Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Fikirden Paylaşıma: Bilim Şenliği Daveti SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI "MAZİDEN ATİYE TRABZON" AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Junior Cup U11 Kış Turnuvası’nda Söğütlüspor şampiyonluğa ulaştı. ‘’FİLİSTİN’DE GÜNDOĞUMU GİBİ’’ SAHNELENMEYE BAŞLADI METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu TTSO Meclis Üyesi Çuvalcı, turizm sektörünün beklenti ve çözüm önerilerini dile getirdi Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
SEBAT GENÇLİKSPOR KULÜBÜ KARSLI İLE DEVAM KARARI ALDI
 
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
Yağmur Yılmaztürk Avrupa şampiyonu oldu
 
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
METE YARAR TRABZON’DA SEMİNER VERECEK
Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor
 

Bartın Irmağı’nın su sporları rotaları belirleniyor

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) şehrin turizm potansiyelinin geliştirilmesini hedeflediği projesi kapsamında yaptığı çalışmalarla Bartın Irmağı’nda su sporları rotaları oluşturuluyor.

29 Ağustos 2024 Perşembe 10:47
Yazdır

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Bartın Irmağı’nın su sporları ile turizme kazandırılmasını hedeflediği Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’un proje yöneticisi olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hande Uyar Oğuz’un da çalışmalarıyla destek verdiği projede su sporları rotaları belirleniyor.

Bu kapsamda Bartın Irmağı’nda yapılabilecek su sporlarına yönelik potansiyel araştırılarak en uygun alanların belirlenmesi için saha araştırmaları yapılıyor. Bölgede su sporları alanında kamu-özel sektör iş birliğinin gelişmesine öncülük etmesi beklenen projede teknik çalışmalar Kano Federasyonu Rafting Genel Koordinatörü ve Akarsu Güvenlik Uzmanı Gürkan Köse tarafından uzman bir ekiple yürütülüyor.

Bartın Irmağı’nın Çağlayan bölgesinde başlayan çalışmalar Orduyeri ve Yalı bölgelerini de içine alarak Boğaz mevkiine kadar uzanan geniş bir bölgede yapılıyor. Yapılan çalışmalarla yaklaşık 15 kilometrelik bir alan çeşitli kriterler üzerinden değerlendirilip koordinatlarla haritalandırılıyor.

Sürdürülebilir turizm faaliyetleriyle bölgesel kalkınma dinamiklerine katkı sunmaya gayret ettiklerini kaydeden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kamu, üniversite ve sektör iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmalarla şehrimizin gelişimine katkı sunuyoruz. Örnek bir proje olarak gördüğümüz bu uygulamalarla alternatif ve sürdürülebilir turizm çeşidi olan ekoturizme yönelik stratejilerimizi adım adım ilerletiyoruz. Bu noktada göstermiş olduğu gayretlerden dolayı Doç. Dr. Serdar Ceyhun’u ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Kurumsal ilerleyişimize değer katan gayretleri dolayısıyla Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’a teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve bölgemizin kalkınması doğrultusunda yaptığımız çalışmalara verdikleri destekler için BAKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, her zaman yanımızda olan Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan ve bölge valilerimiz ile BAKKA Genel Sekreteri Sayın Mehmet Çetinkaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca geleceğe olan yürüyüşümüzde bizleri daima motive eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), şehrin, turizm, potansiyelinin, geliştirilmesini, hedeflediği, projesi, kapsamında, yaptığı, çalışmalarla, Bartın, Irmağı’nda, su, sporları, rotaları, oluşturuluyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur