Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Aylık 3 bin 500 TL'ye çalışacak engelli bulunamıyor!
 

Aylık 3 bin 500 TL'ye çalışacak engelli bulunamıyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kamu kuruluşlarında açtığı stantlarda lokum, incir, fındık ezmesi ve su satarak geçimlerini sağlayacaklar. Ancak aylık 3 bin 500 lira geliri olan işe sadece üç engelli vatandaş başvurdu.

8 Aralık 2013 Pazar 20:52
Yazdır
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Engelimi İşimle Aşıyorum' projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir çalışmaya imza attı.

Projeye göre, engellilik oranı yüzde 40'ın üzerinde olan vatandaşlara hastane gibi kamu kuruluşlarında bir stant veriliyor. Burada kuru üzüm, fındık ezmesi, incir ve su gibi ürünleri satan engelliler, böylece kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ailesinin geçimini sağlıyor.

Zaman'ın haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, "Engelimi İşimle Aşıyorum" projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir projeyi hayata geçirdi. Projeden yararlanan engelli Murat Tombul, Yılmaz Arslan ve Sadık Çetin, yeni bir hayata başladı. Projeye göre, engellilik oranı yüzde 40'ın üzerinde olan vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşlarında bir stant veriliyor. Stantta bulunan kuru üzüm, fındık ezmesi, incir ve su gibi ürünleri satan engelli vatandaşlar, böylece kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ailesine bakma fırsatı yakalıyor. Yaklaşık 3 ay önce başlayan projede ilk etapta 100 engelli vatandaşa ulaşılması hedeflendi. Fakat aylık 3 bin 500 lira geliri olan projeye bugüne kadar sadece 3 engelli vatandaş başvuru yaptı.

Murat Tombul da bu üç engelli vatandaştan biri. Yaklaşık 15 gün önce Koşuyolu Yüksek İhtisas Kalp Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki stantta çalışmaya başladı. Artık eli ekmek tutuyor ve hasta annesiyle birlikte 7 kişilik ailesine bakıyor. 14 yıl önce iş kazasında elini makineye kaptıran ve protez el kullanmaya başlayan Tombul, yaşadığı sevinci şöyle dile getiriyor: "Böyle güzel projelerle bizim de yüzümüz gülüyor. Haftanın 5 günü çalışıyoruz. Hem kazanıyoruz hem de topluma ve kendimize faydamız oluyor. Bu stant bana, yaşlı babama, hasta anneme, eşime ve üç çocuğuma ekmek kapısı oldu." Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki stantta çalışan kalp hastası Yılmaz Arslan, daha önce devamlı birilerinin yardımına ihtiyaç duyduğunu, projeyle birlikte artık kendi ayakları üzerinde durmaya başladığını belirtiyor. Sabah erkenden büyük bir şevkle işine geldiğini ifade eden Yılmaz, "Artık benim de bir ekmek teknem var. Her sabah saat 08.00'de hastaneye gelip standın başına geçiyorum, satışlarla ailemin geçimini sağlıyorum." ifadelerini kullanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB'in işbirliğinde yürütülmekte olan projenin koçluğunu Çizgi Proje Koordinasyon şirketi yapıyor. Şirketin Genel Müdürü Hasan Durak, şu ana kadar projeye sadece 3 başvuru olduğuna dikkat çekiyor: "Daha fazla talep gelmesi durumunda bu talebe cevap vereceğiz. Kendi işini yapabilecek, standının başında durabileceklere işi vereceğiz. Yoksa suiistimallere uğruyoruz. Engelliye biraz para verilip standını yakınları işletmeye çalışıyor."

- See more at: http://www.karadenizdesonnokta.com.tr/haber-detay/9833/Aylik-3-bin-500-TL'ye-calisacak-engelli-bulunamiyor#sthash.e5fBBOYC.dpuf

Anahtar Kelimeler: Aile, ve, Sosyal, Politikalar, Bakanlığı'nın, kamu, kuruluşlarında, açtığı, stantlarda, lokum, incir, fındık, ezmesi, ve, su, satarak, geçimlerini, sağlayacaklar, Ancak, aylık, 3, bin, 500, lira, geliri, olan, işe, sadece, üç, engelli, vatandaş, başvurdu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur