un ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında 23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AKÇAABAT’TA KUTLANDI Dr. Hisoğlu’ndan CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz’a Sert Açıklama: Akçaabat’ta Kariyer Günleri Kapsamında Anlamlı Buluşma Trabzon Diş Hekimleri Odası Görev Dağılımı Yaptı
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
 
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
 
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
Arap Turist İle Mülteciyi Karıştırmayalım
 

Arap Turist İle Mülteciyi Karıştırmayalım

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon'da tatillerini geçiren Körfez ülkeleri vatandaşlarına tepki gösterilmesini eleştirdi.

25 Temmuz 2022 Pazartesi 16:32
Yazdır

Arap turistlerin, Trabzon esnafına ve Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sunduğunu belirten Bıyık, "Misafir olarak şehrimize gelmiş, parası ile tatil yapmakta olan insanlara tepki gösterilmesini, Arap turistlerin istenmemesini iyi niyetli olarak görmüyorum. Arap turist mülteci değildir. Ülkemizdeki mültecilere veya Suriyelilere bizde karşıyız gitmeleri gerektiğini düşünüyorum." dedi.

CENEVRE 'HELAL TATİL' VAAT EDİYOR
Dünyanın gelişmiş ülkelerinin en önemli gelir kalemlerinden birinin turizm olduğunu belirten Başkan Bıyık, "Arap ülkelerinin zenginleri İngiltere'nin başkenti Londra'da en önemli yapıların sahibi durumundalar. İsviçre her yıl Arap turistlerin akınına uğruyor. Cenevre şehri Arap turistleri çekebilmek için 'helal turizm' kampanyaları düzenliyor, Araplara 'helal tatil' vaat ediyor. Yine bir çok Avrupa ülkesi Arap turistlere ev sahipliği yapıyor. Bu ülkelerde Arap turizmine hiç bir tepki yaşanmıyor. Ancak bizim ülkemizde, özellikle sosyal medyada Arap turist karşıtlığı yapanlar oluyor! Arap turistler mülteci ya da sığınmacı değildir. Parası ile tatil yapan insanlardır. Ülkemiz çok önemli bir ekonomik kriz yaşıyor. Ciddi şekilde döviz açığımız var. Bu açıdan Arap turizmi ülkemiz için bulunmaz fırsattır. Esnaflarımız Arap turizminden memnundur. Birçok insanımız Arap turizmi sayesinde iş sahibi olmuş, evinin geçimini sağlamaktadır. Misafir olarak şehrimize gelmiş, parası ile tatil yapmakta olan insanlara tepki gösterilmesini; bu turizm çeşidinin eleştirilmesini, Arap turistlerin istenmemesini iyi niyetli olarak görmüyorum" diye konuştu.

TRABZON KARŞITLIĞI YAPILIYOR
Yomra'nın, Trabzon'un turizm merkezi olduğunu belirten Başkan Bıyık, Yomra halkının Arap turizmine karşı en ufak bir tereddütünün olmadığını kaydetti. Yomralılar olarak Arap turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Almanlar Alanya'da, Ruslar Antalya'da, İngilizler Muğla'da tatil yapıyor. Bu duruma kimse tepki göstermiyor. 'Turizm önemlidir, ülkemizin döviz kaynağıdır deniliyor.' Lakin Araplar Trabzon'da, Yomra'da tatil yapınca birileri ayağa kalkıyor. Bir bakıyorsunuz Trabzon ile alakası bulunmayanlar 'Araplar, Trabzon'u ele geçirmiş' diye 'twit'ler atıyor. Şehrimizden de anlamadan bu paylaşımlara destek verenler oluyor. Biz Trabzonlular, işte bu hususu ciddi şekilde sorgulamalıyız! Arap turistlerin Avrupa ülkelerine kayması için mi; Trabzon şehrinin, Trabzonluların turizm gelirinden mahrum bırakılması için mi bu kara kampanya yürütülüyor? Görüyoruz ki bu kara kampanyalar ile Arap turist karşıtlığının yanında ayrıca Trabzon düşmanlığı yapılıyor."

PROVAKASYONLARA ALDIRIŞ ETMEYECEĞİZ
Trabzon'un yeni merkezi Yomra'da Arap turistleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Bıyık sözlerini şu şekilde tamamladı: "Trabzonlular olarak provakasyonlara aldırış etmeyeceğiz, oyunları bozacağız. Her ülkeden gelecek turistlere kapımız açıktır. Arap turistleri ilçemizde ağırlamaktan, onlarla yaşamaktan son derece mutluyuz. Ne kadar çok gelirlerse o kadar çok memnun oluruz. Sonuçta ortak kültürel değerlerimiz bulunan insanlardır. Kazanan ülkemizdir, şehrimizdir, bizim insanlarımızdır."


 

Anahtar Kelimeler: Yomra, Belediye, Başkanı, Mustafa, Bıyık, Trabzon'da, tatillerini, geçiren, Körfez, ülkeleri, vatandaşlarına, tepki, gösterilmesini, eleştirdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur