Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TRABZON’DA MUAY THAİ HEYECANI MİNİK KALPLERİN PERDESİ AKÇAABAT’TA ARALANIYOR ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ Bak'a sosyal medyadan siber saldırı. DOĞADAN SOFRAYA, AKÇAABAT’TA OT FESTİVALİ ZAMANI ÇİFTÇİLER, DEVLETTEN ACİL DESTEK VE KREDİ ERTELEMESİ BEKLİYOR!.. TTSO’da Meslek Komitesi başkanlarıyla sektörlerin talepleri görüşüldü AGD’DEN FİLİSTİN-GAZZELİLERE DESTEK EYLEMLERİ BARÜ’lü milli güreşçi Burhan Akbudak, Avrupa üçüncüsü oldu BTP, Prof. Dr. Haydar Baş'ı vefatının 5. yıl dönümünde andı RAYLI SİSTEM İÇİN İLK KAZMA BU YIL SONUNDA VURULACAK Dr. Çankaya Burası Arif’in kahvesi değil A PARTİ BASINI AĞIRLADI HAYATİ YAZICI, SİYASİ TECRÜBELERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI GERİGELMEZ: “DURMAK YOK, YOLA DEVAM” ’İMAR KOMİSYONU OLARAK KAMUOYU AÇIKLAMAMIZDIR’’ AKÇAABATLI GENCİN ACI SONU! Selman Sevim:Cevap Hakkımı Kullanıyorum ARTIK İKLİMDEN DAHA HIZLI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ.
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
ASYA MARKET’İN 11. ŞUBESİ SÖĞÜTLÜ’DE AÇILDI
 
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
Bak'a sosyal medyadan siber saldırı.
 
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
MHP İLÇE BAŞKANI’NIN ANNESİ ÖLDÜ
Bartın Üniversitesi’nde 2 bin 497 yıl sonu sınavı başarıyla tamamlandı
 

Bartın Üniversitesi’nde 2 bin 497 yıl sonu sınavı başarıyla tamamlandı

Bartın Üniversitesi’nde 23 Mart 2020 Pazartesi günü başlayan uzaktan eğitim dersleri 2 bin 497 yıl sonu sınavının başarıyla gerçekleştirilmesiyle tamamlandı.

14 Haziran 2020 Pazar 17:07
Yazdır

Sınavlar boyunca 14 bin 618 öğrenci tarafından uzaktan eğitim sisteminde 367 bin 840 işlem yapıldı.

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eğitim-öğretimin sekteye uğramaması için tüm hazırlıklarını tamamlayan Bartın Üniversitesi’nde 23 Mart 2020 Pazartesi günü başlayan uzaktan eğitim derslerinin ardından yıl sonu sınavlar da başarıyla tamamlandı.

30 Mayıs 2020 Cumartesi günü başlayıp, 12 Haziran 2020 Cuma günü tamamlanan sınavlara 14 bin 618 öğrenci katıldı. Öğrenciler günde ortalama 18 bin 855 defa giriş yaptıkları sistem üzerinden 2 hafta boyunca 367 bin 840 işlem gerçekleştirdi. Yıl sonu sınavlarını gerçekleştiren 471 öğretim elemanı ise 14 gün boyunca 3 bin 517 defa uzaktan eğitim sistemine girerek ölçme-değerlendirme işlemlerine katıldı.

17 bin 737 sanal sınıfta dersler canlı olarak işlendi

Pandemi Dönemi uzaktan eğitim sürecinde (23 Mart-29 Mayıs 2020) öğretim elemanları tarafından 30 bin 120 defa sisteme giriş yapılırken; öğrenciler ise bu süre içerisinde yaklaşık 1 milyon defa sistem üzerinden ders işlemlerini gerçekleştirdi. Bu süre içerisinde öğretim elemanları günde 590 defa, öğrenciler ise 19 bin 607 defa sistem üzerinden işlem gerçekleştirdi.

Ayrıca ders dönemi boyunca 471 öğretim elemanı tarafından 17 bin 737 sanal sınıfta dersler canlı olarak işlendi. Bu süreçte binlerce video ile doküman paylaşıldı ve yine binlerce aktiviteyle eğitim-öğretim süreci en verimli hale getirilmeye çalışıldı.

Ortak zorunlu dersler için çevrimiçi sınavlarda büyük başarı gösterildi

Ortak zorunlu dersler olan Türk Dili, Yabancı Dil ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri için yıl sonu sınavları da çevrimiçi olarak gerçekleştirilerek başarıyla tamamlandı. Türk Dili dersi için yüzde ~ 94, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi için yüzde ~ 96 ve Yabancı Dil dersi için ise yüzde ~ 98 oranında bir katılımın sağlandığı sınavlarda toplamda 11 bin 647 öğrenci yer aldı.

Süreç katılımcı bir anlayışla yönetildi

Uzaktan eğitim sistemine yaklaşık 1 milyon defa giriş yapan 14 bin 618 öğrenci ise derslere Türkiye’nin 81 ilinden ve farklı ülkelerden katıldı. Katılımcı bir anlayışla yönetilen Pandemi Dönemi uzaktan eğitim sürecindeki tüm kararlar, akademik ve idari insan kaynağı ile birlikte öğrencilerin de görüşleri alınarak verildi.

Eğitim-öğretim sürecinde olduğu gibi  ölçme-değerlendirme türleri ve dağılımı noktasında anketler ve görüşmeler yapıldı. Yıl sonu sınav türleri ile ilgili ankete katılan 10 bin 236 öğrencinin yüzde 70’i sınavların çevrimiçi olmasını istedi. Tüm paydaşların görüşleri neticesinde uzaktan gerçekleştirilen 2 bin 497 yıl sonu sınavının bin 674’ü ödev, 524’ü çevrimiçi sınav, 67’si ödev/çevrimiçi sınav ve 232’si ise performans değerlendirmesi yapılarak puanlandırıldı.

Akıllı sistemler aracılığıyla eşit ölçme-değerlendirme kriterleri kullanıldı

Uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla sanal sınıflarda canlı derslerin işlendiği Bartın Üniversitesi’nde çevrimiçi sınavlar akıllı sistemler aracılığıyla yönetildi. Böylece konularına ve zorluk derecelerine göre her ders için oluşturulan soru havuzundan dağıtılan sorular, çevrimiçi olarak öğrencilere yöneltildi. Akıllı sistem aracılığıyla her öğrenci için dağıtılan  sorularda eşit ölçme-değerlendirme kriterleri ön planda tutuldu.

“Paydaşlarımızla iletişimimiz kesintisiz sürdürüldü”

Pandemi Dönemi uzaktan eğitim sürecinde sık sık video konferans aracılığıyla öğrencilerle bir araya gelen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrenciler ve ailelerin sağlık durumları hakkında bilgiler aldı.

Salgın tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ederek gerekli önlemleri aldıklarını kaydeden Rektör Uzun, akademik ve idari insan kaynağı ile öğrencilerle iletişimlerinin kesintisiz olarak sürdürdüklerini ifade etti.

Rektör Uzun, “Pandeminin ortaya çıkması, dünyaya yayılımı ve ülkemizdeki ilk vakanın tespitine kadar çeşitli alanlarda bilgilendirmelerin yapıldığı Üniversitemizde, tüm bileşenlerimizle koordineli bir şekilde planlamalarımızı yaptık. Pandemi sürecine dair önemli kararlar alarak süreci en verimli şekilde bu güne ulaştırmak için büyük gayret sarf ettik. Öğrencilerimizin görüşlerini her zaman önemsedik. Eğitim-öğretim sürecinde olduğu gibi  ölçme-değerlendirme türleri ve dağılımı noktasında da anketler ve görüşmeler yaptık. Tüm bu çalışmalarımız neticesinde süreci başarıyla tamamladık. Ortak geleceğimiz olan öğrencilerimiz için her zaman en iyisini diledik ve onlarla birlikte devam ettiğimiz bu yolculukta hep daha iyisi için çaba sarf ettik” dedi.

Rektör Uzun teşekkür etti

Zorlu bir süreci yeni yetkinlikler kazanarak geride bıraktıklarının da altını çizen Rektör Uzun, “Akademik ile idari insan kaynağı ve öğrencileriyle Bartın Üniversitesi ailesi içinde bulunduğumuz süreçte de büyük bir özveri göstererek, üniversitemizin farkını ortaya koydu. 17 bin 737 sanal sınıfta derslerin canlı olarak işlendiği ve binlerce aktivitenin yapılarak yine binlerce dokümanın paylaşıldığı süreci en verimli şekilde tamamlamanın yanında, farklı ölçme-değerlendirme türlerinde gerçekleştirilen çevrimiçi sınav süreçlerini de başarıyla geçtik. Diğer yandan ise bilimsel çalışmalarımızla üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Salgınla mücadelede, Kovid-19 tanı kitinde kullanılan ve Kovid-19 için üretilecek ilaçların klinik deneylerinde kullanılacak enzimler üniversitemiz bilim insanlarının katkılarıyla üretilmektedir. ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ alanındaki çalışmalarımızla birlikte sadece 2020 yılı Ocak ayından bu yana 16 ayrı projemiz desteklenmeye değer görüldü.  Bu projelerden 7’si TÜBİTAK, 6’sı Bakanlıklar tarafından yürütülen programlar ve 3’ü ise BAKKA tarafından destek almaya hak kazandı. Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleri başta bölgemiz olmak üzere ülkemize ciddi katma değerler üretmeye devam ediyor. Bu düşüncelerle ‘Evde Kal Uzaktan Eğitim Al’ anlayışıyla devam edilen bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için büyük çaba sarf ederek fedakârca çalışan idari ve akademik insan kaynağımız ile gösterdikleri ilgi ve özverilerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm süreçlerimizde olduğu gibi salgın günlerinde de bizleri yakından takip ederek, hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a ve YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi’nde, 23, Mart, 2020, Pazartesi, günü, başlayan, uzaktan, eğitim, dersleri, 2, bin, 497, yıl, sonu, sınavının, başarıyla, gerçekleştirilmesiyle, tamamlandı
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1917 Bolşevik lider Lenin sürgünde bulunduğu İsviçre'den Rusya'ya döndü ve Sosyalist Devrim'in başlatılması çağrısında bulundu.
1925 Tanin gazetesi süresiz kapatıldı.
1941 II. Dünya Savaşı: 500 Alman uçağı Londra'yı bütün gece bombaladı.
1943 Dr. Albert Hofmann, LSD'nin psychedelic (sanrı yaratan, hayal gördüren) etkilerini keşfetti.
1946 Suriye, Fransız Mandasıyken bağımsızlığını kazandı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur