Sebat Haber | 'Haber Sizsiniz'
Son Dakika
Sezgin Mumcu Doğalgaz Yatırımını Değerlendirdi; Beşikdüzü OSB’ye Doğalgaz Geldi TTSO Başkan Yardımcısı Baş, akaryakıt sektörünün talepleri ve çözüm önerilerini aktardı ORTAHİSAR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE YAŞANAN HEYELANLARA MÜDAHALE ETTİ Başkan Ekim Gündüz Sarıtaş’ta, Akşam Osmanbaba’da Vatandaşlarla Buluştu Anahtar Parti’den Kaymakama Ziyaret Kanuni Mahallesi Camii'nin temel atma töreninde konuşan Başkan Genç: TTSO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı "Karadeniz PDR Günleri" etkinliği düzenlenecek. Ortaköy Grup İçme Suyu Arıtma Tesisi Hizmete Hazır, Abonelikler Başladı BAŞKAN KAYA, YEREL MEDYA BULUŞMALARINDA KONUŞTU ŞEHİT BERAT MECİT DAY, DUALARLA ANILDI UÇARSU DA YANGIN Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi’nde, köy halkının katılımı ile gerçekleştirilen meyve dalı aşılama eğitimi, yoğun ilgi ve memnuniyetle tamamlandı. Trabzon’un ürünleri YÖREX’de tanıtılıyor Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında 23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık. 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI AKÇAABAT’TA KUTLANDI Dr. Hisoğlu’ndan CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz’a Sert Açıklama: Akçaabat’ta Kariyer Günleri Kapsamında Anlamlı Buluşma Trabzon Diş Hekimleri Odası Görev Dağılımı Yaptı
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
Akçaabat Belediyesi Her Daim Çocukların Yanında
 
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
23 Nisan coşkusunu, milletimizin gurur kaynaklarından biriyle birlikte yaşadık.
 
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
TÜRSAB yönetim kurulu üyesi İbrahim Değermenci’den, tepki ve uyarı !
BARÜ’nün projesiyle “Engelli Dostu” peyzaj tasarımı konusunda eğitimler verilecek
 

BARÜ’nün projesiyle “Engelli Dostu” peyzaj tasarımı konusunda eğitimler verilecek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) yürütücülüğünde 6 farklı üniversiteden akademisyenler tarafından ülkemizdeki açık ve yeşil alanların ‘Engelli Dostu’ çözümler üretilerek planlanması ve tasarımı konularında eğitimler verilecek.

22 Haziran 2022 Çarşamba 15:21
Yazdır

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Artar’ın yürütücüsü olduğu “Peyzaj Tasarımında Engelli Dostu Çözümler Eğitimi” projesi desteklenmeye değer görüldü. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2237-A “Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında gerçekleştirilecek projede Bartın Üniversitesi ile birlikte Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinden akademisyenler eğitimler verecek.

“20 farklı üniversiteden lisans öğrencileri eğitim alacak”

Proje hakkında bilgiler veren Artar, “Projemiz daha önce de ikincisini Bartın’da gerçekleştirdiğimiz ve farklı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla düzenlenen üçüncü eğitim olacak. Böylece 20 farklı üniversiteden 20 lisans öğrencisi, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerden 6 gün boyunca engelli dostu tasarım konusunda bilgiler alacak. Eğitim programı 5-10 Eylül 2022 tarihlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ev sahipliğinde Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği (PEMDER), Ürgüp ve Uçhisar belediyeleri tarafından da desteklenecek” dedi.

“Açık ve yeşil alan planlaması ve tasarımı üzerinde durulacak”

Artar, tecrübe aktarımı yoluyla verilecek eğitimlerin önemine de vurgu yaparak “Programının amacı, ülkemizde açık ve yeşil alan planlaması ve tasarımı ile bu alanların engelliler tarafından kullanımı konusunda bilgiler vermek. Alanında yetkin bilim insanları tarafından verilecek eğitimlere, ülkemizin farklı üniversitelerinin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde lisans eğitimi alan öğrenciler katılarak herkes için erişilebilir peyzaj tasarımları konusunda eğitimler alacaklar. Bu düşüncelerle bizleri hep daha iyisi için teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca katkıları için Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörlüğü ve Peyzaj Mimarlığı Bölümüne, düzenleme kurulu üyelerimize, öğretim üyelerimize, PEMDER’e, Ürgüp Belediyesi ve Uçhisar Belediyesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Kalite ve sürekli iyileşme anlayışıyla geleceğimize değer katıyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise özel yaklaşım gerektiren bireylerin hayatlarını kolaylaştırma yönünde atılan her adımın önemli olduğuna vurgu yaparak “Hayallerin önündeki engelleri hep birlikte kaldırabiliriz” dedi.

Gerçekleştirilen projenin nitelikli insan kaynağı yetiştirme ve engellilerin yaşam kalitesini yükseltme noktasındaki önemine de dikkat çeken Rektör Uzun, “Üniversitemizde kalite ve sürekli iyileştirme anlayışıyla engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için gösterilen gayretler bu tür eğitim projeleriyle daha da değer kazanmaktadır. Üniversite olarak ‘Engelsiz Erişim’ ve ‘Engelsiz Eğitim’ hedeflerimizin yanında insanlığa ulaşan bu tür projeleri hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu düşüncelerle Doç. Dr. Mustafa Artar başta olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Teorik ve uygulama olarak 6 günde 48 saat sürecek eğitim programı ülkemizin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde eğitim gören lisans öğrencileri https://ptedcnevsehir.wordpress.com/ linki üzerinden başvurularını yapılabiliyor.

Anahtar Kelimeler: Bartın, Üniversitesinin, (BARÜ), yürütücülüğünde, 6, farklı, üniversiteden, akademisyenler, tarafından, ülkemizdeki, açık, ve, yeşil, alanların, ‘Engelli, Dostu’, çözümler, üretilerek, planlanması, ve, tasarımı, konularında, eğitimler, verilecek
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
Yazarlar
Anket
Namaz Vakitleri
İmsak
05:07
Güneş
06:50
Öğlen
12:16
İkindi
15:00
Akşam
17:20
Yatsı
18:51
Çok Okunanlar
Çok Yorumlananlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
77.989
USD ALIŞ
3.0820
USD SATIŞ
3.1020
EURO ALIŞ
3.3900
EURO SATIŞ
3.4150
POUND ALIŞ
3.7580
POUND SATIŞ
3.8210
ALTIN ALIŞ
125.2200
ALTIN SATIŞ
126.3200
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1719 Daniel Defoe'nun ünlü romanı 'Robinson Crusoe' yayımlandı.
1874 Radyo dalgaları üzerinde çalışan ve bu yolla ilk haberleşmeyi sağlayan fizik bilgini Guglielmo Marconi doğdu.
1859 Kızıldeniz ile Akdeniz'i birbirine bağlayacak Süveyş Kanalı'nın kazılmasına, Mısır'ın Port Said kentinde başlandı.
1901 New York, otomobiller plaka uygulamasını zorunlu hale getiren ilk eyalet oldu.
1914 İngiliz Fransız kuvvetleri Çanakkale'ye çıkarma harekatı başlattı. Kara savaşları başladı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
Sayısal Loto
02.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 29 - 31 - 32 - 44 - 45
Şans Topu
30.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 30 - 32 - 34 - 03
On Numara
04.11.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
01 - 10 - 25 - 27 - 29 - 38 - 39 - 40 - 43 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 62 - 64 - 68 - 74 - 75 - 77 - 78
Süper Loto
31.10.2019
Tarihli Çekiliş Sonucu
06 - 22 - 24 - 28 - 34 - 46
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Copyright 2010 ©Tüm İçerik Hakları sebathaber.com'a Aittir. Tel:0 462 333 0 444
Yazılım: Haber Sitesi Kur