Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
Barınaklarında bulunan 150 köpek kıstırıldı.
 

Barınaklarında bulunan 150 köpek kıstırıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Hayvanları Koruma Derneği ele ele verdi

4 Ekim 2015 Pazar 13:09
Yazdır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Hayvanları Koruma Derneği (TRAHAYKO) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma ile Büyükşehir Belediyesi geçici köpek barınaklarında bulunan 150 köpek kısırlaştırılarak alındıkları ortama geri bırakıldı.

 

Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca yapılan çalışma kapsamında TRAHAYKO, Büyükşehir Belediyesi köpek barınaklarından aldığı 150 köpeği özel kliniklerde kısırlaştırdı. Köpekler, kısırlaştırılma işleminin ardından hayvan bakımevinde kendileri için hazırlanan özel bölümlere alındı. Burada tedavi süreçleri tamamlanan; aşılama ve küpeleme çalışmaları gerçekleştirilen köpekler kanun uyarınca alındıkları yere bırakıldı.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Hayvanları Koruma Derneği yetkililerine gerçekleştirmiş oldukları çalışmadan ötürü teşekkür ederken, “Hayvanları Koruma Kanunu bizlere başıboş sokak köpeklerini al; kısırlaştır, aşısını yap, küpesini tak ve aldığın yere geri bırak diyor. Yasalar, köpekleri sürekli olarak barınakta tutmaya izin vermiyor ki, zaten bu da doğru bir iş değil. Köpekler çok hızlı çoğalan canlılar oldukları için de kısırlaştırılmaları toplum için büyük önem arz ediyor. Bu noktada köpek barınaklarımızda bulunan 150 köpeği alarak özel kliniklerde kısırlaştıran TRAHAYKO’nın değerli başkanı Lütfiye Tüzün Kurban hanımefendiye ve değerli yönetim kurulu üyeleri teşekkürlerimi iletiyorum. Kısırlaştırma işlemlerinin ardından özel bölümlerde tedavileri tamamlanan, aşılanan ve küpeleri takılan köpekler yine kanun uyarınca topladıkları bölgelere bırakılmıştır” diye konuştu. .

 

Trabzon Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban da köpeklerin üremesine dikkat çekti. Bir köpeğin yılda 8 ila 16 yavru dünyaya getirdiğini, bir köpekten bu rakamın 6 yılda 67 bine ulaşabildiğini ifade eden Kurban, “Kısırlaştırma işlemleri insanlar tarafından bilinçsizce üretimi yapılan ve büyük bir artış yaşanmasına neden olan ayrıca da tüm doğal yaşam alanlarını katlettiğimiz köpek popülasyonunun daha fazla çoğalmasını ya da çoğalttırılmasını önlemek amacıyla yapılan bir operasyondur. Kısırlaştırma operasyonu ayrıca köpeklerin daha sağlıklı bir hayat sürmesine ve meme tümörleri, rahim iltihapları ve erkek köpeklerde testis kanserleri gibi hastalıklara karşı önlem alınmasına da yardımcı olur. Bir köpek ortalama 6 ayda bir kızan dönemine girer ve                                                                                                               hamile kalır. Hamilelik süresi de ortalama 60 gündür. Hamile kalan her köpek en az 4 en fazla 8 yavru doğurur. Bu da yılda 8 ila 16 yavrunun dünyaya gelmesi demektir. 6 yılda ulaşılan rakam 67 bindir. Bu rakam kısırlaştırmanın ciddiyetini de gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullandı.

 

Kurban, Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri bu çalışmada kendilerine destek olan Bizim Neslin Uşakları Derneği yetkililerine de özel olarak teşekkür etti.

 

 

Anahtar Kelimeler: Trabzon, Büyükşehir, Belediyesi, ve, Trabzon, Hayvanları, Koruma, Derneği, ele, ele, verdi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur