Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU TRABZON’DA EFSANELER EMİR YUŞA ATICI İÇİN SAHAYA ÇIKTI Başkan Aksoy: Kamyonetlerin kantara girmesi can çekişen arıcılığın sonu olacaktır Trabzon’da Denizde Meydana Gelen Patlama Paniğe Neden Oldu ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TRABZON ŞUBESİNDEN; KAHVERENGİ KOKARCA İLE MÜCADELEDE IRAP KAPSAMINDA KURUMSAL VE BİLİMSEL YAKLAŞIM ÖNERİSİ!... AK PARTİ ORTAHİSAR BELEDİYESİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ ŞANVER ORTAHİSAR BELEDİYESİ'NİN 2026 YILI GELİR TARİFESİ, OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ Değerli basın mensupları, AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR Hıdırnebi Yaylası'nda ağaç budayan baba ve oğul uçurumdan yuvarlandı TÜRSAB'IN YENİ BAŞKANI TUNA OLDU! İlker Akıncı CHP Trabzon İl Başkanlığına Resmen Aday BAŞKAN GENÇ: “HER KÖŞEYE DOKUNAN PROJELERLE TRABZON’U YENİLİYORUZ” BAŞKAN KAYA: “ÖZEL DEĞERLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMA SORUMLULUĞUMUZ VAR” KENT KONSEYİ TOPLANAMADI Canbakkal’dan çağrı: “Hayal et, projene 300 bin TL kazan!” BAŞKAN GENÇ ANKARA'DA PROJELERİ GÖRÜŞTÜ ORTAHİSAR BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTILARININ İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI BELEDİYE 4 YENİ HİZMET ARACI ALACAK
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
CHP AKÇAABAT’TA YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
 
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
AKÇAABAT BELEDİYESİ’NDEN 75 HASTA YATAĞI DESTEĞİ
 
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
AKÇAABAT’TA TARIMSAL ÜRETİME BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
Bartın Üniversitesi’nde hijyen ve sanitasyon çalışmaları devam ediyor
 

Bartın Üniversitesi’nde hijyen ve sanitasyon çalışmaları devam ediyor

Bartın Üniversitesi’nde Koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadelede etkinliği arttırmak amacıyla ara vermeden devam eden çalışmalar kapsamında, hijyen ve sanitasyon uygulamaları titizlikle sürdürülüyor.

24 Eylül 2020 Perşembe 12:25
Yazdır

Bartın Üniversitesi, Koronavirüs (KOVİD-19) tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızlıca hareket ederek gerekli önlemleri aldı ve almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile koordineli çalışmalar yürütülen üniversitede, virüs tehlikesinden nasıl korunması gerektiği konusunda bilgilendirmeler yapılıyor ve sahadaki faaliyetlerin eksiksiz sürdürülmesi için kurulan ekipler çalışmalarına devam ediyor.

Pandeminin ilk ortaya çıktığı andan itibaren yakından takip edildiği Bartın Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarla azami tedbirlerin alınması konusunda bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.

Etkin kararlarla süreç yönetiliyor

Bu kapsamda, virüs tehlikesine karşı tedbirlerin arttırılmasıyla birlikte çalışmaların daha koordineli sürdürmesi amacıyla Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı başkanlığında bir komisyon kuruldu. Böylece pandeminin yayılımının önlenmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin etkin ve dinamik olarak yürütülmesi, akademik ve idari personel ile öğrencilerle iletişimin kesintisiz olarak sürdürülerek etkin adımlar atılmaya devam ediliyor.

Hijyen ve Sanitasyon Politikası oluşturuldu

Ayrıca, Bartın Üniversitesinin Ağdacı, Kutlubey, Ulus ve Kurucaşile yerleşkelerindeki tüm bina ve birimlerde TSE 13811 “Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Belgesi”ni almak üzere Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Said Ceyhan başkanlığında bir komisyon kurularak sürece dair önemli kararlar alınarak, uygulamaya konuldu. Komisyon çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantılarda Bartın Üniversitesi’nin “Hijyen ve Sanitasyon Politikası” ile “Hijyen ve Sanitasyon Hedefleri” konularından stratejiler belirlendi.

Hijyen ve Sanitasyon semineri verildi

Komisyon çalışmaları kapsamında Bartın Üniversitesi personeline Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlknur Dolu tarafından “Hijyen ve Sanitasyon Semineri” verildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan seminerde salon girişinde katılımcılara maske dağıtıldı, ateş ölçümü yapıldı ve dezenfektan ile eller temizlenerek salona girildi. Seminerde, kişilerin bireysel olarak alabileceği önlemler ve kurumsal önlemler konusunda detaylı bilgiler verildi.

Süreç etkin stratejiler dâhilinde sistematik bir şekilde devam ettiriliyor

Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Sekreter Doç. Dr. Ceyhan, “Komisyon kendi bünyesinde alt komisyon, yürütücü ve denetim kurulları oluşturuldu. Ayrıca işbölümü yapılarak sistematik yapı kurulmuştur. TSE Başkanlığına resmen başvurularak TSE 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi alım süreci başlatılmıştır. Bütün akademik ve idari birimlere yazılar yazılarak gerekli hazırlıklar başlatılmış ve sistemin alt yapısı kurulmuştur. TSE uzmanlarınca 30 kişilik akademik ve idari personelimize online olarak verilen ‘İç Tetkik Eğitimi’ sonucunda Başkanlıkça gönderilen sertifika belgeleri dağıtılmıştır. Tüm süreçlerin hijyen ve sanitasyon talimatları oluşturulmuş ve bu talimatlar kontrol edilerek işlevsel hale getirilmiştir. Süreç ve prosedürlerinin çalışmaları yapılmış ve bunlara ilişkin denetim formları oluşturulmuştur. Söz konusu süreç ve prosedürler için düzenlenen talimatlar uygulanmaya başlanmıştır. İç tetkik eğitimi almış bulunan personelden ekipler oluşturularak hazırlanan ve duyurulan denetim planı çerçevesinde 22-24 Eylül tarihleri arasında iç tetkik denetimleri yapılarak bütün birimlerin uygulamaları kontrol edilecek ve kontrol sonrasında dış paydaş denetimi için TSE Başkanlığından talepte bulunulacaktır. Ekim 2020 başlarında söz konusu kalite belgesinin alınması bekleniyor” dedi.

Tüm imkânlar seferber edildi

Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve YÖK koordinasyonunda tüm birimlerle koordineli bir şekilde gerekli önlemleri aldıklarını, akademik, idari personel ve öğrencilerin oluşturduğu Bartın Üniversitesi ailesini korumak için tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.

Rektör Uzun, “İçerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde hem öğrenci hem de personelimizin sağlığı için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Her ne kadar bu dönem uzaktan eğitim ile devam edecek olsak da içerisinde bulunduğumuz her hazırlık öğrencilerimizin yarın yüz yüze eğitime geçecekmiş ciddiyetinde devam etmektedir. Bu doğrultuda, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Said Ceyhan’ın başkanlığında kurulan ve çalışmalarına devam eden komisyonumuz önemli çalışmalar yürüterek ‘TSE 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgesi’ni almaya aday oldular. Tüm personelimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi’nde, Koronavirüs, (KOVİD-19), ile, mücadelede, etkinliği, arttırmak, amacıyla, ara, vermeden, devam, eden, çalışmalar, kapsamında, hijyen, ve, sanitasyon, uygulamaları, titizlikle, sürdürülüyor
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1571 Hıristiyan birleşik donanması ile İnebahtı'da karşılaşan Osmanlı donanması yenildi.
1737 Yüksekliği 13 m'yi bulan dalgalar, Bengal'de (Hindistan) 300,000 kişinin ölümüne yol açtı.
1769 İngiliz kaşif Kaptan Cook Yeni Zelanda'yı keşfetti.
1806 Karbon kağıdı keşfedildi.
1908 Osmanlı yönetimine başkaldıran Girit adası Yunanistan ile birleşti.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur