Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
MUMCU'DAN KINAMA MESAJI BAŞKAN GENÇ: “AĞASAR İÇİN NE YAPSAK AZ AMA HER YAPILAN YAKIŞIR” BAŞKAN GENÇ’TEN SALDIRIYA KINAMA AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Dr. Seyit Hisoğlu’ndan Otizm Farkındalık Günü’nde Anlamlı Destek AVRUPA FATİHİNDEN VEFA ZİYARETİ Trabzon’da CHP Standında Bıçaklı Saldırı: Valilikten Açıklama Geldi İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aydın'dan TESOB’a ziyaret Altıntepe’den Zorlu’ya Sert Yanıt! “Araştırmadan İftira Atıyor” BÜYÜKŞEHİR’İN YOL MESAİSİ DEVAM EDİYOR İSTİFAYA ÇAĞIRDI SEBAT KENDİNE GELDİ Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı LİVA ŞENLENECEK AKÇAABAT’TA BAYRAMLAŞMA TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ GÖKHAN GEDİKLİ'DEN KUTLAMA MESAJI Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı Anıyoruz BAŞKAN GENÇ, ŞAPAZARI’NDA MEVLİDE KATILDI, VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI BAŞKAN GENÇ, TRABZON HALKINI BAYRAMLAŞMAYA DAVET ETTİ Cemil Kalkışım'dan Net Mesaj BÜYÜKŞEHİR ON BİNLERCE ÇOCUĞA TRAFİK EĞİTİMİ VERDİ
MUMCU'DAN KINAMA MESAJI
MUMCU'DAN KINAMA MESAJI
 
LİVA ŞENLENECEK
LİVA ŞENLENECEK
 
Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı
Neşe Çelik'ten Otizm Günü Mesajı
Bartın Üniversitesi öğretim üyesinin yapay zeka tabanlı robotik sistemine TÜBİTAK’tan destek
 

Bartın Üniversitesi öğretim üyesinin yapay zeka tabanlı robotik sistemine TÜBİTAK’tan destek

Bartın Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan’ın YTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan ile birlikte geliştirdiği yapay zeka tabanlı robotik sistem projesi, TÜBİTAK 1512 - Bireysel Genç Girişim (BiGG) programı kapsamında yapılan 4 bin 194 başvuru arasından desteklen 155 projeden biri oldu.

3 Ocak 2020 Cuma 08:57
Yazdır

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan’ın yürütücülüğünde, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akdoğan danışmanlığında, S. Erdem Arslan ile birlikte robotik rehabilitasyonda teşhis ve tedavi üzerine önerilen proje, TÜBİTAK 1512 – ‘Teknogirişim Sermayesi Desteği’ alması uygun görüldü.

Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı kapsamında yapılan 4 bin 194 başvuru arasından desteklenmeye hak kazanan 155 projeden biri olan çalışmaya, 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği sağlanacak.

Ayrıca projede yer alan girişimcilerin, İngiltere ile iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı girişimiyle başlatılan ve TÜBİTAK tarafından yürütülen Kâtip Çelebi-Newton Fonu kapsamında Royal Academy of Engineering tarafından yürütülen “Leaders in Innovation Fellowships” programından faydalanmaları da sağlanacak.

“Yüksek teknolojiye sahip medikal robotların yerli imkânlarla üretimine katkı sağlayacağız”

Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Aktan, “Proje, fizik tedavi ve rehabilitasyonda doktor ve fizyoterapistlere hem teşhis hem de tedavi aşamalarında destek olacak akıllı bir robotik sistemin ticari prototipinin geliştirilmesi ile ilgilidir.  Geliştirilecek olan sistem hem fonksiyonellik, hem de estetik olarak son kullanıcıya hitap edecek bir ticari prototip olacaktır. Sistem sayesinde yüksek doğrulukta teşhis imkânı ve tekrarlı egzersiz hareketlerinin robotlar ile gerçekleştirilmesi sağlanacak, ayrıca tedavi sürecinin kaydı ve takibi de kolaylaşacaktır. Bu sayede doktor ve fizyoterapistlerin işleri kolaylaşacak, daha fazla sayıda hasta kabulü mümkün olacaktır. Proje kapsamında üretilecek olan sistemin yüksek teknoloji içermesi, katma değerinin yüksek olması ve ihracat potansiyeli sayesinde ülkemizin teknolojik ve ekonomik gelişimine katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi.

“Bölgemizden başlayarak, Ülkemizin gelişimine değer katıyoruz”

Bartın Üniversitesinde yürütülen çalışmalarla yerli ve milli üretime katkı sağladıklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Alanında yetkin insan kaynağımızla bölgemizden başlayarak, Ülkemizin gelişimine değer katıyoruz” dedi.

Rektör Uzun, kaydettiği başarılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Aktan’ı tebrik ederek, “Web Of Science aracılığıyla yayınlanan verilere göre ‘En Hızlı Yükselen Üniversite’ olan ve bu yükselişini sürdürülebilir olarak devam ettiren Üniversitemizde, öğretim üyelerimiz çalışmalarıyla adından bahsettirmeye devam ediyor. Akademik insan kaynağımızla projeler üretiyor, yeni patentler alıyor ve bilimsel yayınlarımızla insanlık yararına teknolojiler geliştiriyoruz. Yerliliği ve milliliği yükseltecek projelerle Ülkemize katma değeri yüksek ürünler sunmaya gayret ediyoruz. Üniversite olarak gerçekleştirilen çalışmalardan sadece biri olan akıllı rehabilitasyon robotu ile yüksek teknolojiye sahip medikal bir ürünü kendi imkanlarımızla üretebileceğiz. Bu düşüncelerle Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan ile tüm iç ve dış paydaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Akıllı, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli ürünler geliştiriyoruz”

Bartın Üniversitesinin tüm bileşenleriyle akıllı, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek projeler üretme gayretinde olduğunun da vurgulayan Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle geleceğe yürüyoruz. İç ve dış paydaşlarımızla güç birliği içerisinde bölgemizi önceleyerek, Ülkemizin kalkınma hedefleri doğrultusunda büyük gayret gösteriyoruz. Yapay zeka tabanlı robotik sistem gibi birçok katma değeri yüksek ürünü bilimin ve insanlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında, bütüncül aklın da bir ürünü olan Filyos Limanı Projesi’ne odaklanıyor, Ülkemizin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracak projeye alanında yetkin akademik kadromuzla değer katıyoruz. ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda ihtisaslaşma hedeflerimize kararlı adımlarla yürüyor ve çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinde, Dr, Öğr, Üyesi, Mehmet, Emin, Aktan’ın, YTÜ, öğretim, üyesi, Doç, Dr, Erhan, Akdoğan, ile, birlikte, geliştirdiği, yapay, zeka, tabanlı, robotik, sistem, projesi, TÜBİTAK, 1512, -, Bireysel, Genç, Girişim, (BiGG), programı, kapsamında, yapılan, 4, bin, 194, başvuru, arasından, desteklen, 155, projeden, biri, oldu
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1453 Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşatma harekâtına başladı.
1917 ABD fiilen I. Dünya Savaşı'na girdi.
1918 Van Rus ve Ermeni işgalinden kurtuldu.
1930 Haile Selasiye kendini Etiyopya imparatoru ilan etti.
1948 Yazar Sabahattin Ali, Bulgaristan sınırını geçmeye çalışırken, kılavuzu Ali Ertekin tarafından öldürüldü. 28 Aralık'ta tutuklanan Ertekin'in cezası indirime uğradı. Aynı yıl çıkan af yasasıyla da serbest bırakıldı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur