Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
TÜRKİYE'DE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN: FINDIK! TRABZONSPOR'A KOMBİNE ÖNERİSİ Eren Altıntaş ile sözleşme imzaladık HAYIRSEVER HALİS GÜNEŞ'E ÇOK ÖZEL TEŞEKÜR Sürmene Kahraman Mahallesi’ne Millet Bahçesi kazandırıldı BAŞKAN KAYA’DAN BURS İÇİN ‘İMECE’ ÇAĞRISI BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR KAYMAKAM ŞAHİN'DEN KARMA RESİM SERGİSİNİ ZİYARETİ MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR" YENİ PARTİ AKÇAABAT’TA RESMİYET KAZANDI BAŞKAN GENÇ: “TRABZON DA GÜMÜŞHANE DE BİRDİR, BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN” Kutlu Çiftinden Resim Sergisi GÜLLÜ AK CHP’DE KALDI AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, Muhtarlarla İstişarelerini Sürdürüyor AKÇAABAT BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDEN 2,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN TEŞEKKÜR MESAJI İran Başkonsolosu Khosravi’den TTSO’ya ziyaret ÇARŞIBAŞI MODERN İTFAİYE MERKEZİNE KAVUŞTU Çelebi, Trabzon Kalifiye İnsan Kaynağı Stratejisi Projesi'ni tanıttı EKİM'DEN TEŞEKKÜR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
BAŞKAN EKİM MAHALLE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
 
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: 'SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR'
CHP'Lİ GEDİKLİ'DEN YENİ PARTİYE SERT MESAJ: "SİYASET ŞOVLA DEĞİL, İLKELERLE YAPILIR"
 
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
MHP YÖNETİMİ’NDEN TANIŞMA ZİYARETLERİ
BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında en iyi projeler ödüllendirildi
 

BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarında en iyi projeler ödüllendirildi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 5. Ar-Ge Proje Pazarında Türkiye’nin farklı illerinden gelen yüzlerce proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

5 Kasım 2022 Cumartesi 15:35
Yazdır

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanını da kapsayan 14 ana temada düzenlediği 5. Ar-Ge Proje Pazarı tamamlandı. Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce proje arasından seçilen 110 çalışmanın sergilendiği etkinlikte, farklı üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından yapılan titiz değerlendirmelerin ardından en iyi projeler ödüllendirildi.

“Ülkemizin geleceği adına gurur verici iki gün yaşadık”

“Milli Teknoloji Hamlesi” yolculuğunda büyük gayret gösterdiklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin geleceği adına gurur verici ve bizler için de ilham verici geçen iki günün ardından ödül törenin heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından yapılan yüzlerce başvuru arasında ön değerlendirmeyi geçen 110 projenin 2 kategoride değerlendirildiği etkinliğimizde öncelikle tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabaların sonucunda hedefimiz, teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten ekosisteminin ülke sathına yayılmasına katkı sağlamaktır” dedi.

Kapanış sunumunu TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptı

Ar-Ge Proje Pazarının kapanış sunumunu yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise BARÜ bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sunumunda, Dünya Ekonomik Forumunun 2022 yılında yayımladığı Küresel Risk Raporlarından verilere yer veren Mandal, “Ekonomik, toplumsal, çevresel ve teknolojik olarak sınıflandırılmış küresel risklerde her dönemde iklim değişikliğine dayalı aşırı olaylar ve iklim krizi karşısında yetersizlik ön plana çıkmaktadır. En büyük riskler, iklim krizi, sosyal sorunlar, artan bulaşıcı hastalıklar ve siber riskler gibi riskler olup kısa, orta ve uzun vadeli çözümler gereklidir. Bu doğrultuda Bartın Üniversitesi 5. Ar-Ge Proje Pazarı için belirlenen proje başlıklarını oldukça önemli buluyorum. Gelecek 10 yıla baktığımızda bu projeler oldukça değerli bir noktada duruyor. Her şeyin ötesinde bunları tasarlayan, geliştiren öğrencilerimiz için oldukça kıymetli” diye konuştu.

“Ar-Ge Proje Pazarında kazanan Türkiye olmuştur”

Ar-Ge Proje Pazarı Düzenleme Kurulu Başkanı, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ise etkinliklerdeki süreçler hakkında bilgi vererek “Etkinliklerin gerçekleştirilme sürecinde 37 düzenleme kurulu üyesi ve öğrencilerimiz yoğun bir çaba sarf etti. Türkiye’nin farklı illerinden sunulan projelerin hakemlik süreçlerinde ise genç profesyoneller, akademisyenler ve sektör temsilcilerinden oluşan 32 bilim kurulu üyesi katkı sundu. Yenilikçi, Ar-Ge yönü güçlü, tasarım alanlarında uygulanabilir ve üretime yönelik yüksek katma değerli fikirler yapılan titiz değerlendirmelerin ardından belirlenerek derecelendirildi. Buradan dereceye giren tüm yarışmacılarımızla birlikte ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için hayal kuran, düşünen, çaba gösteren ve ‘Ben de Varım’ diyen herkese teşekkür ediyorum. Gururla ifade etmek isterim ki bu etkinliğimizde kazanan Türkiye olmuştur” ifadelerini kullandı.

Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni gerçekleştirildi

Son yıllarda ortaya konulan başarılarla Türkiye’nin en hızlı yükselen yükseköğretim kurumları arasında yer alan BARÜ’de, 5. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında “Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 2021 yılında uluslararası saygın dizinlerde taranan dergilerde en çok yayın yapan ve en yüksek etki değerli dergilerde yayın yapan BARÜ’den öğretim elemanlarına “Akademik Performans Ödülü” Elmas, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 4 kategoride verildi. Törende, 2021 yılında kurum dışı fonlarca desteklenen, 12 ay ve 12 aydan uzun olan projelerin yürütücülüğünü yapan akademisyenler de açıklandı.

Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni, Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye giren isimlere başarı belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi

Ayrıca ödül töreninde BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarına destek veren ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TPAO, TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TÜSEB ile birlikte Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar, MÜSİAD Bartın, Öztem, Sanlab, Merkim, Titra, Neksus, TeknoTıp, Capsule ve Özmenler Mobilya’dan temsilcilere teşekkür plaketleri verildi.

En iyi projeler ödüllendirildi

Ardından geçilen BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreninde en iyi proje sahiplerine ödülleri verildi. Etkinliğin birincisi “Map4Charge (Elektrikli Araçlar için Erişilebilir Şarj Ünitesi Sorgulama ve Yol Yardım Platformu)” adlı proje ile Tansu Çetin, ikincisi “HEYSEM - Noninvaziv Yöntem ile Hemoglobin, Nabız, Saturasyon ve Met-Hemoglobin Değerleri Ölçüm Cihazı” projesiyle Melike Tuba Altun, üçüncüsü ise “Mekanik Alaşımlı Yüksek Entropili Alaşımların (23Fe-21Cr-18Ni-20Ti-18Mn) Elektrokimyasal Sensör Uygulamaları” adlı projesiyle Ruhullah Mangal oldu. Ana kategoride “Antibakteriyel Ajan Çalışmalarında Kullanılmak için E.Coli DNA Giraz’ın Rekombinant Olarak Üretilmesi” adlı projesiyle Ahmet Emre Özden ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Lise kategorisinde ödüller sahibi buldu

BARÜ 5. Ar-Ge Proje Pazarına lise kategorisinde de yoğun bir başvuru yapıldı. Lise öğrencilerinin hazırladıkları projeler 2 gün boyunca ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ar-Ge Proje Pazarı hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeyle birinci “Limon Kabuğu Tozundan Efervesan Tablet Yapımı, Fiziksel, Kimyasal ve Antimikrobiyal Özelliklerinin Araştırılması” projesi ile Arda Kasap, ikinci “Atık Balkabağı (Cucurbita moschata) Kabuklarından Yeni Bir Ürün Olarak Cips Üretilmesi ve Üretilen Ürünün Karakterize Edilmesi” projesiyle Eymen Onan, üçüncü “Bitki Korur” adlı projesiyle Emircan Bağdem olarak belirlendi. Lise kategorisinde “Ortopedik Engelliler İçin Denge Kaşığı” projesiyle Cumhur Torun’a ise mansiyon ödülü verildi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesi, (BARÜ), 5, Ar-Ge, Proje, Pazarında, Türkiye’nin, farklı, illerinden, gelen, yüzlerce, proje, arasından, yapılan, değerlendirme, sonucunda, en, başarılı, proje, sahiplerine, ödülleri, verildi
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1560 Piyale Paşa, Tunus'un Cerbe Adası'nı ele geçirdi.
1908 II. Abdülhamit döneminde resmî bir göreve dönüşen hafiyelik resmen ortadan kaldırıldı.
1914 Fransız Sosyalist Partisi'nin (1901) ve L'Humanité gazetesinin (1904) kurucusu, yazar, konuşmacı ve devlet adamı Jean Jaurés bir deli tarafından öldürüldü.
1921 Yunan Kralı Konstantin Eskişehir'e geldi.
1922 İstiklal Mahkemeleri kanunu TBMM'de kabul edildi.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur