Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI HÜSEYİN KARA'DAN BAYRAM KUTLAMASI İYİ BAYRAMLAR TALAT ÇAMKTAN BAYRAM İLANI ESKİ MUHTARDAN BAYRAM KUTLAMASI AKÇAABAT AK PARTİ'DEN BAYRAM KUTLAMASI AKPINAR MAH MUHTARI MESAJ YAYINLADI ÖMER HACISALİHOĞLU'NDAN BAYRAM MESAJI AKMESTEK'TEN YOĞUN İŞ BİRLİĞİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAM DENETİMİ DOĞALGAZ ÇALIŞMASI İLE BOZULAN YOLLAR YENİLENİYOR. TRABZON'DA BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ OLACAK Trabzon Ticaret Lisesi, 100. Yılını kutluyor TTSO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında sektörlerin talepleri dile getirildi CHP Genel Başkanı Özgür Özel Trabzon'a Geliyor! Bu Şehirde Sessiz Tehlikeye Karşı Harekete Geçildi! O Böceğe Karşı Timi Kuruldu Turizm Lisesinden Atletizm Müsabakalarında Büyük Başarı! AKÇAABAT’TA RAMAZAN ŞENLİKLERİ COŞKUYLA DEVAM EDİYOR AKÇAABATTA TOPLU BAYRAMLAŞMA OLACAK MI? TTSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
İSMAİL BULUT'TAN BAYRAM MESAJI
 
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
ŞENTÜRK'TEN BAYRAM KUTLAMASI
 
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
SİVRİKAYA'DAN BAYRAM KUTLAMASI
BARÜ, yerel seçimlerdeki gündem ilişkilerini büyük veri üzerinden değerlendirecek
 

BARÜ, yerel seçimlerdeki gündem ilişkilerini büyük veri üzerinden değerlendirecek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle 2024 İstanbul Yerel Seçimleri ele alınarak farklı platformlardan çevrim içi paylaşılan bir milyondan fazla veri üzerinden karşılaştırmalı bir değerlendirmeye gidilecek.

2 Temmuz 2024 Salı 10:32
Yazdır

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İletişim Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ceylan’ın yürütücülüğünü yaptığı proje TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Stanford Üniversitesinin yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan BARÜ Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Yılmaz’ın danışmanlığını yaptığı projede Arş. Gör. Rumeysa Erdoğan ile Öğr. Gör. Burak Ceylan da çalışmalarıyla katkı sunacak.

“Türkiye’de Sosyal Medyanın Yükselişi: 2024 İstanbul Yerel Seçimlerinde X’in Ana Akım Medya Gündemiyle İlişkisi” başlıklı proje ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlere odaklanılacak. İstanbul’daki seçimler üzerine temellendirilecek çalışmada Türkiye’nin en çok ziyaret edilen çevrim içi haber kuruluşları ile favori sosyal medya platformları arasında yer alan X’teki veriler karşılaştırmalı olarak incelenecek. Yapay zekâ (AI) ve makine öğrenimi gibi ileri analitik işlemlerin kullanılacağı projede karar alma ve kamuoyu oluşturma süreçlerinde etkili bir araç olan ‘gündem belirleme’ ilişkilerine bakılacak.

Proje hakkında bilgiler veren Dr. Ceylan, olay ve olguları anlamlandırmada büyük veriye erişimin, veri yönetiminin ve sonrasında veriye dayalı kararlar almanın önemine değinerek “Özellikle koronavirüs salgın dönemiyle dijitalleşme sürecinin ve veri temelli stratejilerin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her ne kadar veriye erişim bazı riskleri içerse de politika oluşturma sürecinde önemli bir araç olarak değeri her geçen gün artmaktadır. Siyasal iletişim bağlamında yapacağımız çalışmalar ile kullanacağımız teorinin işlevselliğini ortaya koyarak bilim dünyasına katkı sunmanın yanı sıra; politika yapıcılara da rehberlik edebilecek çıktılar sunmayı hedefliyoruz. Bu düşüncelerle her an yanımızda olan ve bizlere destek vererek daha iyiye ulaşmamız için teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BARÜ’nün tüm bileşenleriyle birlikte ‘Üreten Üniversite’ anlayışına katkı sunmaya devam ettiğini ifade eden Rektör Uzun ise “Üniversite olarak farklı disiplinlerde yaptığımız çalışmalarla ülkemizin bilim ve teknoloji temelli kalkınmasına katkı sunuyoruz. Proje kültürünün tüm bileşenlerimiz için bir pratiğe dönüşmesi için yoğun çalışmalar yürütüyor, desteklenen projelerimizin sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte gelecek adına daha motive oluyoruz. Bu doğrultuda sosyal bilimler alanında hayata geçirilecek projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışmalarımızı yakından takip ederek bizlere destek veren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve bilim temelli kalkınma anlayışıyla bizleri teşvik eden TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), TÜBİTAK, tarafından, desteklenen, projesiyle, 2024, İstanbul, Yerel, Seçimleri, ele, alınarak, farklı, platformlardan, çevrim, içi, paylaşılan, bir, milyondan, fazla, veri, üzerinden, karşılaştırmalı, bir, değerlendirmeye, gidilecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1430 Osmanlı orduları Selanik ve İyonya'yı fethetti.
1827 Beethoven, Viyana'da 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
1903 Marconi'nin telsiz sistemi aracılığıyla Londra ve New York arasında düzenli haber akışı başladı.
1938 Harp Okulu Mahkemesi, Nazım Hikmet'i 28 yıl hapse mahkum etti.
1950 Nazım Hikmet, Bursa Cezaevinde açlık grevine başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur