Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ESENTEPE ANADOLU LİSESİNDEN RESİM SERGİSİ MÜZİK DİNLETİSİ. Abit Güner’in izleri tuvalde can buldu Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt BARÜ’lü kadın güreşçiler 3 altın, 3 gümüş madalya ile Türkiye şampiyonu 19 MAYIS’TA GENÇLİĞİN GÜCÜ SAHADA BULUŞTU CHP AKÇAABAT İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA TTSO’da kitap, matbaa, gazete, reklam ve sinema sektörünün talepleri görüşüldü ESENTEPE ANADOLU LİSESİ ŞAMPİYON MİLLETVEKİLİ YAVUZ AYDIN AKÇAABATTA TÜRSAB’dan tepki KAYA'DAN 19 MAYIS MESAJI AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU 2. LİG BAŞKA BAHARA AK PARTİ'DEN 19 MAYIS KUTLAMASI BARÜ Erkek Güreş Takımı, Türkiye üçüncüsü oldu Çankaya’dan 19 Mayıs Mesajı AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ YAPILDI AKADIM Projesi – Meslek Lisem Geleceği Soluyor! ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI Trabzon Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Ahmet Keleş’ten İddialara Yanıt
 
AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU
AKÇAABAT’TA 19 MAYIS COŞKUSU
 
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
ÖNCE PAZARCIK KARAKOLU KAPATILDI
Balık Avı Sezonu Törenle Açıldı
 

Balık Avı Sezonu Törenle Açıldı

Trabzon’da 2015-2016 balıkçılık av sezonu Çarşıbaşı ilçesinde düzenlenen törenle açılırken, tekneler bereket duasının ardından denize açıldı.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 20:16
Yazdır
Çarşıbaşı Limanı'nda düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Çarşıbaşı Kaymakamı Hakan Hakyemez, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Çoşkun Yılmaz, Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, balıkçı kooperatifi üyeleri ile balıkçılar katıldı.


Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, balıkçılık sektörünün bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade ederek, yeni sezonun hayırlı olması dileğinde bulundu. Vali Öz, “Balıkçılık bölge ekonomisi için büyük bir öneme sahip. Doğrudan 5 bin 500 kişiye, dolaylı amatör balıkçılarla beraber belki de 10 bin kişiye ekmek kapısı olan bu sektör, aynı zamanda yapılan bilimsel araştırmalarla ve sürdürülebilirlikle alınan mesafe açısından daha önemli bir hale geldi. Sektörde bir başka önemli nokta; artık tuttuğumuz balıkları işleyerek, sanayi ürünü haline getirerek ihraç edip gelir elde etmeye başladık. Yeni sezonun kazasız, bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

20150831aw514171_02.jpg

TRABZON’DA 5 BİN 200 AMATÖR BALIKÇI BULUNUYOR
Trabzon İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay da üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin yaklaşık 110 bin kilometrelik kıyı şeridine sahip olduğunu belirterek, “İlimizde bin 176 adet 5 ila 50 metre arası balıkçı gemisi ve 5 bin 595 balıkçı tayfası ile ülkemizin karasularında ve uluslararası sularda balıkçılık sektörüne önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca il müdürlüğümüzde ruhsatlandırılan 5 bin 200 adet amatör balıkçı denizde ve iç sularda sportif amaçlı balıkçılık yapmaktadır. Deniz balık avcılığına alternatif olarak ilimiz kıyılarında 10 kafes işletmesinde Gökkuşağı Alabalığı, Karadeniz Alabalığı ve Levrek üretimi yapılmaktadır. Ayrıca 77 adet karada Alabalık Üretim Tesisi olmak üzere toplam 87 adet Su Ürünleri Üretim Tesisi yaklaşık 15 bin tona yakın yaklaşan kapasitesi ile ülke balıkçığının önemli bir besin kaynağını oluşturmaktadır” diye konuştu.

BALIKÇILIĞIN ANA VATANI KARADENİZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, balıkçılığın ana vatanının Karadeniz olduğunu belirterek, “Karadeniz gerçekten balıkçılığın ana vatanı. Trabzon’umuzda o işin asıl ocağı. Bu nedenle Karadeniz’e kıyısı olan komşu ülkelerin bu denizi iyi muhafaza etmeleri çok büyük bir ehemmiyet arz etmektedir. Bunun için denizlerimizi kirletmememiz lazım. Bütün şehirlerimizin biyolojik arıtma başta olmak üzere taş ocakları ve diğer maden yatakları başta olmak üzere derelerimizin de denizlerimizi kirletmemesi büyük bir öneme haiz. Belediyeler olarak bu konuda çok büyük zorluklarla karşılaşırken, biyolojik arıtmalara çok önem vermemizin hepimizin vazifesidir. Eğer denizimizi iyi muhafaza edemezsek maalesef Karadeniz’in 150 metre altında hidrojen sülfür münasebetiyle canlı hayatı yok. Onu daha da yükseltmememiz lazım. Bu da ancak çevreyi ve denizi koruyarak mümkün. O bakımdan biz çalışmalarımızı tüm kurumlar olarak bu şekildeki planlamalarla yürütmemiz gerekiyor. Yeni av sezonu açılırken bütün balıkçılarımıza kazasız belasız, bereketli bir sezon ve hayırlı bol kazançlar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Çarşıbaşı Su Ürünleri Kooperatifi tarafından katılımcılara plaket verildi. İl Müftü vekili Ahmet Tokdemir tarafından yapılan bereket duasıyla sezonun açılışı yapılırken daha sonra tekneler denize açıldı.

Anahtar Kelimeler: Trabzon’da, 2015-2016, balıkçılık, av, sezonu, Çarşıbaşı, ilçesinde, düzenlenen, törenle, açılırken, tekneler, bereket, duasının, ardından, denize, açıldı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
325 Roma imparatoru Konstantin, ilk Ekümenik Konsilin İznik'te düzenlenmesini sağladı.
1481 II. Beyazıt, Osmanlı padişahı oldu.
1622 Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdü. Öldürülen ilk padişah olan Genç Osman'ın yerine I. Mustafa, ikinci kez tahta çıkarıldı.
1795 Fransa'da kadın kulüpleri kurulması yasaklandı.
1861 Amerikan İç Savaşı: Kentucky eyaleti iç savaşta tarafsız olduğunu ilan etti. Bu tarafsızlığı 3 Eylülde Güney orduları eyalete girince sona erecektir ve Kentucky Kuzey'e katılacaktır.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur