Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri Türkiye’de ilk 5’te
 

Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri Türkiye’de ilk 5’te

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi’nde görevli 3 öğretim üyesi Web Of Science aracılığıyla yayınlanan, SSCI indeksli yayınlarda ilk 5’te yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

24 Aralık 2019 Salı 18:05
Yazdır

Web of Science “Education, Educational Research” kategorisindeki uluslararası saygın dergilerde yayınlanan Türkiye adresli SSCI indeksli yayınlarda en etkili 100 araştırmacının adları yayınlandı.

Son dört yıllık performans verileri dikkate alınarak yapılan sıralamada Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ramazan Yılmaz ikinci, Doç. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz üçüncü ve Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak ise dördüncü sırada yer almayı başardı.

2018 yılında yayınlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında ‘En Hızlı Yükselen Üniversite’ olan Bartın Üniversitesinde öğretim üyeleri temelinde alınan bu dereceyle de başarısını perçinlemiş oldu.

“Bartın Üniversitesi sürdürülebilir bir gelişim gösteriyor”

Alınan başarılardan dolayı öğretim üyelerini tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yeni YÖK anlayışıyla birlikte üniversitelerde hızlanan kalite yolculuğunda Bartın Üniversitesi olarak 2019-2023 Stratejik Planı’nda belirlenen hedeflere kararlı bir şekilde yürüyoruz. Sürdürülebilir bir gelişim göstererek, bilimsel anlamda da aldığımız başarılarla yetkinliğimizi ortaya koyuyoruz. Nitelikli büyüme hedefiyle her günün bir önceki günden daha iyi olması için tüm personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi, 2018 yılında yayımlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında 25 basamak birden yükselerek 44’üncü sıraya yerleşti ve ‘En Hızlı Yükselen Üniversite’ oldu. Bu gurur verici haberin ardından, en etkili 100 araştırmacı arasında ilk 5’te Fen Fakültemizden 3 bilim insanımızın olması da göğsümüzü kabarttı. Bu doğrultuda başta öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Ramazan Yılmaz, Doç. Dr. Fatma Gizem Karaoğlan Yılmaz ve Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak olmak üzere Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bartın Üniversitesinde yayın sayısı artmaya devam ediyor”

Devlet üniversitelerinin “Web Of Science” aracılığıyla 2018 yılında uluslararası saygın indekslerde yapmış oldukları yayınlara ait göstergeler dikkate alındığında Bartın Üniversitesinin yayın sayısını yüzde 50 oranında arttırdığının da altını çizen Rektör Uzun, “Uluslararası saygın dergilerde yayınlanan üniversitemiz adresli makale sayısı 2017 yılında 122 iken, sürekli iyileşme yaklaşımıyla bu sayı 2018 yılında 185’e yükselmiştir. İçinde bulunduğumuz yılın son aylarına doğru ise bu sayı aşılmayı başarılmıştır. Ayrıca öğretim elemanlarımız tarafından birçok proje yapılmış, patentler alınmıştır. Kamuoyunun da ilgisini çeken bu çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.” diye konuştu.

“Bölgemizin gelişimine değer katmayı hedefliyoruz”

Rektör Uzun, bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bölgenin ve üniversitenin mevcut potansiyeli dikkate alınarak gerçekleştirilen ihtisaslaşma çalışmalarında sona gelindiğini de vurgulayarak, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar ışığında ve Üniversitemizin mevcut potansiyeli de dikkate alarak yürüttüğümüz ihtisaslaşma çalışmalarında sona geldik. İnanıyorum ki büyük gayretlerle ortaya koymaya çalıştığımız vizyon ile Ülkemizin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak Filyos Limanı Projesi’ne değer katacağız. Sultan 2. Abdülhamid’in de hayali olan projeyle ortaya konulan hedeflerin gerçekleşmesi doğrultusunda deneyimli akademik kadromuzla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu noktada SSCI indeksli yayınlarda ilk 5’te yer alan öğretim elemanlarımız dâhil olmak üzere tüm insan kaynağımızla birlikte Filyos Limanı Projesi’ne değer katmaya hazırız. Bu düşüncelerle başta ‘Fİlyos Limanı Projesi’ olmak üzere ihtiyaç duyduğumuz her anda bizlere destek olan bölge valilerimize, belediye başkanlarımıza, ticaret ve sanayi odasından yöneticilerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlardan tüm temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca ortaya koydukları vizyon ile hep daha iyisi için bizleri teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç ile tüm YÖK üyelerimize de teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, Fen, Fakültesi’nde, görevli, 3, öğretim, üyesi, Web, Of, Science, aracılığıyla, yayınlanan, SSCI, indeksli, yayınlarda, ilk, 5’te, yer, alarak, büyük, bir, başarıya, imza, attılar
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur